Īsts brīnums! Nedzīvi dzimušais bērns sāk elpot 22 minūtes pēc dzemdībām. FOTO

Kāda māmiņa piedzīvoja šausmīgas 22 minūtes. Viņas bērniņš piedzima nedzīvs, taču pēc 22 minūtēm brīnumainā kārtā sāka elpot. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Laimes pilnā māmiņa Ebija (Abbie):”Jākobs (Jacob) ir īsts cīnītājs. Ārsti nezina, kāpēc viņš neelpoja, bet mazulis tika tam pāri kā īsts varonis!” Vecāki, kuru mazais zīdainis piedzima nedzīvs un neelpoja 22 garas minūtes, saka, ka notikušais ir brīnums.


Viendzimuma pāris Ebija un Laura Tomkinsas iztērēja 10 000 britu mārciņas dažādām procedūrām, kas palīdzētu viņām ieņemt bērnu. Kādu brīdi viņām šķita, ka viņu laimīgākā diena pārvērtīsies par šausmīgāko dienu. Mediķi pārim paziņoja, ka ka viņu mazais puisītis ir piedzimis nedzīvs, tomēr tajā pat laikā viņi cīnījās par mazā dzīvību.


Māmiņa Ebija stāsta: ”Man iestājās pamatīgs šoks, un Laura sāka vemt no šausmīgajām ziņām. Ārsti sāka darboties ap Jākobu, un mēs nespējām viņu saredzēt. Es neko nespēju dzirdēt un asaras straumēm plūda pār manu seju.”
Pāris nezināja, ka brīnums ir tepat aiz stūra. “Pēc 22 minūtēm, kas likās kā mūžība, viņš sāka elpot. Tas šķita kā brīnums, tomēr viņš tika aizvests uz citu slimnīcu Londonā. Laura palika slimnīcā, bet es devos kopā ar Jākobu.”


Par spīti visam, mazais Jākobs, kurš dzimšanas brīdī svēra 3 kg, izdzīvoja. Viņš šobrīd jau ir savās mājās, kopā ar saviem vecākiem. 21 gadus vecā Laura: ”Mēs viņu mīlam ar visu sirdi. Viņš ir vienkārši perfekts.”


Ārsti izraisīja Laurai dzemdības, jo mazais vēderā bija palicis neaktīvs. Pēc tam, kas mazais bija atdzīvojies, ārsti konstatēja Jākobam smadzeņu traumu. Tipiski, ar šādām traumām bērnam ir tikai 1% izdzīvošanas iespējas. Tomēr pēc slimnīcā pavadīta 1 mēneša, Jākobs devās mājās.
Pāris, kas apprecējās 2013.gada februārī, sāka bērna ieņemšanas procesu nākamā gada janvārī, un pēc  spontānā aborta, Laura palika stāvoklī 2014.gada septembrī.

Reklāma
Reklāma


“Mēs izmēģinājām mākslīgo apaugļošanu vairākas reizes, tomēr tas neizdevās un piedzīvojām arī spontāno abortu. Pēc spontānā aborta mēs nolēmām mēģināt vēlreiz, un iztērējām 6000 britu mārciņas auglības uzlabošanai.”


Ebija stāsta: ”Jākobs ir īsts cīnītājs. Ārsti nezina, kāpēc viņš neelpoja, bet viņš tika tam pāri kā īsts varonis! Mēs ceram uz viņa pilnīgu atveseļošanos. Mēs vienmēr esam vēlējušās bērnu, un mēs smagi cīnījāmies par to, tāpēc, neatkarīgi no iznākuma, mēs viņu mīlam no visas sirds.”

 

Avots: http://www.mirror.co.uk/

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli Mammamuntetiem.lv