"Woki Toki" – latvieša vēderam ķīniešu gaumē

Ātri, garšīgi, veselīgi un salīdzinoši lēti – tā dažos vārdos var raksturot bistro Woki Toki, kas atrodas Rīgā, Barona ielā 57, netālu no Bērnu Pasaules.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Ķīniešu un vispār austrumu ātrā ēdināšana (jeb take away) pasaulē ir ļoti populāra. Tas ir normāli – Londonā, Barselonā, Ņujorkā uz katra stūra redzēt mazu ieskrietuvi, kas piedāvā it kā līdzīgus ēdienus, taču katrā ēstuvē tiem ir sava odziņa. Sākotnēji tā balstījās uz ķīniešu un citu austrumu tautu ieceļotājiem, kas citās valstīs veidoja ģimenes uzņēmumus, bet laika gaitā izveidojušies plaši ēdināšanas tīkli, jo patērētāji ir iecienījuši šo virtuvi, jo ir tiešām daudz iemeslu kādēļ to mīlēt. Tagad šāda ēstuve ir arī Latvijā!

 

    ...ātrā  ēdināšana var būt ļoti veselīga, pretēji burgeriem un picām – mēs varam uztaisīt ēdienu ātri un veselīgi, un tajā pašā laikā saglabāt tam pieņemamu cenu.


 „Mums pašiem vienmēr šādas ēstuves Rīgā pietrūcis,” saka viens no Woki Toki īpašniekiem Jānis Poruks. „It īpaši šajā ekonomiskajā situācijā cilvēki vēlas samazināt izmaksas par maltīti un paēst ātri, bet veselīgi, lai dotos atpakaļ pie darbiem. Mēs gan nevaram saukt sevi par klasisku ķīniešu bistro... Jā, mums viss ir vērsts uz to pusi, tomēr esam drusku pieveidojuši ēdienkarti latviešu vēderam. Tā teikt – latviešu vēderam, ķīniešu gaumē. Esam dzirdējuši pārmetumus, ka mums pietrūkst īsta ķīnieša smeķa, tomēr, katru reizi kad esmu Ķīnā, konstatēju, ka to īsto ķīniešu smeķi latvieša vēders pārāk labi neizturēs. Īstenībā, mēs pat gribam nodot ziņu tiem, kas baidās ieejot austrumu tipa ēstuvē „apēst suni un izdedzināt iekšas”, ka pie mums viss ir vērsts uz to, lai ēdieni būtu mūsu cilvēku gaumē. Gan mūsu gaļas, gan dārzeņu piegādātāji pārsvarā ir no centrāltirgus, tāpēc varam droši teikt, ka izvēlamies labus produktus, kas ir piemēroti mūsu cilvēku paradumiem.

Reklāma
Reklāma

 

...mēs vienkārši sakām, ka pie mums jūs varēsiet paēst ātri, lēti, garšīgi un, galvenais, veselīgi...

Viena no šīs virtuves burvībām, ir tā, ka produkti tiek apstrādāti ļoti augstā temperatūrā  īsu laiku, līdz ar ko tajos paliek vitamīni, kas nepieciešami cilvēka organismam. Tos augus, ko lieto austrumu tautas, pie mums nemaz tā  īsti nevar dabūt, tāpēc radās jautājums – vai aizvietot tos, vai lietot konservus. Mēs izvēlējāmies svaigu vietējo produkciju, un domāju, ka daudzi mums piekritīs šajā izvēlē. Turklāt šādi mēs arī ticam, ka ātrā ēdināšana var būt ļoti veselīga, pretēji burgeriem un picām – mēs varam uztaisīt ēdienu ātri un veselīgi, un tajā pašā laikā saglabāt tam pieņemamu cenu. Par diviem latiem var dabūt ~450 gramu porciju, gandrīz vienmēr ir akcija, ka 200 gramu porciju var dabūt par 1 latu – mums ir svarīgi, lai arī tie kam naudiņas ir mazāk – skolnieki, pensionāri varētu regulāri pie mums paēst. Gribas atzīmēt, ka mūsu ēdiens ir viegls un nav pārēšanās sajūtas, pie kā latvietis ir pieradis notiesājot šķīvi ar kartupeļiem. Tā protams ir katra paša izvēle – vai ēst smagu ēdienu un pēc tam atgriežoties ofisā nosnausties, vai ēst vieglu un veselīgu ēdienu un saglabāt darbaspējas. Apēdot šos ēdienus nebūs smaguma kuņģī un dienas ritējums turpināsies bez izmaiņām.
Kāds varbūt teiks, ka arī divi lati mūsdienās ir dārgi, tomēr vēlētos uzsvērt, ka cenu veido produkcijas pašizmaksa un mūsu gadījumā tiek izmantoti ļoti kvalitatīvi produkti, jeb vienkārši runājot – to ko cits samaļ kotletēs un dod kā dienas piedāvājumu, mēs metam ārā.

Apskati Woki Toki ēdienkarti!


Pagaidām mūs apmeklē  pārsvarā jaunie cilvēki, tomēr gribas aicināt arī vecāko paaudzi nebaidīties un nomēģināt mūsu piedāvājumu. Tie, kas pamēģina, gandrīz vienmēr atgriežas. Pašlaik mēs esam vaļā tikai paris mēnešus, bet jau apmēram 50 % no mūsu apmeklētājiem ir pastāvīgie klienti, un ir tādi, kuri nāk gandrīz katru dienu.
Vēlamies pievērst uzmanību, ka mūsu piedāvājums ir īpaši izdevīgs līdzi ņemšanai, kad gribas ātrāk nokļūt mājās, bet negribas gatavot, vai vienkārši nav laika apsēsties un paēst. Mūsu ēdienu var apēst gan ofisā pie datora, gan mājas un pat nākamajā dienā uzsildot, tas nebūs zaudējis savu garšu un kvalitāti.
Apkopojot iepriekš teikto – mūsu vēstījums ir sekojošs – mēs nesolām kaut ko super ekskluzīvu, mēs nesakām, ka pie mums jūs izjutīsiet austrumu burvību un citas daiļskanīgas frāzes, mēs vienkārši sakām, ka pie mums jūs varēsiet paēst ātri, lēti, garšīgi un, galvenais, veselīgi – un visas šīs lietas ir tiešām svarīgas mūsdienu dzīves ritējumā," rezumē Jānis Poruks.

Woki Toki darba laiki:
Darbadienās no pulksten 10.00 līdz 22.00.
Sestdienās, svētdienās no pulksten 12.00 līdz 22.00.

Ja jums ir sūdzības, ierosinājumi vai citi jautājumi droši rakstiet uz wokitoki@inbox.lv. Mēs gribam radīt to, kas patīk klientam!
Un sekojiet mums Twiterī:
http://twitter.com/W0KIT0KI ... vai vienkārši ievadot meklētājā – woki toki!

/REKLĀMAS PROJEKTS/