Ārsta ieteikumi, kā atveseļoties no pārēšanās

Ja pārēšanās nav izraisījusi aizkuņģa dziedzera lēkmi un nav īpašu sūdzību, tad vispirms nepieciešams vairāk kustību. Tas ir ļoti svētīgas — vajadzētu pēc iespējas vairāk staigāt, iesaka medicīnas sabiedrības ARS gastroenterologs, sertificēts endoskopists Dr. Sabri Abdul Massihs.

Izēdi tukšu šķīvi? Dodies kārtīgi izsaigāties.

FOTO: Shutterstock.com

Izēdi tukšu šķīvi? Dodies kārtīgi izsaigāties.

 

Var sākt tūdaļ ar 15 minūšu pastaigu un pēc tam katru dienu staigāt ilgāk un darīt to biežāk. Kustības ātrāk palīdz atgūties pēc ēšanas pārmērībām. Ja gribas samazināt svaru, ir svarīgs psiholoģisks aspekts, cik ļoti cilvēks pats grib kaut ko mainīt. Neviens nespēj palīdzēt, ja pats to negrib. Ārsta skatījumā vajadzētu programmēt ēšanu tā, lai lielāko daudzumu kaloriju uzņemtu dienas pirmajā pusē. Ja dienu sāk ar ļoti labām brokastīm, ko papildina sīka maltīte pēc pāris stundām un tad paēd kārtīgas pusdienas, tad vakarpusē nav trauksmainas apetītes lēkmes.
 

Var ēst kaut piecas reizes dienā un to, kas garšo, bet otrajā dienas pusē kaloriju skaitu vajadzētu pēc iespējas samazināt un daudz kustēties. Tas ļoti palīdz. Ir svarīgi nepieēsties vakarā pirms gulētiešanas, tas parasti rada lielākās problēmas. Lūdzu atcerēties, ka nepieciešams samazināt ne tikai saldus un treknus ēdienus, bet arī vajadzētu mazāk ēst maizi. Labākā izvēle ir ēdiens, kas satur vairāk olbaltumvielu, piemēram, vistas fileja ar salātiem utml.
 

Ievēro!
Ja ikdienā ēdam salātus dārzeņus, kam pēc Pasaules Veselības organizācijas jaunākajām rekomendācijām jābūt katrā ēdienreizē, tad organismam neprasās daudz šķidruma, tomēr vienmēr ir vēlams dienas gaitā dzert negāzētu ūdeni. Ar to vajadzētu sākt rītu - izdzert glāzi ūdens vēl pirms tualetes apmeklējuma.

Reklāma
Reklāma

Ieteicams dzert tīru ūdeni, nevis sulas, jo tās satur daudz kaloriju. Labāk tad apēst svaigu augli, piemēram, apelsīnu, nevis spiest sulu. Lai dabūtu glāzi apelsīnu sulas, jāizspiež 7 apelsīni un tie satur daudz kaloriju.

 

Informācija no žurnāla "100 labi padomi"