5 svarīgākie darbi mājās un pagalmā, ko vari paveikt vēl tagad

Garas, siltas vasaras dienas – ideāls laiks, lai pilnveidotu vai atsvaidzinātu mājas, ķertos pie domās sen dzimušiem „uztaisi pats” projektiem, īpaši tad, ja atlikusi vēl kāda atvaļinājuma diena. Citos gadalaikos papildu darbiem mājās vai pagalmā vienkārši neatliek laika. Turklāt vasarā varam plaši atvērt durvis, tāpēc tas ir lielisks laiks, kad kaut ko pārkrāsot vai nolakot.
Darbojieties kopā un pēc tam atcerieties papriecāties par paveikto!

FOTO: Publicitātes foto

Darbojieties kopā un pēc tam atcerieties papriecāties par paveikto!

Tātad tikai dažās brīvās dienās var padarīt daudzus darbus, kas ne tikai palīdzēs dzīvot ērtāk, neiztērējot lielas summas, bet arī palielinās mājokļa vērtību.

 

Tieciet vaļā no nelietotajām mantām

Vasara ir piemērots laiks, lai sakārtotu un izvēdinātu telpas, kurās iegriežaties retāk: garāžu, pažobeli vai pagrabu. Kārtības ieviešana neko nemaksā. Gluži otrādi: garāžā, pažobelē un pieliekamajā var atrast vairs nevajadzīgas, bet vēl lietojamas mantas, kuras var pārdot. Nešauboties tieciet vaļā no mantām, kas pēdējo gadu jums nav bijušas vajadzīgas. 

Atvadieties no mantām, kas vairs nedod jums prieku, un elpojiet brīvāk kārtīgā mājā.

 

Turklāt, atbrīvojot vietu, var rasties doma, kā to izmantot. Tiesa, pirms visu izmetat, kritiski novērtējiet, kurām mantām vēl var dot jaunu dzīvi. Piemēram, vecas kastes var kļūt par lieliskiem plauktiem, tikai šādu brīnumu radīšanai jums var vajadzēt kvalitatīvu skrūvgriezi.

 

 

Atjaunojiet terasi

Vispirms terasi rūpīgi nomazgājiet: skaistas apdares noslēpums ir laba sagatavošana, tāpēc nežēlojiet laiku sagatavošanās darbiem. Pēc dienas vai dažām dienām, kad koks ir pilnīgi sauss, impregnējiet vai nokrāsojiet to no jauna. Atjaunota terase izskatās tīrāka, samazinās plaisas un skabargas, tāpēc visai ģimenei būs patīkamāk staigāt ar basām kājām.

Var būt ir laiks pārkrāsot arī terases mēbeles, lai tās atkal izskatītos kā jaunas, iegādāties jaunus gaismekļus vai citus dekorus? 

Aiciniet darboties kopā visu ģimeni (arī pašus mazākos ģimenes locekļus), bet pēc darbu beigšanas sarīkojiet terasē jautru ballīti!

 

Uzbūvējiet nelielu šķūnīti vai nojumi

Cilvēkiem, kas dzīvo privātmājā, parasti aizvien pietrūkst vietas dažādām mantām – no dārza instrumentiem un mēbelēm līdz grilam, baseinam, bērnu un vecāku transportlīdzekļiem (divriteņiem, skrejriteņiem) u.c. Šķūnītī vērtīgās mantas tiks pasargātas no putekļiem, nelabvēlīgiem laikapstākļiem un zagļiem.

Pirms būvēšanas, protams, painteresējieties, vai šāda tipa būvei nav vajadzīga atļauja. Kad atļauja būs saņemta, sagatavojiet stingru, līdzenu pamatu. Pēc tam ir jāapsver, vai visu būvēt no nulles vai izvēlēties jau nokomplektētu saliekamo šķūnīti. Jebkurā gadījumā izveidojiet iepirkumu sarakstu. Īpaši noderēs elektriskais skrūvgriezis „XIAOMI Mi Cordless Screwdriver”. Šis ir patentēts bezvadu dizaina skrūvgriezis ar lielu 5 Nm griezes momentu, bet tā akumulatora tilpums ir 2000 mAh. Komplektā – 12 dažādi S2 uzgaļi. Vēl universālāka ierīce, kas īpaši noder būvdarbu laikā – elektriskais skrūvgriezis-urbis.

 

 

Atjauniniet virtuves skapīšus un darba virsmas

Ja virtuves skapīši vairs neatbilst mūsdienu tendencēm vai ir vienkārši apnikuši, lai arī vēl ir labā stāvoklī un atbilst ģimenes vajadzībām, tos nav grūti atjaunināt. Nav noteikti jāpasūta jauna virtuve: pietiek nomainīt skapīšu un atvilktņu fasādes, bet dažos gadījumos – tikai pārkrāsot skapīšus. Turklāt viens no vienkāršākajiem un lētākajiem risinājumiem – speciālā mēbeļu līmlente.

 

Vēl mazāka korekcija – nomainīt virtuves mēbeļu rokturīšus. Šim darbam pietiek ar pusstundu, bet rezultāts var pārspēt gaidīto. Rokturu mainīšanai pietiek ar parastu mehānisko skrūvgriezi. Ļoti precīzie uzgaļi palīdzēs salikt vai salabot arī vairumu citu mēbeļu un ierīču. Komplektā ietilpst speciāli pagarinājumi, lai lietot skrūvgriezi būtu vēl ērtāk. Ir vērts mājās turēt arī ļoti smalkiem darbiem paredzētu skrūvgriezi.

 

 

Ir vērts atjaunot ne tikai virtuves skapīšu fasādes, bet arī darba virsmas: uz tām laika gaitā parādās traipi un skrambas, virsmas maina krāsu vai vienkārši vairs nepiestāv pie jaunās virtuves.

Kā zināms, ar roku veikti mērījumi var būt neprecīzi, un var gadīties iegādāties pārāk garu vai pārāk īsu darba virsmu, tāpēc izvēlieties viedās tehnoloģijas: virtuves virsmas viegli, ātri un, galvenais, precīzi var izmērīt ar „Xiaomi” viedo lāzera mērītāju. Ar „Bluetooth” tehnoloģiju mērījumu rezultātus var saglabāt „Mi Home” lietotnē, tāpēc nevajadzēs neko pierakstīt ar zīmuli.

Kad iecere būs īstenota, virtuve izskatīsies kā jauna, bet jūs būsiet krietni ietaupījis.

 

Viedais lāzera mērītājs nudien atvieglo darbošanos mājās!

 

Apzaļumojiet pagalma reprezentācijas zonu ar jauniem augiem

Pēc dažādu interjera projektu īstenošanas neaizmirstiet arī pagalmu. Siltajā laikā pagalmā vienmēr pavadām vairāk laika, baudot sauli un svaigu gaisu.

Ir ļoti svarīgi apzaļumot sava pagalma reprezentācijas zonu – redzamāko vietu pagalmā, kas ved uz parādes durvīm. Tai jāizskatās estētiski, nav jābūt pārblīvētai. Vēl divas zonas – atpūtas un saimniecības zona. Tieši pareizi izvēlēti un kombinēti augi var palīdzēt nošķirt visas šīs zonas.

Vasara ir lielisks laiks, lai stādītu daudzgadīgus augus, dažādas puķes, kas neprasa daudz kopšanas, piemēram, hortenzijas vai lupīnas. Bet, ja jau sen sapņojat par alpināriju, pagalma reprezentācijas zonā droši var ierīkot arī to.