Veselīgs našķis gan bērniem, gan pašiem vecākiem – medus un ingvera konfektes

Ikvienam ir pa spēkam mājās pagtavot gardās ingvera un medus konfektes!

FOTO: Shutterstock.com

Ikvienam ir pa spēkam mājās pagtavot gardās ingvera un medus konfektes!

Šādas konfektes var gan dāvināt, gan celt galdā svētku dienā. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

vesels ingvers

glāze ūdens

glāze cukura

medus

Reklāma
Reklāma

puse citrona (sulai)

1/8 ēdamk. krustnagliņu pulvera

pūdercukurs

Gatavošana:

Nomizo un sakapā ingveru, pēc tam to samīcot piestā. Ingveru liek katlā, pievienojot glāzi ūdens, glāzi cukura, medu. Klāt iespiež arī vienas citrona pusītes sulu un pievieno nedaudz krustnagliņu pulvera. Masu nedaudz pavāra, līdz tā sāk burbuļot. Ļauj atdzist. Cepampannā ieklāj cepampapīru un ar karoti uz tās lej šo masu mazu aplīšu (konfekšu) formā. Beigās tām pāri pārber pūdercukuru, lai konfektes trauciņā nesalīp kopā, un atļauj nedaudz sacietēt. Tās saber un glabā glītā burciņā.