Kā kovidlaikā mēs, Mammamuntetiem.lv, uztaisījām veikalu

Sākoties pandēmijai, arī mēs, Mammamuntetiem.lv, piedzīvojām satraukumu par savu nākotni. Tad nu vilkām no atvilktnēm ārā vecās, noputējušās idejas un skatījām, vai beidzot nav pienācis laiks to īstenošanai.
Veikalā ir īpaša apģērbu un aksesuāru kolekcija M&T; tajā produktu apdruku veido ziedu raksts, kas aizgūt no Mammamuntetiem.lv logo.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Veikalā ir īpaša apģērbu un aksesuāru kolekcija "M&T"; tajā produktu apdruku veido ziedu raksts, kas aizgūt no Mammamuntetiem.lv logo.

Covid-19 izplatības dēļ mums nācās apturēt vairākas savas ierastās darbības jomas, kas nodrošināja regulāros ienākumus. Piemēram, atcēlām jauniešu nometnes, klātienes nodarbības, ikgadējos un no jauna plānotos festivālus, un nācās pat atcelt žurnālu “Bērnudārznieks” un “Skolēns” izdošanu, jo gan bērnudārzi, gan skolas tika slēgtas, bet tieši tur šos izdevumus vecākiem izplatām.

Vai tiešām mums nāksies likvidēties? – tāds bija lielais jautājums. It kā bads pie durvīm vēl neklauvēja, tomēr, ja klauvētu, tad jau būtu par vēlu.

Mammamuntetiem.lv ir sociālais uzņēmums, kura sociālais mērķis ir vecāku informēšana, izglītošana un ģimeņu interešu pārstāvība. Sociālais uzņēmums nozīmē to, ka visa peļņa tiek virzīta šo mērķu sasniegšanai. Un tagad to visu, kas 12 gadus būvēts, to visu uzticību no vecāku puses, kas rūpīgi veidota un lolota, būs jāpalaiž vējā kā nebijušu? Tā uzņēmējdarbībā mēdz notikt.

Uzdevu sev jautājumu: ko es darīšu, ja nebūs Mammamuntetiem.lv? Ko darīs mana vienreizīgā komanda? Un atbildēju: es neko citu negribu darīt. Gribu strādāt tikai Mammamuntetiem.lv. Šīs organizācijas ietvaros redzu tik lielu darba lauku, ka pietiks arī līdz kapa malai (ar kolēģēm mums patīk smieties, ka noteiktā vecumā rīkosim nometnes senioriem).

Tad nu atlika tikai uzrotīt piedurknes un ķerties pie darba, ķerties pie domāšanas – kā stiprināt, kā paplašināt organizācijas kapacitāti un darbības laukus. 

Es laikam nekad iepriekš neesmu domājusi tik daudz, cik kovidlaikā. :) Un laikam nekad ar vīru tik daudz neesam strādājuši. 

Reklāma
Reklāma

Jo izcēlām un kopā sākām īstenot vairākas, jau sen apsvērtas idejas. Viena no tām nupat ir gatava, pareizāk, tās pirmais posms. Veikals ģimenēm, Veikals.Mammamuntetiem.lv.

Tam gaidāms paplašinājums un sadarbība ne vien ar Latvijas māksliniekiem, bet arī ražotājiem. Esam priecīgi un iedvesmoti, ka pirmā kārta ir atklāta; būsim pateicīgi par kritiku, ieteikumiem un labiem vārdiem.

 

Saistītie raksti