Ideja vecumdienām - kopā ar draudzenēm doties uz koncertiem, taisīt selfijus un būt laimīgām

Aizvadītajās garajās brīvdienās laimējās nokļūt brīnišķīgā koncertā par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai. Tomēr šis nebūs stāsts par koncertu, bet par pasākuma apmeklētājiem, modernajām tehnoloģijām un, galvenais, par dzīvesprieku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Zāle, kā jau svētkos ierasts, rotāta pasākumam atbilstoši. Šajā gadījumā tās bija sarkanbaltsarkanas ziedu kompozīcijas. Interesanti, ka tās guva nedalītu apmeklētāju uzmanību. Neskaitāmas kundzes (tā no 60 līdz 75) gan individuāli, gan kompānijās devās pie skaistajiem ziedu kārtojumiem, uzdodot jautājumu – mākslīgas vai īstas. Īstas! Nu bija iemesls pārspriest, kādas tulpju šķirnes kurai dārziņā aug, un kas jādara, lai tās augtu pēc iespējas krāšņākas.

 

Tālāk sekoja fotografēšanās un pašbildēšanās. Šīs pašas kundzes gan individuāli, gan kompānijās devās pie skatuves un bildēja sevi un draudzenes no labās un no kreisās puses ar kompozīcijām fonā. Tā kā sēdēju netālu, dažas kundzes lūdza izpalīdzēt iemūžināt skaisto mirkli. 

Foto: Mākslīgas vai īstas? Dienas jautājums.

 

Reklāma
Reklāma

Patiesībā biju pārsteigta, cik daudziem pensijas vecuma cilvēkiem ir gluži moderni telefoni ar skārienjutīgo ekrānu. Un cik daudzi prot ar tiem apieties. Daža laba pa brīdim filmēja koncertu. Kvalitāte šiem video diez vai būs laba, tomēr likās, ka process valdzina. 

 

Dāmu kompānijas arī dažādas un krāsainas kā puķes – ieveidotas frizūras, košas lūpas, izteiksmīgas brošas, fifīgas rokassomiņas un ērti apavi. Smejošas un aizrautas. Priecīgas par koncertu, priecīgas, ka satikušās. Viena otra draudzene braukusi no tālākas Latvijas vietas. 


Raudzījos šajā raibajā burzmā, noklausījos sarunas un domāju, vai arī mēs ar draudzenēm pēc gadiem trīsdesmit tiksimies kāda iemīļota mūziķa koncertā, lepni pieglaudīsim matu loku, stāstīsim par mazbērniem, mazliet piesarkušas ķiķināsim par savām iemaņām lietot tā laika modernākos telefonus un būsim vienkārši laimīgas.

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore