“LMT Autosporta Akadēmija” piešķirs skolām kartingus dalībai autosporta sacensībās

2016.gadā “LMT Autosporta Akadēmija”, sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federācijas kartingu komisiju un Valsts Izglītības Satura centru, nolēmusi aizsākt Latvijā vēl nebijušu projektu – Skolu kartingu kauss. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Paredzēts vismaz septiņām mācību iestādēm bez maksas piešķirt sporta kartingus dalībai sacensībās un treniņos Latvijas teritorijā.


Unikālā projekta pamata uzstādījumi ir veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, nolemts skolām piešķirt Itālijā ražotos “GoldKart” sporta kartingus startiem ProKart sacensībās TK-Senior klasē, kā arī projekta dalībniekiem aizvadīt seminārus un treniņus Latvijā zināmu autosportistu vadībā.


Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs: “Mūsu akadēmijas mērķis ir atrast autosporta jaunos talantus, atbalstīt viņus, izglītot un dot iespēju sevi pierādīt autosporta vidē. Gan Latvijā, gan visā pasaulē ir pierādījies, ka kartings ir labākais veids kā iesākt savas autosporta gaitas. Braucot ar kartingu, iespējams trenēt reakciju, apzināties savu ātruma baiļu slieksni un izprast tehniku. Arī abi šā brīža “LMT Autosporta Akadēmijas” autosporta komandas piloti ir lieliski kartingisti – rallists Mārtiņš Sesks šajā sporta veidā pavadījis vairākus gadus un ir elektrokartingu “Blue Shock Race” oficiālais testpilots, savukārt divkārtējā Latvijas čempione autokrosā Beate Klipa sevi nemitīgi pilnveido, braucot ar kartingu. Esam pārliecināti, ka bez sportiskā azarta jaunais projekts veicinās arī saliedētību skolā starp jauniešiem un pasniedzējiem, vēlmi darboties komandā, kā arī tā būs iespēja padziļināti iepazīt tehniku un popularizēt savu skolu kā modernu un aizraujošu izglītības iestādi.”
 

Reklāma
Reklāma

“LMT Autosporta Akadēmija” aicina visas skolas, kas ieinteresētas saņemt sporta kartingu, pieteikties dalībai projektā, līdz 2016. gada 15. martam aizpildot reģistrācijas anketu mājas lapā www.autoakademija.lv. Jo īpaši šajā projektā aicinātas pieteikties profesionāli tehniskās vidusskolas vai tehnikumi, kuros tiek apmācīti automehāniķi vai radniecīgu profesiju pārstāvji. Tomēr projektā drīkst piedalīties arī jebkura cita vispārēji izglītojošā vidusskola vai interešu izglītības iestāde, ja tā spēj nodrošināt nepieciešamo materiāli-tehnisko bāzi projekta kvalitatīvai norisei.