Skaties teātri, balso par beigām. Lasi grāmatu - izvēlies sižetu

Cilvēkiem patīk būt līdzdalīgiem dažādos sabiedrībai svarīgos un ne tik būtiskos jautājumos  - viņi labprāt dalās padomos, kā vadīt valsti, veidot biznesu, ar ko precēties, no kā šķirties. Un arī - kā atrisināt noziegumus. Un nu priecīga ziņa - iespēja parādīt savas spējas ir ikvienam, kurš dodas uz izrādi "Trakās šķēres". 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Trakās šķēres" (“Shear Madness”) ir Pola Portnera (Paul Portner) sarakstītā luga, kas 1997. gadā tikusi iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē visilgāk spēlētā kriminālkomēdija, kas ASV tiek izrādīta jau kopš 1976. gada un visā pasaulē spēlēta vairāk nekā 50000 reižu!

Kriminālkomēdijas darbība norit frizētavā, kurai līdzās ir notikusi nežēlīga slepkavība – nogalināta pasaulē slavenā pianiste Irēna Mālere. Kurš to ir paveicis? Uz frizētavu atnākušais ciparu pasaulē dzīvojošais antikvārs Eduards Krāmkalns? Zaglīgā deputāta Kiršbauma sieva Lauma? Vīriešu mīlas alkstošais frizētavas īpašnieks “Alesandro” Krūklis? Viņa šarmanti pavedinošā friziere Brigita Rozīte? Aizdomās tiek turēti visi frizētavas darbinieki un apmeklētāji. Arī kriminālpolicijas kapteiņa Valda Stabiņa un policijas leitnanta Bērziņa reputācija ir apšaubāma. Bet kurš ir īstais slepkava – to nezin ne aktieri, ne režisors un, protams, arī skatītāji. Izmeklēšana notiek tepat uz skatuves, skatītāju acu priekšā. Tikt skaidrībā palīdzēs skatītāji, kuru viedokļi tiks ņemti vērā izmeklēšanas gaitā.

 

Interisānti fakti par kriminālkomēdiju "Trakās šķēres":
- Izrāde, kuras beigas ir atkarīgas no skatītāja;
- Izrāde, kurā spēlē arī skatītāji;
- Komēdija, kas vienmēr beidzas citā veidā;
- Izrāde, kas sākas ilgi pirms sanāk skatītāji;
- Izrāde, kas ir iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā visilgāk spēlētā komēdija;
- Izrāde, kur jūs varētu izmantot friziera pakalpojumus;
- Izrādē, kurā tiks pārbaudīta jūsu atmiņa;
- Izrāde, kurai pārtraukums ir domāts tikai skatītājiem, nevis aktieriem.

 

Nopriecājos, kad pamanīju - izrādi "Trakās šķēres" 18. februārī varēs izbaudīt koncertzālē "Rīga". Noteikti jāaiziet uz jāpaskatās, kurš būs vainīgs šoreiz...

 

Savas beigas gluži neuzrakstīsi (lai gan - arī tas ir iespējams), tomēr sižeta izvēlē zināma teikšana būs, ja bibliotēkā sameklēsi Daces Zvirbules grāmatu "Man nav laika". 

Reklāma
Reklāma

 

Lasītājam, nonākot grāmatas krustcelēs, jāizvēlas, kuru nodaļu lasīt tālāk, tādējādi lemjot varoņu likteņus un domājot, kā pavisam vienkāršas izvēles maina arī paša lasītāja dzīvi. "Ja vien tev būtu ļauts jau iepriekš atpazīt notikumu, kas izmainīs dzīvi. Ja vien tu, nonākot krustcelēs, varētu izvēlēties ceļu, kas ikdienišķas parādības var pārvērst likumsakarībās. Un ja tev būtu dota iespēja izjaukt savu pasauli un radīt to no jauna..." vilina grāmatas autore. 

 

 

Interesanti, ka, veidojot televīzijas seriālus, bieži vien tiek ņemts vērā skatītāju viedoklis par tālāko notikumu gaitu!

 

Novēlu visiem būt līdzdalīgiem savas dzīves veidošanā! Un brīvajos brīžos iesaku baudīt teātri, literatūru un, iespējams, arī kādu labu seriālu!

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore