Gribētos īso kleitiņu sezonu sagaidīt skaisti brūna... Cik bieži drīkst atļauties solāriju?

Kalendārs un spožā saulīte apliecina: pavasaris drīz, drīz būs klāt, un aristokrātiskais bālums šķiet pagalam apnicis. Kurai gan negribas šortiņu un īso kleitiņu sezonu sagaidīt skaisti brūnai? Tāpēc skaidrojam: cik bieži drīkst apmeklēt solāriju? Atbild Lāzerklīnikas dermatoloģe Anita Ābelīte.

FOTO: Shutterstock.com

Kā dermatoloģe es neieteiktu apmeklēt solāriju vispār! Intensīva sauļošanās var būt par iemeslu priekšlaicīgai ādas novecošanās, tā var sekmēt pastiprinātas nevēlamas pigmentācijas veidošanos. Un pats svarīgākais – solāriju varam uzskatīt par vienu no cēloņiem ādas ļaundabīgā audzēja attīstībai.

 

Bet, ja nu nekādi negribas atteikties no mākslīgā iedeguma, solāriju apmeklēt nebūtu ieteicams biežāk kā vienu reizi divās nedēļās. Solāriji ir ļoti daudzveidīgi un dažādi, bet izvēle galvenokārt ir gaumes jautājums. Ja vēlies sauļošanās laikā atpūsties, vari izvēlēties horizontālo solāriju, ja vēlies sauļojoties aktīvi kustēties, labāk der vertikālais solārijs.


Solārijs ādu izsausināta, tādēļ pēc sauļošanās jālieto mitrinoša kosmētika, kas palīdz ātrāk atgūt nepieciešamo mitrumu. Ieteicams tūdaļ pēc solārija apmeklējuma lietot dziļi mitrinošus krēmus, kas vienlaikus arī nostiprina un paildzina solārijā iegūtā iedeguma noturību.

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no žurnāla "100 labi padomi"