Kas notiek ar organismu, ja katru dienu apēd kaut nedaudz ingvera

Ingvers tiek izmantots gan kulinārijas, gan ārstnieciskos nolūkos. Tas ne tikai pastiprina ēdienu un dzērienu garšu, bet pasargā no hroniskām saslimšanām, palīdz regulēt svaru un iedarbojas uz organismu ārstnieciski.  

Jau šobrīd ir pietiekami daudz pierādījumu, kas liecina, ka ingveram piemīt antioksidatīva iedarbība, tas samazina onkoloģisko audzēju attīstības risku, pazemina glikozes un holesterīna līmeni asinīs, un pat pozitīvi ietekmē mūsu noskaņojumu un seksuālo aktivitāti.

FOTO: Shutterstock.com

Jau šobrīd ir pietiekami daudz pierādījumu, kas liecina, ka ingveram piemīt antioksidatīva iedarbība, tas samazina onkoloģisko audzēju attīstības risku, pazemina glikozes un holesterīna līmeni asinīs, un pat pozitīvi ietekmē mūsu noskaņojumu un seksuālo aktivitāti.

Ingvera sakne ir viena no populārākajām garšvielām uz planētas un kopš seniem laikiem tiek uzskatīta gandrīz vai par panaceju pret daudzām veselības problēmām. Turklāt tā ir augstu novērtēta ne tikai Austrumu medicīnā, bet arī Rietumos, kur medicīna balstās pētījumos un pierādāmās praksēs. Jau šobrīd ir pietiekami daudz pierādījumu, kas liecina, ka ingveram piemīt antioksidatīva iedarbība, tas samazina onkoloģisko audzēju attīstības risku, pazemina glikozes un holesterīna līmeni asinīs, un pat pozitīvi ietekmē mūsu noskaņojumu un seksuālo aktivitāti.

Viena tasīte sasmalcināta ingvera satur tikai 80 kilokalorijas, pavisam nedaudz ogļhidrātu un olbaltumvielu. Toties ļoti daudz vitamīnu, dzelzi, kāliju, magniju un cinku. Apēst to var jebkādā formā - svaigu, žāvētu, sasmalcinātu, vai pievienotu tējā vai sulai.
Kas notiek ar ķermeni, kad ēd ingveru?

 


Ingvers samazina ķermeņa svaru


Pētījums uz žurkām parādīja, ka ingvers samazina tauku uzkrāšanos ķermeņa kritiskajās vietās un līdz ar to samazina ķermeņa masu. Šim nolūkam vislabāk ingveru lietot no rīta. Tieši dienas pirmajā pusē ingvers paātrina tauku pārstrādes ātrumu organismā par 13,5%, un samazina izsalkuma sajūtu. To pievieno dzērieniem un dzert tūlīt pēc ēšanas. 2 grami ingvera pulvera dienā, ko lietoja sievietes ar lieko svaru 12 nedēļas pēc kārtas, rezultējās ar nozīmīgu ķermeņa masas indeksa samazināšanos un labu apetītes kontroli. 

 


Ingvers pret nelabu dūšu


Pret nelabu dūšu automašīnā vai kuņģa darbības traucējumiem palīdz ingvera konfektes. Ingvers uz organismu iedarbojas līdzīgi kā nelabumu samazinošā viela dimanhidrīns, kas profilaktiski iedarbojas uz  vestibulāro aparātu un samazina galvas reibšanas un vemšana refleksus.

 


Palīdz cīnīties pret infekcijām


Vēsajos platuma grādos jau sen zināma ir ingvera tējas efektivitāte pret saaukstēšanos. Ja jūti, ka tuvojas vīruss, pagatavo un lēni iedzer tasi ingvera tējas. Tasītē liec dažas ingvera šķēlītes un pārlej tās ar verdošu ūdeni, paturi 5 - 10 minūtes. Pateicoties ingverā esošajai aktīvajai vielai džindžerolam šāda tēja īpaši labi palīdz augšējo elpceļu infekciju gadījumos. Žāvēts ingvers ir daudz mazāk efektīvs kā svaiga ingvera sakne. Veikalā izvēlies gludu un nebojātu sakneni. Vērtīgākās saknes ir ar pavisam plānu miziņu. Ingvera sakne, kurai ir bieza miza, iespējams, ir novākta krietni sen.

Reklāma
Reklāma

 


Samazina menstruāciju sāpes


Kādā pētījumā, kas izlasāms alternatīvās un komplimentārās medicīnas žurnālā, rakstīts, ka ingvers ir tikpat efektīvs kā ibuprofēns, ja ir jāsamazina menstruālās asiņošanas sāpes.  Lai būtu  vajadzīgā iedarbība, tiklīdz sākas mēnešreizes, trīs dienas pēc kārtas jāizdzer 4 kapsulas ingvera pulvera. Vienā kapsulā - 250 miligrami ingvera pulvera.  Vai arī dienā jāapēd 2 ēdamkarotes rīvēta ingvera sakne ar medu un citronu.

 


Palīdz sasniegt labākus rezultātus sporta treniņos 


Garo distanču skrējēji un fitnesa sporta zāļu apmeklētāji, pētījumi, kas veikti Džordžijas universitātē ASV, apstiprina, ka ingvers samazina muskuļu sāpes pēc intensīvas fiziskās slodzes.  Ingvera sula nav jādzer! Pietiek ar to, ka ingvera sakni sarīvē uz rīves, ieliek marlē un iegremdē karstā vannā. Tas uzlabo asins cirkulāciju un atslābina pārpūlēto muskulatūru. 

Saistītie raksti