Zīdaiņa māmiņa Monta: "Tā sieviete uzskata, ka esmu viņai atņēmusi bērnu"

Liepājā noticis prātam neaptverams gadījums – septiņu mēnesīšu veca zīdaiņa māmiņai uzbrukusi garīgi slima sieviete, mēģinot mazuli nolaupīt – portālam Kasjauns.lv stāsta pati māmiņa Monta. Atbildīgās iestādes situāciju nerisinot, tāpēc Monta savas drošības dēļ, gatavojas pārcelies uz dzīvi ārzemēs.

Attēlā redzamajam mazulim nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzamajam mazulim nav saistības ar raksta saturu.

Monta portālam Kasjauns.lv atrakstīja, izmisuma vadīta, viņa stāsta, ka nejūtas drošībā pati savās mājās, nemaz nerunājot par iziešanu uz ielas, turklāt, uz policiju viņa nevarot paļauties. Montai ar mazu zīdainīti nākas sēdēt slēgtās telpās, jo pa ielām klaiņo garīgi nelīdzsvarota sieviete, uzskatot, ka Montas bērniņš ir viņējais, teic Monta. 

 

Māmiņa raksta – 

„Liepājā slima sieviete cenšas nolaupīt manu mazo zīdainīti, taču varas iestādes neko nedara, jo pēc likuma slimajiem ir jāļauj integrēties sabiedrībā. Bērniņu audzinu viena, un katru dienu mani izseko šī slimā sieviete, gaida pie manām mājām, uzbrūk bērnu ratiņiem uz ielas...Tā sieviete vienkārši uzskata, ka tas ir viņas bērniņš un es esot to viņai it kā atņēmusi.” 

Monta portālam Kasjauns.lv apstiprina, ka jau šobrīd kravājot mantas, lai pēc iespējas ātrāk pamestu valsti, jo nejūtoties droši, un nav normāli, ka mazam zīdainītim nav iespējas elpot svaigu gaisu ārā, jo kuru katru brīdi atkal var parādīties nelīdzsvarotā sieviete un uzbrukt. 

„Viņa mums ir uzbrukusi jau divas reizes, 26. un 27. martā, protams, saucu arī policiju, un pirmajā uzbrukuma reizē sieviete tika notverta, taču tik pat ātri arī palaista brīvībā. Bailes mani novedušas pie tā, ka viena ar bērnu nespēju iziet no dzīvokļa, nevaru arī normāli gulēt un ēst, dzīvojot nepārtrauktā spriedzē. Laukā pastaigā ar ratiem vairs neejam, sēžam dzīvoklī aiz aizslēgtām durvīm, es patiešām nezinu, ko šī sieviete vēlas no manis un mana bērna...” 

 Pirmajā dienā viņa man sekoja burtiski aiz muguras, kamēr uzbruka vietā, kur nebija cilvēku, otrajā dienā tajā pašā laikā jau sagaidīja pie manām dzīvokļa durvīm, kad es, ejot laukā viņu pamanīju, uzreiz aizcirtu durvis, kuras viņa centās atlauzt vaļā.

Baumo arī par citiem uzbrukuma gadījumiem 

Lai gan uzbrucēju Monta neatpazīstot, viņa zina teikt, ka sieviete ir aptuveni 55 – 65 gadus veca. Māmiņa Liepājā dzirdējusi arī līdzīgus uzbrukuma gadījumus māmiņām ar maziem bērniem, viens šāds gadījums noticis rudenī, taču toreiz apdraudēto mammu izglābis viņas vīrs. 

„Mani viņa vajā, jo es vienmēr pastaigā dodos viena. Pirmajā dienā viņa man sekoja burtiski aiz muguras, kamēr uzbruka vietā, kur nebija cilvēku, otrajā dienā tajā pašā laikā jau sagaidīja pie manām dzīvokļa durvīm, kad es, ejot laukā viņu pamanīju, uzreiz aizcirtu durvis, kuras viņa centās atlauzt vaļā. Arī policija man nepalīdz, sakot, ka viņiem esot svarīgāki darbi darāmi. Kad jautāju – ko man šādā situācijā darīt? Atbildēja, lai neeju laukā un slēdzu ciet durvis. Bet kā lai nedodas laukā ar zīdaini?” 

Reklāma
Reklāma

Monta atzīst, ka ir satriekta, nespējot ne iziet laukā, ne darīt ikdienas darbus, abi uzbrukumi māmiņu noveduši pie domām pamest valsti, lai nebūtu jādzīvo patstāvīgās bailēs par sevi un bērniņu. Viņa arī vēlas brīdināt pārējās liepājnieces, ar maziem bērniem: „Gribu pievēst sabiedrības uzmanību šim atgadījumam, kur garīgi slimie tiek vērtēti augstāk par neaizsargātām, nepilngadīgām personām, bezpalīdzības stāvoklī – zīdaiņiem, teic Monta. 

 

Policija apstiprina notikušo 

Kamēr Liepājas pašvaldības policijā izsaukumi par šādiem gadījumiem saņemti neesot, un neko par notikušo nezina teikt arī Liepājas bāriņtiesa, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē notikušā patiesumu apstiprina. Policijas pārstāve Signe Šteinberga stāsta, ka pašlaik notiekot lietas apstākļu skaidrošana, lai lemtu par kriminālprocesa uzsākšanu, taču no plašāku komentāru sniegšanas policija izvairās. 

 

Monta zina teikt, ka garīgi neveselā sieviete ir brīvībā, un turpina apdraudēt ikvienu māmiņu, tāpēc aicina māmiņas ar maziem bērniem uzmanīties, sevišķi, ja pastaigā dodas vienas. 

 

Avots: www.kasjauns.lv