Labdarības projekts: Uzmundrini mazuli!

Līdz 19. decembrim norisināsies projektam "Uzmundrini mazuli" veltīta kampaņa, kuras laikā tiek vākti līdzekļi, kā arī piesaistīti brīvprātīgie tālākai projekta attīstībai.

Projekta Uzmundrini mazuli mērķis ir izklaidēt bērnus un pavadīt ar viņiem laiku radoši, lai dienas, kuras viņiem jāpavada slimnīcā, nebūtu tik garas un vienmuļas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Projekta "Uzmundrini mazuli" mērķis ir izklaidēt bērnus un pavadīt ar viņiem laiku radoši, lai dienas, kuras viņiem jāpavada slimnīcā, nebūtu tik garas un vienmuļas.

Ne tikai vecākiem, bet arī pašiem bērniem pats grūtākais ir laiks, ko tie pavada slimnīcā. Tas ir īsts pārbaudījums ģimenei. Īpaši grūti, ja vecāki dzīvo tālu un strādā garas darba stundas, bet bērns viens pats pavada laiku slimnīcā, gaida un skaita minūtes, kad atnāks mamma vai tētis. Gadījumā, ja ģimenē ir tikai viens no vecākiem, viss ir vēl traģiskāk, jo ir bērni, pie kuriem vecāki nevar atbraukt vispār. Projekta "Uzmundrini mazuli" mērķis ir izklaidēt bērnus un pavadīt ar viņiem laiku radoši, lai dienas, kuras viņiem jāpavada slimnīcā, nebūtu tik garas un vienmuļas. Bērni nodarbībās attīsta savas radošās spējas: zīmē, glezno, līmē, krāso, veido dažādas aplikācijas, dekupē, iesaistās rotaļās.


Projekta vadītāja ir Aleksandra Scedrova. Jau kopš bērnības viņa un viņas ģimene cenšas nodarboties ar labdarību, piedalīties dažādās akcijās, ziedot mantas un apģērbus. Kopš bērniņu piedzimšanas, Aleksandrai nācās saskaries ar bērnu biežo slimošanu, arī tas ir viens no iemesliem, kāpēc Aleksandrai radās ideja par šāda projekta nepieciešamību. Aleksandra stāsta: "Diemžēl šodien reti kurš var atļauties darīt tikai to, kas viņam patīk. Bet šis projekts dod iespēju jebkuram cilvēkam, kurš grib palīdzēt, reizi nedēļā vai reizi mēnesī veltīt 2 stundas brīvprātīgam darbam. Pavadīt laiku radošā atmosfērā ar ļoti pateicīgu publiku, un būt pārliecinātam, ka viņa darbs ir tiešām noderīgs un svarīgs."


No pavadītā laika Bērnu Klīniskajā Universitātes slimnīcā, Rīgā, Vienības gatvē, Aleksandrai palicis atmiņā medmāsas teiktais, ka pozitīvi noskaņoti bērni veseļojas daudz ātrāk. Tieši tādēļ šis projekts guvis lielu atzinību gan no bērnu vecāku, gan BKUS darbinieku puses. Arī Gaiļezera slimnīcas bērnu nodaļa izteikusi vēlmi šādas radosās nodarbības organizēt arī saviem mazajiem pacientiem.


Projekts tapis sadarbībā ar Bērnu Klīnisko Universitātes slimnīcu, Rīgas domi un Latvijas Pilsoniskās alianses veidoto projektu Tilts 2012.

Reklāma
Reklāma

 

Kampaņas laikā interesenti var pieteikties kā brīvprātīgie, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi uzmundrinimazuli@gmail.com,

rakstot portālā facebook.com projekta lapā: http://www.facebook.com/pages/Uzmundrini-mazuli 

un portāla draugiem.lv lapā: http://www.draugiem.lv/uzmundrinimazuli/