Fotokonkursa "Manas ģimenes ceļš" uzvarētāji un Šlokenbekas pils lielkoncerts

16.maijā par godu Starptautiskajai ģimenes dienai sabiedrībā iemīļoti mākslinieki kopā ar Labklājības ministriju, valsts akciju sabiedrību Latvijas valsts ceļi, Ceļu muzeju un Engures novada domi dāvināja Latvijas ģimenēm grandiozu koncertuzvedumu "Manas ģimenes ceļš" Šlokenbekas muižā.

Autore: Vita Purviņa. Uz priekšu! Uz augšu! Kopā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autore: Vita Purviņa. Uz priekšu! Uz augšu! Kopā!

 


Koncertuzveduma sākumā Foto konkursa „Manas ģimenes ceļš” organizētāji godināja piecus labākos konkursa laureātus. Valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts ceļi” - Latvijas Ceļu muzejadirektore Indra Dziedātāja pasniedza balvu fotogrāfijas "Edīte, Jānis un Beāte" autoram Jānim Pūpolam.

 

"Apgāds Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka sveica fotogrāfijas "Laimes māti meklējot" autoru Dzintaru Leju.

 



Akciju sabiedrības "Latvijas Valsts meži" pārstāve  Anda Purviņa pasniedza balvu fotogrāfijas  "Tagad un toreiz" autorei Rūtai Krogzemei.




Savukārt fotokonkursa galvenā sadarbības partnera un fotokonkursa nodrošinātāja portāla mammamuntetiem.lv redaktore Audra Šauere sveica portāla simpātiju ieguvušo fotogrāfijas autori Endiju Razminoviču.




Visbeidzot labklājības ministrs Uldis Augulis sumināja fotogrāfijas "Manas Ģimenes ceļš cauri paaudzēm" autoru Leonīdu Mucenieku.  
 

Pārsteiguma balvu nosūtīs arī fotogrāfijas "Māmiņ, nelaid mani vaļā" autoram Ruslanam Opaļņikam uz Valmieru.


Koncertuzvedumu kuplā skaitā apmeklēja arī ģimenes, kuras klātienē ar ziediem sveica labklājības ministrs U. Augulis un par kurām Labklājības ministrija veidoja īpašus dokumentālus videostāstus. Tos koncerta apmeklētāji varēja vērot uz lielā ekrāna muižas parkā. Ar savām tradīcijām, attiecībām, vidi un ikdienu šīs ģimenes atklāja visas Latvijas sabiedrības dzīvi un sadzīvi, spēku un rūpes par līdzcilvēkiem, talantus, mīlestību pret darbu un mērķtiecību.

Reklāma
Reklāma

 

Žūrijas simpātijas ieguva arī šīs fotogrāfijas:

 


Piemēram, „Ar slēpēm pa dzīvi!” – tā var sacīt par sportisko olimpiešu Eiduku ģimeni no Vidzemes, kurā aug septiņi bērni! Savukārt Mežnieku ģimene no Latgales, kurā aug pieci bērni savu ikdienu vada ekoloģiskā un dabīgā vidē, ko savij īstens amatniecības gars, darba tikums un sirds atvērtība visam latgaliskajam!



Draudzība, mīlestība, nesavtība, labestība – tas raksturo Mārītes Zaicevas ģimeni no Sēlijas, kurā kopā ar savējiem, audžubērniem un aizgādnībā paņemtajiem dižmammai kopā ir deviņi bērni. Savukārt senlatviski spēcīgajā Mediņu dzimtā no Zemgales pašu atjaunotajās dzirnavās divas reizes gadā pulcējas vairāk nekā 80 dižās dzimtas radi. No vējainas jūras zemes Kurzemes kā stipra bāka saviem ļaudīm ir baptistu draudzes mācītājs Aivars Vadonis un viņa daudzbērnu ģimene ar mammu Sandru, kura ar sirsnību un mīlestību darbojas ar novada jauniešiem, organizē uz kristīgām vērtībām balstītas nometnes un ir ļoti muzikāli! Varbūt šķiet neiespējami, bet divi dvīņu pāri jeb precīzāk četras mazas māsiņas vienā dienā atrada savu mammu Zani un tēti Agri Bārbalus Rīgā, ļaujot vecākiem īstenot 17 gadus nepiepildīto sapni par savu lielo Ģimeni! Bet Engures novadā, kur saules lēktā ļaudis iet zvejā, kur smaržo pēc alkšņu malkas un kūpinātām zivīm, jūra un dzimtas tradīcijas jau trešajā paaudzē vieno Andersonu ģimeni.
 

Viens no šī pasākuma idejas autoriem virsdiriģents I.Teterovskis teic: - „koncertuzveduma unikalitāti veido tieši reālie ģimeņu likteņi, kas ir spilgti un neatkārtojami, bet vienlaikus atklāj kopumā ģimeņu spēku, vienreizību un vērtību. Tieši ģimenes ir šīs valsts bagātība, ar ko mēs varam lepoties.”

Koncertuzvedumu var noskatīties šeit:

 

Fotogrāfijas no pasākuma iespējams apskatīt un lejuplādēt šeit:

Pasākumu atbalstīja Latvijas ceļu muzejs, A/S Latvijas autoceļu uzturētājs, SIA Apgāds Zvaigzne ABC, un A/S Latvijas Valsts meži, portāls www.mammamuntetiem.lv, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.