Kā glabāt ābolus, lai tie ilgāk būtu gardi un aromātiski?

Kas liecina par ābola kvalitāti?

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 * Par ābola kvalitāti liecina nevis krāsa, bet smarža. Ja ābols nav aromātisks, labāk atsakies no tā!

* Ābolus glabā atsevišķi no citiem augļiem un dārzeņiem, jo tajos esošā etilēna ietekmē pārējie sāk ātrāk bojāties.

* Lai ābolus saglabātu ilgāk, liec tos polietilēna maisiņā – āboli iztvaiko, kondensējas uz maisiņa sienām un pēc tam šo kondensātu it kā ieelpo atkal, tādējādi nezaudējot sulīgumu. Ja ābolus tur augļu šķīvī, tie ātri savīst – kļūst sausi un miltaini.

Reklāma
Reklāma

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi