Ēd mazāk, lai enerģiju saglabātu seksam! Valentīndienas gavēnis

Visu mīlētāju svētkus Valentīna dienu var sagaidīt ar pilnu vēderu, bet var izmēģināt arī ko ekstrēmāku – atturēšanos no ēdiena, lai visu enerģiju saglabātu seksam. Pamēģini! 

Pastāv saistība starp aptaukošanos un šķiršanos, tātad – arī starp aptaukošanos un jūtām.

FOTO: Shutterstock.com

Pastāv saistība starp aptaukošanos un šķiršanos, tātad – arī starp aptaukošanos un jūtām.

 

Tauki un sekss 

Rādās, nebūs vis tiesa, ka tikai 10% vīriešu patīk resnas sievietes, bet 90% - ļoti resnas, jo jaunākie zinātniski pētījumi liecina - liekais svars kaitē ne tikai skaistumam un veselībai, bet arī izraisa seksuālas problēmas. Krievu seksologs Mihails Koļada stingri pieteicis saviem pacientiem „ēst mazāk tauku un cukura, savukārt vairāk – diētisko produktu, turklāt tādu, kas satur daudz šķiedrvielu”. Viņš uzskatījis, ka aptaukošanās ir gan neveselīga, gan „nepiestāv” nevienam no dzimumiem. Turklāt vaina nav tikai izskatā. Ārsts apgalvo, ka tūkstošiem pāru, kam ir aptaukošanās, cieš no seksuālām problēmām. 

 

Koļadas sacītajam piekrīt arī diētas ārste Lolita Neimane: „Manā praksē bijuši vairāki gadījumi, kad bezbērnu pāris, ciešot no liekā svara, meklē uzturspeciālista padomu. Cītīgi ievērojot manus norādījumus, abiem izdodas atgūt normālu ķermeņa masu un pārsteidzošā kārtā „piesakās” arī bērns! To skaidroju ar faktu, ka lielajā tauku masā olvadi un reproduktīvie orgāni ir „iespiesti” un nedarbojas pilnvērtīgi.” 

 

Mihails Koļada skaidro, ka tumīga vīrieša asinīs ir augstāks estrogēnu līmenis, kas dažkārt var būt impotences iemesls, jo, kā zināms, galvenais vīrišķais hormons ir testosterons, kas iespaido seksuālās funkcijas un pašu seksualitāti. Koļada pieļauj, ka pastāv saistība starp aptaukošanos un šķiršanos, tātad – arī starp aptaukošanos un jūtām. 

 

Gastronomiskais celibāts 

Ja gribi pilnvērtīgu seksuālo dzīvi – atbrīvojies no liekajiem kilogramiem! Kā to izdarīt? Ievērojot gavēni, piemēram, sākot ar piecām dienām. Šāda gavēņa laikā izjutīsi trīs stadijas. 

Ja doma par gavēšanu pirms Valentīndienas seksa aktivitātēm nepavisam nešķiet pieņemama, vari izmantot atveseļojošu seksuālo diētu, kas ietver libido stimulējošus produktus.

Pirmajā nāksies uzveikt bada sajūtu. Otrajā vajadzēs attiekties un attīrīt savu organismu no tām vielām, kuras var izraisīt alerģisku reakciju. Paradoksāli, bet cilvēki bieži vien jūt pastiprinātu tieksmi tieši pēc tiem produktiem, pret kuriem viņi ir alerģiski. Trešā stadija ir vispatīkamākā, jo tu sajutīsi sevī ieplūstam dzīvinošu enerģiju un veselību. Pirmā stadija parasti ilgst divas dienas, savukārt trešā iestājas ceturtās dienas beigās un tieši tad sagaidīsi arī seksuālo pacēlumu. 

 

Gavēnī pats svarīgākais – izdzer vairākus litrus ūdens dienā. Tas īpaši svarīgi pirmās stadijas laikā – kā tikai bada sajūta kļūst neciešama, izdzer nedaudz silta ūdens. Tas samazinās nepatīkamo pašsajūtu. Tādējādi gavēnis palīdzēs atbrīvoties no sārņvielām. Pat vēl vairāk – tā kā šai laikā organismam nebūs jānodarbojas ar uztura uzņemšanu un pārstrādāšanu, atbrīvosies lieka enerģija. Taču var gadīties, ka pirmajā līdz trešajā dienā pasliktinās pašsajūta. 

 

Ja izjūti vieglu toksikozi un nelabumu, tad zini, ka organismā uzkrātie sārņi nonākuši asinsritē. Veselīguma sajutīsi, kad tie caur ādu, aknām, nierēm, plaušām un zarnām būs izvadīti. 

Gavēņa laikā ļoti svarīgi nodarboties ar fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā. Tām nav jābūt intensīvām, taču – regulārām, tādējādi palīdzot organismam atbrīvoties no toksīniem. Kaut arī īstens gavēnis skaitās vien tas, kura laikā tiek dzerts tikai ūdens, ne tik drakonisku paņēmienu tīkotāji var lietot svaigi spiestu augļu un dārzeņu sulas, kā arī vitamīnus. 

 

Reklāma
Reklāma

Mīlas diēta 

Ja doma par gavēšanu pirms Valentīndienas seksa aktivitātēm nepavisam nešķiet pieņemama, vari izmantot atveseļojošu seksuālo diētu, kas ietver libido stimulējošus produktus un vienlaikus palīdz atbrīvoties arī no daža laba liekā svara grama. Sekmīga mīlētāja ēdienkarte ietver ne tikai vērtīgus un daudzveidīgus produktus. To sastādot, jāņem vērā seksuāli aktīva cilvēka vajadzības, proti, tam nepieciešams nodrošināt pastāvīgu cukura līmeni asinīs. 

 

Seksuālā gardēža uztura ABC 

*Ierobežo gaļas daudzumu ēdienkartē un ēd to ne biežāk kā trīs reizes nedēļā. 

*Iemācies pagatavot salātus bez taukvielām – eļļas, krējuma, majonēzes. Pārliecinieties, ka garšvielas, kuras lieto, ir bez sāls. 

*Tvaicē, cep folijā vai uz grila, vāri, taču aizmirsti par čurkstināšanu uz pannas tauciņos. 

*Ēd daudz svaigu augļu un dārzeņu. 

*Ierobežo olu un cieto sieru lietošanu ikdienas uzturā. Tikai mazos daudzumos! 

*Ierobežo vai pavisam izslēdz no ēdienkartes kofeīnu saturošus produktus – kafiju, melno tēju, kolu, kakao. 

*Ierobežo alkohola lietošanu. 

*Centies izvairīties no sāls un cukura. 

*Ēd pēc iespējas daudzveidīgāk, iekļaujot katru dienu dažādus produktus no dažādām produktu grupām. 

*Zelta likums joprojām spēkā – labāk biežāk un mazāk, nekā reti un daudz! Ēd 6 – 7 reizes dienā mazām porcijām. 

*Ēdienreizes laikā nedzer! Lieto šķidrumu pusstundu pirms vai pēc ēdienreizes. 

*Izvairies no cukurotiem vai žāvētiem augļiem. Svaigi augļi ir vērtīgāki par sulu, jo satur šķiedrvielas. Taču glāze atšķaidītas svaigi spiestas augļu vai dārzeņu sulas noteikti ir vērtīgāka kā surogātkafija vai paciņu tēja. 

*Ierodi biežāk un vairāk lietot biezpienu un skābpiena produktus – kefīru, rūgušpienu, jogurtu, airanu utt. Tos var aizdarīt ar klijām, maltām linsēklām, diedzētiem graudiem vai sēklām. 

*Izvairies no rafinētiem un pārstrādātiem produktiem. Tavam organismam lieks ir viss, kas satur rafinēto cukuru un baltos miltus, kas ir pārsālīts un konservēts, piemēram, dažādi bezalkoholiskie un gāzētie dzērieni, cepti un sālīti rieksti, sintētiskās konfektes un šokolāde, kūkas, tortes un smalkmaizītes, utt. 

*Atmet smēķēšanu! 

 

Avots: jauns.lv