Bērnu rudens modes. Iedvesmojies!

Mani bērni apģērbu sev izvēlas paši. Un pašrocīgi arī kombinē. Īpaši krāšņs rezultāts itin bieži veidojas manai trīs gadus vecajai meitai Lībai, un es viņu nepārģērbju pa savam. Gluži otrādi – apbrīnoju, cik labi manai Lībai sanāk. 

Bērnu rudens modes. Iedvesmojies!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Lai skaisti sapucētu bērnus, naudas nemaz nevajag daudz. Lai arī sākotnēji šķiet, ka, piemēram, "ZARA Kids" veikalos cenas ir augstas, mūsu ģimenei tur patīk iepirkties atlaižu laikā. Priecājamies arī par "Next" veikala atvēršanos Latvijā.

Savukārt, kad viesojamies Aizkrauklē, apmeklējam "Dgs" veikalu, kur bērnu apģērbs ir daudzveidīgs un par 70 vai 50 santīmiem! Tāpat manu bērnu garderobē ir daudz drēbju, kas atstāti mantojumā no brālēniem un māsīcām. Kopā sanāk kolorīta buķete, kur labam stilistam ir kur izvērsties:). Varbūt kāds teiks - bērnam taču vienalga, kas viņam mugurā. Bet tā nav. Es ticu, ka apģērbs sniedz zināmu informāciju un iemācas daudzas lietas, piemēram, kad sieviete uzvelk svārkus un augstpapēžu kurpītes, viņa kustas pilnīgi citādi, nekā, kad skrien kediņās. Tāpat ir ar ikvienu no mums - mēs esam tādi, kāds ir mūsu apģērbs.

 

Man ļoti patīk arī Latvijas bērnu modes zīmoli. Šeku reku būs neliels rudens modīšu apskats!

 

Šari-vari stiliņš
 

Šari-vari bikses no zīmola "Deneze" ir neglābjami iekarojušas mana dēla skapi. Šari-vari nav "Denēzes" šī gada jaunums - tā ir mūžīgā aktualitāte, kurai sezonu no sezonas var piedāvāt tikai jaunas krāsu variācijas. Bikses ir ne vien kā radītas mana dēla Klāva tēlam un raksturam, bet ir arī patīkami mīkstas, ērtas un bezgala siltas. Zīmols sola, ka tās derēs vismaz 3 izmērus pēc kārtas un pēc tam būs velkamas arī kā īsbikses. Uz to arī ejam - Klāvs tās valkā jau otro rudeni. Vienmēr gan atrodas kāds, kam ir komentārs par šari-vari bikšu stiliņu, bet tie mūs diezko nespēj traucēt.

Mans Klāvs šari-vari biksēs.

Šari-vari biksēm pieejamas krāsu variācijas. Vairāk skati www.deneze.lv.

 

Vilnas legingi
 

Sirdij tuva man ir arī bērnu modes zīmola Paade Mode apģērbu noskaņa. Vasarā tikām pie plandošas lina kleitiņas meitai un uzvalciņa dēlam. Tagad cierēju uz vilnas legingiem, kas noteikti ne vien šiki izskatīsies pie bruncīšiem, bet būs arī silti zem ziemas āra drēbēm. Zīmola mājas lapā paade.lv teikts, ka šie reglāna rakstā darinātie legingi ir no Merino vilnas - dabiska materiāla, kas ir ar termoregulējošu efektu.

Vilnas legingi rotāti ar krāsainiem bumbulīšiem. Vairāk par Paade Mode rudens/ziemas 2012/2013. gada kolekciju uzzini paade.lv.

Reklāma
Reklāma

 

Oriģinālas sprādzes un brošiņas
 

Īpašas rotas ir tās, kas uzreiz "piesien" aci. Tās ir kā odziņa ikkatram tērpam, un mazas meitenītes to novērtē - jādod tik iespēju!:)

Mazās balerīnas ir lieliska rota kā kleitām, tā arī rudens mēteļiem un cepurēm! Brošiņas no petra.lv.

 

Citādas rotas! Petra.lv rotas ir tiešām daudzveidīgas un patīkami atšķiras no ierastā sprādzīšu klāsta. P.S. Tu vari savai princesei krāšņas rotiņas no polimērmāla iemācīties gatavot arī pati - mammamuntetiem.lv Gudro Sievu skolā pie mākslinieces Maijas Sējānes-Īles.

 

Krāsu sprādziens!
 

Paši personīgi "Zaza Couture" gan neesam apčamdījuši un bērniem vilkuši, taču acis man allaž pakavējas pie "Zazas" rotaļām ar krāsām un faktūrām.

 

Bērns dizainera lomā

Kad mana tobrīd nepilnus trīs gadus vecā meita Lība māksliniecei palūdza, lai viņai uzšuj tādu kleitiņu, kā viņas lellei - sasmējos. Bet meita to domāja nopietni! "Ar melnu šlipsīti," Lība piekodināja.

 

Ja vien bērns izrāda tādu interesi, ļauj viņam kombinēt un piedalīties tērpu radīšanā, pat ja sākotnēji tev viņa vēlmes izklausās aizdomīgas:). Lība vēlējās kleitiņu ar šlipsi - gluži kā viņas lellei. Foto: Mārtiņš Garais

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv radītāja