''Pie normālas dzīves mēs neatgriezīsimies vismaz turpmāko pusgadu,'' pauž veselības ministrs

Pie normālas dzīves tuvāko pusgadu nevarēs atgriezties, jo būtu nepieciešams pieredzēt radikālu saslimstības ar Covid-19 samazinājumu un nodrošināt plašu vakcīnu pieejamību, žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Pagājušajā diennaktī reģistrētais pozitīvo testu īpatsvars ir bijis zemākais kopš novembra beigām.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Pagājušajā diennaktī reģistrētais pozitīvo testu īpatsvars ir bijis zemākais kopš novembra beigām.

Viņš tostarp skaidroja, ka, ja saslimstības samazināšanas temps būs tāds, kā iepriekšējās divās nedēļās, tad līdz epidemiologu nospraustajam mērķim - 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju - varētu nokļūt pēc apmēram mēneša. Kā jau iepriekš vēstīts, sasniedzot divu nedēļu kumulatīvo gadījumu skaita jeb saslimstības līmeni 200 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, būtu iespējams mazināt ierobežojumus.

Tomēr pie normālas dzīves "mēs nevarēsim atgriezties vismaz turpmāko pusgadu", sacīja ministrs, piebilstot, ka tam priekšnoteikums ir radikāls saslimstības samazinājums, kas ies roku rokā ar masveida vakcīnu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem. 

Tāpat ministrs vērsa uzmanību uz situāciju citviet Eiropā, kur jauno koronavīrusa celmu dēļ sācies jauns saslimstības ar Covid-19 vilnis. "Mums sāk samazināties slimības izplatība, bet slimnīcas arvien ir pārslogotas. Mūsu pienākums ir novērst šo trešo vilni," izteicās politiķis.

Pagājušajā diennaktī reģistrētais pozitīvo testu īpatsvars ir bijis zemākais kopš novembra beigām. Iepriekš zemāks šis rādītājs bijis 30.novembrī, kad 4,7% diennaktī veikto testu uzrādīja pozitīvu rezultātu.

Reklāma
Reklāma

Aprēķini liecina, ka pēdējās 14 dienās Latvijā ar Covid-19 kopumā inficējušās 11 147 personas. Savukārt 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir 584 gadījumi.

Avots: jauns.lv