Ģimenei draudzīgas darba vietas piemērs – apdrošināšanas sabiedrība ERGO

Apdrošināšanas sabiedrība ERGO vienmēr ir bijis svarīgi nodrošināt saviem darbiniekiem labvēlīgu un draudzīgu darba vidi. Kopumā Ergo kolektīvā ir 255 darbinieku, no kuriem lielākā daļa ir sirsnīgi ģimenes cilvēki.

Ģimenei draudzīgas darba vietas piemērs – apdrošināšanas sabiedrība ERGO

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apdrošināšanas sabiedrība ERGO vienmēr ir bijis svarīgi nodrošināt saviem darbiniekiem labvēlīgu un draudzīgu darba vidi. Kopumā Ergo kolektīvā ir 255 darbinieku, no kuriem lielākā daļa ir sirsnīgi ģimenes cilvēki, kuri labprāt izmanto uzņēmuma sniegto iespēju iesaistīties kopīgās aktivitātēs ar savām ģimenēm.

 

Ar uzņēmuma pieredzi ģimenei draudzīgas darba kultūras veidošanā dalās Inese Kronberga, ERGO komunikācijas vadītāja.

 

Kas Jūsu uzņēmumu motivē rūpēties par darbinieku ģimenes un darba dzīves līdzsvaru?
Esam pārliecinājušies, ka ģimenes un darba dzīves līdzsvars, kā arī tuvinieku atbalsts, ir vitāli svarīgi darbinieku lojalitātes stiprināšanai. Tas veicina ģimenes locekļu izpratni par sava tuvinieka ikdienu un apliecina to, cik nozīmīgs ir viņa ieguldījums uzņēmumam. Tādējādi arī savas ģimenes lokā darbinieks saņem lielāku atbalstu un izpratni, brīžos, kad darbā nākas saskarties ar kādiem izaicinājumiem.

 

Ko no paveiktā uzskatāt par lielāko ieguvumu darbiniekiem?
ERGO darbinieki ļoti atzinīgi ir novērtējuši iespēju dažādos pasākumos piedalīties kopā ar saviem ģimenes locekļiem, jo tie vienlaikus kalpo kā aizraujošas aktivitātes ģimenes kopīgai atpūtai un veido ikgadējas tradīcijas, ko nu jau visi gaida ar nepacietību, īpaši jaunā paaudze.

 

Kāds ir Jūsu ieteikums citiem uzņēmējiem - kā veidot ģimenēm draudzīgu darba kultūru?
Svarīgi ir neaizmirst, ka darbā mēs pavadām nozīmīgu savas dzīves daļu, tāpēc, rīkojot darba pasākumus, vajadzētu censties tajos integrēt ģimeni. Pasākumi jāveido tā, lai tie nekļūtu par laiku, kurā darbinieks tiek atrauts no savas ģimenes un brīvā laika, tad arī var sagaidīt atsaucību. Turklāt ģimeņu iesaistīšana pasākumā tikai vairo pozitīvu noskaņojumu un rada iespēju labāk iepazīt kolēģus, redzēt tos citādās dzīves lomās.

 

Reklāma
Reklāma

ERGO pieredze un paveiktais, veidojot darbiniekiem ar ģimenēm draudzīgu darba vidi:

1. Ģimenes diena darba vietā
Reizi gadā ERGO centrālajā birojā norisinās Ģimenes diena, kad darbinieku bērni aicināti iepazīties ar vecāku darba vietu un pienākumiem. Ģimenes dienas laikā bērniem ir iespēja uzzināt, ko dara viņu vecāki, kādā jomā tie strādā, kā arī piedalīties dažādās izklaidējošās aktivitātes, kurās tiek pasniegta arī būtiska informācija par drošību dažādās dzīves situācijās, par finansēm un citām dzīvē svarīgām lietām.

2. Kopā atpūšamies un rūpējamies par vidi
Katru gadu tiek rīkota ERGO meža stādīšanas talka darbiniekiem un viņu ar ģimenes locekļiem, lai kopīgi rūpētos par vides aizsardzību un mācītu bērniem videi draudzīgu dzīvošanu. Pasākumā īpaši jaunākie ģimenes locekļi labprāt apgūst dabas saudzēšanas principus, uzstāda putnu būrīšus un kopīgi ar vecākiem stāda kociņus.

ERGO darbinieki kopā ar ģimenēm aktīvi iesaistās sportiskās aktivitātēs un pārstāv uzņēmuma godu gan velomaratonos, gan skriešanas maratonos kā Latvijā, tā citās Baltijas valstīs. Savukārt Ziemassvētkos tiek rīkota lielā ERGO darbinieku bērnu eglīte ar atraktīvu izklaidējošo programmu un dāvanām.


 

3. Atbalsts ģimenēm nozīmīgos dzīves brīžos
Uzsākot skolas gaitas 1. klasē, visi darbinieku bērni saņem dāvaniņas no ERGO.
 

4. Papildu brīvdienas strādājošajiem vecākiem
Visiem uzņēmuma darbiniekiem gadā ir trīs papildu brīvdienas, ko ģimenes cilvēki var izmantot, lai pavadītu laiku kopā ar bērniem - apmeklētu 1. septembri vai, lai būtu klāt citos ģimenei nozīmīgos notikumos.
 

5. Pieredzes apmaiņas iespēja jauniešiem
ERGO darbinieku bērniem vecumā no 12-14 gadiem tiek nodrošināta starptautiskas pieredzes apmaiņas iespēja bez maksas - mēnesi dzīvot kāda ERGO Vācijas kolēģa ģimenē, iepazīstot citass valsts kultūru un, apgūstot jaunas prasmes, ārpus ierastās vides.

Foto: ERGO arhīvs