Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" inaugurācijā sveic Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču un slavē izvirzīto mērķi – demogrāfiju

Valsts prezidenta amatā ievēlētais Edgars Rinkēvičs sestdien, 8.jūlijā, Saeimā deva svinīgo solījumu, kļūstot par septīto Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas. Šajā dienā notika arī prezidenta inaugurācijas ceremonija Rīgas pilī, kur aicināto viesu vidū bija arī vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa kopā ar vīru Kristapu Smildziņu sveic prezidentu Edgaru Rinkēviču.

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa kopā ar vīru Kristapu Smildziņu sveic prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Edgars Rinkēvičs, nododot prezidenta zvērestu, savā uzrunā apņēmās solījumus nākamajiem četriem gadiem. Uzrunā tika akcentēta arī demogrāfijas problemātika un nepieciešamība veicināt tautas labklājību.

 

"Savas prezidentūras laikā es iestāšos par modernas un stipras Latvijas izveidi, par tiesisku un taisnīgu Latviju, par tautas labklājību, par iekļaujošu un cieņpilnu sabiedrību. Un to iespējams mums visiem panākt, strādājot kopā," teica Edgars Rinkēvičs. Uzsverot demogrāfijas jautājumu, jaunievēlētais prezidents sacīja:

"Mūsu tautsaimniecības konkurētspēja un cilvēku labklājība ir gan valsts nākotnes, gan drošības jautājums.

Mēs jau sen esam uzstādījuši pareizās diagnozes, tikai ar ārstēšanos nesokas. Mums ir jāsaņemas un jāsāk strādāt visiem kopā, nevis citam citu apkarojot. 

Mūsu lielā problēma ir demogrāfija. Dzimstības veicināšanai nepietiek tikai ar pabalstiem. Ir jāinvestē kvalitatīvā izglītībā, veselības aprūpē un mājokļu pieejamībā ģimenēm. 

Reklāma
Reklāma

Un tas viss jādara nevis atrauti, bet kompleksi. Mēs to visu zinām, mēs meistarīgi rakstām plānus, stratēģijas un vīzijas. Taču kādreiz šie plāni ir arī jāīsteno." 

 

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” slavē prezidenta izvirzītos uzstādījumus, piekrītot, ka demogrāfiju nav iespējams veicināt tikai ar pabalstiem; demogrāfiju var veicināt apstākļu kopums, kas nosaka, vai ģimene šajā valstī jūtas droši, stabili, labi.

 

Saistītie raksti