Bērnu ārstēšanas uzlabošanai iegādāta moderna un unikāla ierīce

Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai uzdāvinājis īpaši modernu medicīnisko monitoru, kas būtiski uzlabo veikto operāciju standartus, jo tagad par operācijas veiksmīgumu var spriest tās norises laikā, nevis tikai pēc pacienta atmošanās. 
Jaunā iekārta Bērnu slimnīcas darbā ir ļoti nozīmīga, jo tā veic svarīgas funkcijas, lai nodrošinātu pacientu drošību un kvalitatīvu ārstniecību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jaunā iekārta Bērnu slimnīcas darbā ir ļoti nozīmīga, jo tā veic svarīgas funkcijas, lai nodrošinātu pacientu drošību un kvalitatīvu ārstniecību.

 

Primāri monitors ir pielietojams neiroķirurģijā – kad tiek ārstētas problēmas, kas radušās galvas vai muguras smadzeņu, mugurkaula vai perifēro nervu bojājumu dēļ. 
 

Šāds monitors ir modernākais Latvijā, tā cena ir 72 600 eiro. Pašlaik ir veiktas pirmās operācijas ar neiromonitorēšanas palīdzību. Vienas operācijas laikā tika veikta iedzimtas muguras smadzeņu trūces plastika, kurā tika novērsts nopietns bojājums muguras smadzenēm, kura rezultātā var attīstīties abu kāju paralīze un mazā iegurņa orgānu funkciju traucējumi.


Otrā operācija bija skoliozes korekcija, kuras laikā tika konstatēti momenti kurās var attīstīties neatgriezeniski bojājumi muguras smadzeņu krūšu daļā, bet, pateicoties monitorēšanai, problēmas bija iespējams novērst savlaicīgi. Abiem minētajiem pacientiem pēc operācijām jaunus neiroloģiskus bojājumus nenovēro.
 

“Jaunā iekārta Bērnu slimnīcas darbā ir ļoti nozīmīga, jo tā veic svarīgas funkcijas, lai nodrošinātu pacientu drošību un kvalitatīvu ārstniecību. Operāciju standarti ir būtiski uzlabojušies, jo operācijas veiksmīgumu mēs varam novērtēt jau pašā operācijas procesā. Mēs vēlamies saviem mazajiem pacientiem nodrošināt labākos medicīniskos pakalpojumus,” uzsver Anda Čakša, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja. 

Reklāma
Reklāma


“Jau pēc pirmajām operācijām mēs redzējām, ka iekārta kļūst par neatsveramu atbalstu sarežģītu muguras un neiroķiruģisko operāciju veikšanā. Izvērtējot pirmajās nedēļās paveikto, jau  pierādījās, ka iekārtas pielietošana ļāvusi sekmīgi novērst smagas neiroloģiskas komplikācijas,” vērtē Dāvis Ozoliņš, Bērnu neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas vadītājs.   


„Tiekoties ar slimnīcas vadību pārliecinājāmies, ka slimnīcas ārstu ikdienas darbam šī ierīce ir ļoti nepieciešama. Mūsu mērķis ir nodrošināt iespējami labākos ārstniecības apstākļus jebkuram bērnam, situācijā, kad tas ir nepieciešams. Saņemot slimnīcas aicinājumu iegādāties tieši šo iekārtu, bijām gandarīti, ka varējām atbalstīt un priecājamies, ka jau pirmajās operācijās iekārtas esamība nodrošinājusi labākus operācijas rezultātus,” komentē Igors Bass, labdarības fonda „Paaudze” vadītājs. 


Pētera Avena labdarības fonds „Paaudze” Latvijā darbojas kopš 2008. gada vairākos virzienos. Viena no tā galvenajām prioritātēm ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai. Vairāku gadu garumā sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu realizēti daudzi dažādi projekti.1