Kopā-būšanas ekskursija rūpēs nonākušajām ģimenēm

Lai aktualizētu kopā-būšanu Ģimenēs, mēs šovasar esam nolēmuši organizēt Ekskursiju ciklu ģimenēm ar bērniem „Viena brīnišķīga diena, lai būtu KOPĀ!”.

Pieaugušajiem bieži vien neatliek laika pietiekami b ū t  k o p ā  ar saviem bērniem. Pareizāk sakot, nevis „neatliek laika”, bet tiek automātiski izvirzītas citas prioritātes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pieaugušajiem bieži vien neatliek laika pietiekami b ū t k o p ā ar saviem bērniem. Pareizāk sakot, nevis „neatliek laika”, bet tiek automātiski izvirzītas citas prioritātes.

 

Šajā reizē gribam aizvest ekskursijā tieši maznodrošinātās Ģimenes, nevis tikai bērniņus, kā pierasts. Ir daudz ģimeņu, kurās vecāki tiešām raujas un cīnās, bet ir gadījušies dažādi apstākļi, kuri diemžēl ievieš savas korekcijas. Un ir skaidrs, ka tas ir tikai laika jautājums, un viņi tiks uz kājām, izķepurosies, būs labi, tomēr šajā laikā viņiem ļoti nepieciešams atbalsts, uzmundrinājums, cilvēki blakus, kuri nenosoda, kuri pasniedz roku, palīdz izturēt, uzmundrina, jo līdzcilvēku atbalsts ir milzīgs, milzīgs Spēks! 

 

Kad mēs bijām Finanšu ministrijā, lai komisija uzdotu dažādus precizējošos jautājumus un pieņemtu lēmumu, vai piešķirt biedrībai „Sajūtu Pasaule” sabiedriskā labuma organizācijas statusu, viens no pirmajiem jautājumiem bija par mūsu vērtībām, par kurām iestājamies, par vērtībām ģimenē. Kas ir tas, kas, mūsuprāt, ir viens no stūrakmeņiem ģimenes dzīvot-spējai, saticībai un laimes sajūtai? - Tā ir `kopā-būšana`. Jā, mums ir tāds vārds, tāds jēdziens - `kopā-būšana`! 

Kāpēc gribam vest ekskursijā tieši visu ģimeni? Tāpēc, lai viņi var būt kopā. Tāpēc, lai tad, kad bērns atgriežas no ekskursijas, no nodarbībām un aktivitātēm, kas tur piedzīvotas, viņam būtu, ar ko dalīties savās emocijās. 

Pieaugušajiem bieži vien neatliek laika pietiekami b ū t  k o p ā  ar saviem bērniem. Pareizāk sakot, nevis „neatliek laika”, bet tiek automātiski izvirzītas citas prioritātes. Bieži vien aizmirstas un neizdodas izbrīvēt laiku b ū t  k o p ā  ar saviem dzīvesdraugiem – ar savām sievām un saviem vīriem. Un vienmēr tikai „nav laika, nav laika, nav laika”... Pat reklāmas nereti mudina – cik jauki! - Mammai savs televizors virtuvē, Tētim – istabā pašam savs, un bērnam – cik neiedomājami kolosāli! – pašam savs savā istabā! Kas var būt vēl superīgāks?!! Un tā viņi visi lēnām sāk dzīvot katrs SAVU dzīvi... Katram savi notikumi darbā, skolā. Nav laika apvaicāties, nav laika just līdzi, nav laika priecāties līdzi panākumiem, nav laika uzmundrināt, ja kas nav izdevies, kā cerēts. Nav ne jausmas par šīs-dienas notikumiem un ritumu, nav ne jausmas par nākotnes plāniem, par idejām, par sapņiem... 

 

Reklāma
Reklāma

Kāpēc gribam vest ekskursijā tieši visu ģimeni? Tāpēc, lai viņi var būt kopā. Tāpēc, lai tad, kad bērns atgriežas no ekskursijas, no nodarbībām un aktivitātēm, kas tur piedzīvotas, viņam būtu, ar ko dalīties savās emocijās. Tāpēc, lai viņi visi varētu redzēt ko vairāk, dzirdēt ko vairāk, piedzīvot ko vairāk. Tāpēc, lai viņi saprastu viens otra stāstu. Tāpēc, lai viņus vienotu ne tikai kopīgas ikdienas rūpes, bet arī kopīgs Prieks. Lai zinātu, par ko runa. Lai nebūtu noguris sagaidošs skatiens ar: „Es priecājos, ka Tev patika, bet nu man jāiet ravēt dārzu. Vēlāk tad jau izstāstīsi...” Tāpēc, lai viņi visi kopā piedzīvotu kopā-būšanas prieku. Lai viņi visi piedzīvotu, cik svarīgi būt savās emocijās kopā ar savējiem. Lai viņiem būtu jauns spars izturēt, cīnīties, ticēt un darboties, lai dzīvotu ar laiku citā kvalitātē!.. 


Ja Jūs atbalstāt šo Darbiņu un vēlaties kā līdzdarboties, Jūs varat rakstīt mums savus ieteikumus un idejas uz sajutupasaule@gmail.com, kā arī ziedot uz: 

Biedrība „Sajūtu Pasaule” 
Reģ.Nr. 40008232557
AS Swedbank
LV30HABA0551039856583
Pamatojums : „Kopā-būšana” 


Pateicībā un ar sirsnību – 
Kadrija Beirote, biedrība „Sajūtu Pasaule” 
sajutupasaule@gmail.com 


„No manas Sajūtu Pasaule`s uz Tavējo, no Tavas – uz nākamo!” ...