Aizsalst Daugava; no jūras paceļas miglas un mākoņu vāli

Ceturtdienas rītā ar ledu gandrīz pilnībā pārklājusies Daugava pie Rīgas un strauji aizsalst arī pārējās Latvijas upes un ezeri.

Daugava pamazām aizsalst. Foto: www.lsm.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daugava pamazām aizsalst. Foto: www.lsm.lv

 

Gaisa temperatūra ceturtdienas rītā Latvijā bija -9..-14 grādi, bet daudzviet Vidzemē un Latgalē līdz -15..-18 grādiem, turklāt pūš spēcīgs vēš ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās 10-15 metri sekundē, bet piekrastē joprojām vietām 17-20 metriem sekundē.

Pastāv varbūtība ka nedēļas nogalē, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25 grādiem. Prognozes liecina, ka sals Latvijā teritorijas lielākajā daļā saglabāsies visu nākamo nedēļu, tas pakāpeniski mazināsies, bet jūras piekrastē iespējams arī atkusnis.

Sākusi strauji iztvaikot Baltijas jūra, taču tā vēl tik ātri neaizsals. No Rīgas līča pacēlušies mākoņi virzās pāri Kurzemei, arī tur snieg.

Jūras "kūpēšana" Latvijas piekrastē gan nav pārāk labi saskatāma no krasta stiprā vēja dēļ.

Lai arī upju un ezeru aizsalšana notiek strauji, tuvākajās dienās nevajadzētu riskēt un kāpt uz ledus, tas vēl var būt nedrošs.

Reklāma
Reklāma

Rīgas dome noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus. Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts.

 

Avots: www.lsm.lv un meteo.lv