Zēnu sapņu nometne – kartings

Jau septīto sezonu biedrība "Sporta klubs 333" bērniem organizēja vasaras trīs mēnešu Kartinga skolas nometni, kas noslēdzās septembra sākumā – ar sacensībām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nometnē varēja piedalīties gan zēni, gan meitenes vecumā no 8 līdz 15 gadiem, un šovasar tajā mācījās arī mans 13 gadus vecais krustdēls Emīls. Tāpēc arī rakstu – lai dalītos iespaidos par to, ka šāda vīrišķīga nometne, manuprāt, ikvienam zēnam iemāca ļoti daudz.


Sniedzot zināšanas, kā pareizi vadīt kartingu, kā uz ceļa rīkoties slapjā laikā, ko iesākt, ja ir sānslīde utt., bērns iegūst prasmes, kas lieti noderēs turpmākajā dzīvē, vadot auto, kā arī ceļ pašvērtējumu – šīs prasmes ir īsta bagātība!

 

 

Reklāma
Reklāma

Kartinga skolas vadītāji / pasniedzēji ir Haralds Šlēgelmilhs, Karlīne Štāla un Inguss Žvibulis - pieredzējuši ar dažāda līmeņa sasniegumiem autosportā. Nometnes aprakstā mani ļoti uzrunāja norāde - teorētiskās nodarbības no kursa ir 20% un pārējie 80% ir praktiskā braukšana.

Pēdējās, noslēguma sacensībās, manu krustdēlu kāds cits braucējs izsita no trases un pēdējie apļi liecināja – Emīls zaudēs. Taču viņš cīnījās līdz galam, pie finiša līnijas nonākot... trešais! Un medaļa rokās. Nometne izgaismoja tādas puiša rakstura šķautnes, par kādām es nezināju.
 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

Pie foto: Raksta titulbildē redzams mans krustdēls Emīls.