Vai arī bagātie tiešām raud?

​Jā, ar dimanta asarām un pērļu virteņu puņkiem! (Joks, protams) Parakņājoties savās attiecības ar naudu, pavērojot tuvākos paziņas, medijus, literatūru varu izdarīt sekojošos...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

​Jā, ar dimanta asarām un pērļu virteņu puņkiem! (Joks, protams)
Parakņājoties savās attiecības ar naudu, pavērojot tuvākos paziņas, medijus, literatūru varu izdarīt sekojošos secinājumus. Mūsu sabiedrības lielākā daļa dzīvo ar uzskatu, ka "godīgi lielu naudu nopelnīt nevar", ka "nauda sabojā cilvēku", ka nauda ir "netīra".

Domāt jau mēs varam tā, kā mēs vēlamies un, iespējams, daļa savas taisnības mums arī ir. Nav ne labi, ne slikti tā domat par naudi. Mēs taču saprotam, ka noteiktas domas, noved pie noteiktiem vārdiem un rīcībām, kuri tad ietekmē mūsu dzīvi un arī finansiālo labklājību. Paskatīsismies, kādas sekas var izraisīt augstāk uzrakstītie pieņēmumi, gadījumā, ja mēs tiem piekrītam:
1."Godīgi lielu naudu nopelnīt nevar" - pieņemot šo uzskatu par patiesību mēs paši saliekam sev slazdus lielas naudas pelnīšanā - ticot, ka godīgi lielu naudu nopelnīt nevar, mēs, ja tiekam biznesā, projektos vai vēl kaut-kur, kur liela nauda apgrozās, savā prātā sākam audzēt... nelegālas shēmas, kā to naudu dabūt savā kabatā. Dažiem šis shēmas kļūst par realitāti ar visām sekām. Mes palaižam garām vienu būtisku lietu - uz nelegālās lielas naudas nopelnīšanas shēmas izstrādi un uz legāla projekta biznesa plāna izstrādi aizīes līdzīgs laika un enerģijas daudzums. Otrs moments, kurš var būt sagaidāms ir tāds, ka daļa cilvēku vispār nedomās par naudas pelnīšanas projektiem, jo...tie vēlas būt labi, tadēļ "sliktajai" bagātībai pat blakus nestāvēs. Paliks par godīgajiem nabagiem.
2."Nauda sabojā cilveku" - dzirdējāt? Sievietes kļūst par stervām, vīrieši klūst iedomīgi. Vai tā tiešām notiek? Vai mēs nekad neesam satikuši nabadzīgu stervu? Un iedomīgu bomzi arī nē? Cilvēka raksturam, tā pat, kā cilveka prāta dotībām un fiziskajām īpašībam nav nekāda sakara ar viņa naudu. Tu vari būt resna vai tieva, ar matiem vai bez tiem, runāt latviski, vai krieviski, vai ķīniski, raudāt skatoties filmas par mīlestību un smieties vērojot aizliegtās suņu cīņas - tam visam nav nekāda sakara ar tavu naudu. Bet, ja tu uzskati, ka nauda tiešām sabojā cilvēku, tu vai nu "sabojāsies" tieši tad, kad tev būs nauda (jo taču ir jāatbalsta savi personīgie uzskati), vai arī vispār neļausi sev tuvoties naudai, jo tu gribi palikt laba/s.
3. Par to, ka nauda ir "netīra" jūs varat atrast "pierādījumus" paši, vai ne? Un ko tad cilvēki dara ar "netīru naudu" - pareizi, viņi vai nu ātrāk tiek no tās vāļā, piemēram iztērējot, vai arī "atmazgā" to.

Ko darīt, ka tikt no šī apburtā loka laukā. Gribās būt labam un dzīvot labi. Tā, godīgi un pa īstam. 
Vienīgais veids - mainīt savu domāšanu. To var izdarīt izpildot sekojošo vingrinājumu: paņem savu dienasgrāmatu un 21 dienu pēc kārtas ieraksti pozitīvus apgalvojumus par naudu un bagātību, lasi tos ar smaidu un pārliecību katru dienu, vēlams vienā un tajā pašā laikā (uzliec modinātāju):
Ir patīkami būt turīgam. Ja man ir nauda, es varu nodrošīnāt sev patīkamu dzīvi saskaņā ar manām vēlmēm un vajadzībām. Nauda dod iespēju rūpēties par tuviniekiem, uzlabot apkartējo vidi, baudīt mākslu. Nauda padara par iespējamu manu talantu attīstīšanu un manu ideju īstenošanu. Ir labi, kad naudas pietiek.



 

Reklāma
Reklāma