Traģiskas brīvdienas uz ceļiem - avārijās 3 bojāgājušie

Pagājušajās brīvdienās avārijās uz Latvijas ceļiem izdzisušas trīs dzīvības. Tumsa un alkohols ir faktori, ko vēlas uzsvērt policija, jo traģiskie un smagie negadījumi ar cietušajiem bijuši saistīti ar automašīnas vadīšanu reibumā vai nepietiekamu parūpēšanos par drošību diennakts tumšajā laikā. 

Policija aicina visus satiksmes dalībniekus nebūt bezatbildīgiem un maksimāli parūpēties par drošību pirms došanās ceļā. Zīmējums: Dāvis Nore.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policija aicina visus satiksmes dalībniekus nebūt bezatbildīgiem un maksimāli parūpēties par drošību pirms došanās ceļā. Zīmējums: Dāvis Nore.

 

 

Policija aicina visus satiksmes dalībniekus nebūt bezatbildīgiem un maksimāli parūpēties par drošību pirms došanās ceļā.

 

Smagākā avārija notika sestdienas vakarā Jūrmalā, Mellužu prospektā, kur sadūrās trīs automašīnas - "Volkswagen", ko vadīja 1979. gadā dzimis vīrietis, automašīna "Audi", ko vadīja 1969.gadā dzimusi sieviete un automašīna "Volvo", ko vadīja 1992.gadā dzimis vīrietis. No negadījumā gūtajām traumām neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā mira "Audi" vadītāja. Negadījumā cieta arī "Audi" pasažieris - 2003.gadā dzimis zēns un automašīnas "Volkswagen" vadītājs. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

 

Pēc sākotnējās informācijas, automašīnas "Volkswagen" šoferis, būdams vairāk nekā trīs promiļu lielā reibumā, izraisīja sadursmi ar tajā pašā virzienā braucošo "Volvo", kas tālāk sadūrās ar automašīnu "Audi", kas no trieciena tika iestumta kokos un apgāzās. Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu un tā izmeklēšanas gaitā skaidros sīkākus lietas apstākļus.

Reklāma
Reklāma

 

Brīvdienas letāli beigušās arī diviem gājējiem. Svētdien, diennakts tumšajā laikā Ādažu novadā 1982.gadā dzimusi automašīnas "Volkswagen" vadītāja uzbrauca gājējam - pagaidām nenoskaidrotam vīrietim, kurš notikuma vietā gāja bojā. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis ārpus apdzīvotas vietas šķērsojis brauktuvi bez jebkādiem gaismu atstarojošiem elementiem. Automašīnas vadītāja nav bijusi alkohola reibumā.

 

Savukārt Zemgalē, Krustpils pagastā, autoceļa Rīga - Daugavpils 135.km piektdien īsi pēc pusnakts tika notriekts 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš notikuma vietā mira. Policija noskaidrojusi, ka negadījuma brīdī vīrietis gājis pa ceļa braucamo daļu un viņam nav bijuši gaismu atstarojoši elementi. Arī šajā negadījumā iesaistītais automašīnas vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

 

Kopumā trīs dienās aizturēti 119 transportlīdzekļu vadītāji, kas bija devušies ceļā, apdraudot savas, citu dzīvības un kopējo ceļu satiksmes drošību. No minētā skaita 61 bija automašīnas vadītājs, savukārt, pārējie 58 - velosipēdisti un mopēdisti. Aizvadītajās brīvdienās policija reģistrējusi 158 ceļu satiksmes negadījumus, kuros cietuši 40 cilvēki, informē Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.