Būtiski zināt: kādas pārmaiņas sagaida vīrieti, pieņemot jaunu lomu ģimenē - tētis

Ko vīrietim nozīmē rūpes par jaundzimušo? Kāda nozīme ir tēvam jaundzimušā aprūpē? Skaidro psihoterapeite - geštaltterapeite Dana Lukševica, “Gudro Sievu skolas” nodarbības “Vecāku savstarpējas attiecības pēc bērniņa ienākšanas ģimenē” vadītāja.

Ja tētis iesaistīsies jaundzimušā aprūpē jau no pirmās dzīves dienas, tas veicinās visas ģimenes stiprināšanu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja tētis iesaistīsies jaundzimušā aprūpē jau no pirmās dzīves dienas, tas veicinās visas ģimenes stiprināšanu

Bērniņa ienākšana ģimenē vecākiem ir liels un svarīgs notikums. Tas ievieš pārmaiņas ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī pāra savstarpējās attiecībās. Sieviete un vīrietis ģimenē ieņem jaunu lomu – vecāki.
 

“Vīrieša un sievietes uzdevumi šajā laika posmā nedaudz atšķiras. Vīrieša uzdevums ir nodrošināt ģimeni materiāli, rūpēties par citiem svarīgiem uzdevumiem! Savukārt, sieviete ir emocionāli tuvāk un biežāk kopā ar mazuli, lai vairāk varētu sajust bērniņa vajadzības. Bet, ja sieviete iedrošina, atbalsta vīrieša iesaistīšanos un vīrietis to dara ar prieku, tad ieguvēji būs visi,” skaidro psihoterapeite - geštaltterapeite Dana Lukševica.
 

Bērniņa ienākšana ģimenē ir sarežģīts posms gan jaunajai māmiņai, gan tētim. Vecākiem var būt neskaidrības, nedrošība, bet galvenais ir veidot pēc iespējas lielāku kontaktu ar bērniņu – runāties, rotaļāties. D.Lukševica norāda, ka sievietēm iespējams ir vairāk priekšrocības, attiecībā uz emocionālo audzināšanu, bet, ja pārī ir veselīgas attiecības, sievietes padoms var vīrietim būt noderīgs, kļūt jūtīgākam, apzinātākam kontaktā ar mazuli.
 

Lai jaunais tētis nejustos lieks un atstumts, bet būtu noderīgs un iesaistītos, nepieciešams jaundzimušo aprūpēt kopā. 


Ja tētis iesaistīsies jaundzimušā aprūpē jau no pirmās dzīves dienas, tas veicinās visas ģimenes stiprināšanu. Psihoterapeite - geštaltterapeite skaidro: “Pirmie dzīves gadi ir ļoti nozīmīgs laiks cilvēka attīstībā, lai turpmākajos gados veiksmīgi noritētu visi attīstības posmi. Un , jo veselīgākas, emocionāli piepildītākas un mīlošākas attiecības būs ģimenē, jo lielāka iespēja, ka bērns augs drošs, pārliecināts par sevi, un veidos veiksmīgas attiecības ar apkārtējiem. Tas, ka reizēm viss nenorit gludi, tas ir cits jautājums.”


Lai jaunais tētis nejustos lieks un atstumts, bet būtu noderīgs un iesaistītos, nepieciešams jaundzimušo aprūpēt kopā. Nodarbības vadītāja stāsta: “Jo vairāk tēvs būs kopā ar bērnu jau no mazotnes, jo lielāka iespējamība, ka augot bērnam, būs vienkāršāk risināt disciplīnas un citus būtiskus - ar audzināšanu saistītus jautājumus.”


Atceries, ka veiksmīgu attiecību veidošanā un saglabāšanā, svarīgi ir izrunāt radušās situācijas, neslēpjot savu emocionālo stāvokli. Tas palīdzes arī jums kā vecākiem savu bērnu audzināt par personību.

 

Lai uzzinātu vairāk par to, kā bērniņa ienākšana ģimenē ietekmē pāra savstarpējās attiecības, aicinām apmeklēt Gudro Sievu skolas nodarbības topošajiem vecākiem Vecāku savstarpējās attiecības pēc bērniņa ienākšanu ģimenē.


Nodarbībās, kuras vada psihoterapeita – geštaltterapeite Dana Lukševica, būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, kā arī saņemt atbildes un apspriest iespējamos problēmsituāciju risinājumus.


Tuvākās nodarbības: 20.maijs. PIETEIKTIES!

 

Tevi varētu interesēt:

Vingrošana topošajām māmiņām! Vada fizioterapeite Zane Paiča

Reklāma
Reklāma

Mammas un tēta sagatavošana dzemdībām. Vada vecmāte, dūla Baiba Stikute vai ginekoloģe Daiga Baranovska.

Gatavošanās dzemdībām. Praktiskā nodarbība. Vada vecmāte, dūla Baiba Stikute.

Jaundzimušā aprūpe un ievads hendlingā. Vada fizioterapeite Zane Paiča.

Apmeklējot vismaz divas nodarbības, Tu saņem zīmogu Mātes pasē, kas nepieciešams ģimenes dzemdībām.

 

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar Dallmayr kafiju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!