Janvārī uz ceļiem avārijās bojā gājušo skaits - mazākais pēdējo gadu laikā

Jaunais gads ceļu satiksmes jomā nesis pozitīvas tendences - gada pirmajā mēnesī ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits bijis mazākais pēdējo gadu laikā. Šogad janvārī negadījumos dzīvību zaudējuši 8 cilvēki. Salīdzinājumam - 2012.gada janvārī avārijās gāja bojā 21 cilvēks, savukārt 2011.gada janvārī bija 12 bojā gājušie.

Neaizmirsti par drošību, šķērsojot ielu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neaizmirsti par drošību, šķērsojot ielu!

 

 

Policija, analizējot šos statistikas datus, atgādina - protams, nedrīkst aizmirst par traģisko pērnā gada pirmās dienas negadījumu, kurā bojā gāja septiņi jaunieši, kas ir gandrīz tikpat daudz cik šī gada janvārī kopā. Starp faktoriem, kas ietekmējuši situāciju uz ceļiem, pirmkārt, jāmin pastiprinātais policijas darbs satiksmes uzraudzības jomā, kas kopš fotoradaru darbības beigām tiek veikts īpaši intensīvi, portālam mammamuntetiem.lv atzīst Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

 

Tāpat nenoliedzami palīdzējusi arī gaišā ziema - tas, ka gandrīz visu janvāri bijis sniegs un redzamība arī diennakts tumšajā laikā, ir būtisks faktors, jo nereti tumšajā laikā cieš mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki - gan gājēji, gan velobraucēji kuriem sezona tā arī nebeidzas. Pērn janvārī reģistrēti 14 negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti, šogad tādi ir astoņi. Tāpat 2012.gada janvārī negadījumos bojā gāja divi velobraucēji, šogad - neviens.

 

Reklāma
Reklāma

Salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, šogad par 19% samazinājies negadījumu skaits, kuros cietuši gājēji (2013. gadā - 86 gājēji; 2012. gadā - 107 gājēji). Arī ievainoto gājēju skaits ir mazinājies - no 103 pagājušajā līdz 87 šā gada pirmajā mēnesī. Savukārt bojā gājis par vienu gājēju mazāk nekā pērn.

 

Kopumā šā gada pirmajā mēnesī notikuši 217 ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem, tas ir par 18% mazāk nekā 2012.gada janvārī. Negadījumu skaits ar ievainotajiem sarucis vēl vairāk – to bijis par 72 jeb 21% mazāk (no 339 uz 267 negadījumiem).