Sieviete Rīgā uz ielas laiž pasaulē bērnu. Latvijā tas nenotiekot bieži

Otrdien Rīgā, Iļģuciema mikrorajonā, kāda sieviete uz ielas laida pasaulē mazuli - lai arī mediķi notikuma vietā ieradās zibenīgi, dzemdības notikušas ļoti ātri. 

Mediķi notikuma vietā ieradās 8 minūšu laikā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mediķi notikuma vietā ieradās 8 minūšu laikā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālam Kasjauns.lv norādīja, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.8:07 un mediķu komanda jau pēc astoņām minūtēm bija klāt, kur sastapa ne tikai māmiņu, bet arī viņas atvasīti. Mediķi sievietei sniedza palīdzību un plkst.8:31 abi jau nogādāti slimnīcā, un nodoti ārstu aprūpē. 

Bukša norāda, ka gadījumi, kad sieviete sabiedriskā vietā laiž pasaulē mazuli, Latvijā notiek ļoti reti. Pirms diviem gadiem līdzīgs notikums bijis Bauskā - arī tur sieviete sabiedriskā vietā sagaidīja savu atvasi. 

Bukša saka, ka dzemdības ir ļoti individuāls process, jo, kā labi zināms, bērns piedzimst ātri, taču pirms tam par dzemdību sākšanos signalizē dažādi simptomi. Iespējams, kādu iemeslu dēļ šo simptomu vai nu nav vai tie ir neizteikti, varbūt sāpes nav tik lielas. Katrā ziņā, var būt virkne iemeslu, kas katrai grūtniecei izpaužas individuāli.

Mediķu pārstāve, vaicāta, vai ir gadījumi, kad sieviete dzemdē ceļā uz medicīnas iestādi, atbildēja apstiprinoši, sakot, ka reizēm NMPD mediķi, steidzot uz izsaukumu pie māmiņas, kurai sākušās dzemdības, sastop jau abus. NMPD pārstāve gan vēlreiz uzsver, ka iemesls tam nav mediķu vilcināšanās, ierodoties izsaukuma vietā, bet gan dažādi citi iemesli, kuru dēļ grūtniece nav laikus nonākusi dzemdību namā.

Tāpat ātrās palīdzības mediķi sastopas ar gadījumiem, kad dzemdības jāpieņem ceļā uz slimnīcu. Bukša saka, ka visas ekipāžas ir aprīkotas ar dzemdību pieņemšanai nepieciešamo priekšmetu komplektu. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: www.kasjauns.lv