10 veidi, kā skaistumkopšanā izmantot citronus

To, ka ir vērtīgi citrona šķēlīti pievienot ūdenim un ikvakara tējai, ir pierasta lieta. Bet vai zināji, ka citronu var daudzveidīgi izmantot skaistumkopšanā?
Citronus lieliski vari izmantot arī zobu un elkoņu baltināšanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Citronus lieliski vari izmantot arī zobu un elkoņu baltināšanai!

 

 

Pateicoties lielajam C vitamīna īpatsvaram, citronam piemīt ādu balinošas un attīrošas īpašības, tas arī palīdz normalizēt ādas Ph līmeni. Žurnāls „Women’s Health” apkopojis 10 veidus, kā izmantot citronu skaistumkopšanā.  

 

Attīrošs un mitrinošs losjons 

Līdzīgās daļās sajauc kokosriekstu ūdeni un citrona sulu. Kokosrieksts sniegs tavai sejas ādai mitrināšanu, savukārt citrons to attīrīs un padarīs veselīgi mirdzošu. 

 

Elkoņu un ceļgalu balinātājs 

Ja tavi elkoņi un ceļgali izskatās krietni tumšāki par pārējo ādu, iesmērē tos ar citrona pusīti. Tas pastrādā īstus brīnumus! 


Līdzeklis pret melnajiem punktiem 

Tā kā citrona sula ir antibakteriāla, tā palīdz pret pinnēm un melno punktu veidošanās uz deguna, vaigiem un zoda. Sagriez citronu šķēlītēs un izspied sulu uz sejas. Tik daudzu sieviešu nīstie melnie punkti drīz vien pazudīs. 

 

Toniks tīrākai ādai 

Vienkārša recepte – dažu pilienus citrona sulas un tējas koka eļļas atšķaidi nepilnos 200 miligramos destilēta ūdens. Lieto to kā toniku, ja tev ir problemātiska āda. Īpaši tas noderēs vasarā, kad daudzām sievietēm āda vairāk taukojas un biežāk uzmetas pa kādai pinnei. 

 

Zobu balinātājs 

Dzeramās sodas un citrona sulas pastu ar vates kociņu uzklāj uz zobiem. Pēc tam iztīri zobus ar birstīti un izskalo muti. Tas ir lētāk par zobu balināšanas procedūrām, bet vienalga sniegs zināmu balinošu efektu. 

Reklāma
Reklāma


Ādas balinātājs 

Lai arī lielākā daļa dāmu šajā gadalaikā domā, kā iesauļot ādu, dažām tomēr tuvāks būs aristokrātiskais bālums. Citroni satur daudz C vitamīna un citronskābes, kas, regulāri lietojot, balina ādu un padara to starojošāku. Šis līdzeklis padarīs gaišākus vecuma plankumus, tumšos pleķus, kā arī noņems neprasmīgi uzklātu mākslīgo iedegumu. Pēc citrona sulas uzklāšanas uz sejas tev jālieto saules aizsargkrēms ar SPF, jo tā padara ādu uzņēmīgāku pret ultravioletajiem stariem. 


Līdzeklis taukainai ādai 

Ja tava āda ātri sataukojas, vari pret to cīnīties ar citrona sulas uzklāšanu T-zonai (pierei, degunam un zodam), kas parasti kļūst taukaina pirmā. 

 

Lūpu skurbis 

Pirms gulētiešanas uzklāj lūpām nelielu daudzumu citrona sulas, bet no rīta to noskalo. Tas palīdzēs noņemt sauso ādu un atstās tev maigas lūpas. Tomēr neķeries pie šāda līdzekļa, ja tavas lūpas ir ļoti sausas un sasprēgājušas, jo tas nodarīs vairāk ļaunuma nekā labuma! 


Nagu stiprinātājs 

Ja vasarā esi par daudz aizrāvusies ar nagu lakām visās varavīksnes krāsās, taviem nagiem tas droši vien nav nācis par labu. Kā to novērst ar dabīgiem līdzekļiem? Sajauc citrona sulu ar savu iecienītāko eļļu (piemēram, olīveļļu) un iemērc maisījumā nagus. Tas ne tikai baros sausus nagus, bet arī novērsīs to dzeltēšanu. 


Matu balinātājs 

Kā iegūt gaišākas šķipsnas bez ķīmiskās krāsošanas? Pamēģini citrona sulu! Uzliec to uz matu šķipsnām pirms iziešanas saulē, lai pieķertos zeltains tonis. Citrona sula palīdzēs arī pret sausu galvas ādu un blaugznām. 

 

Avots: www.kasjauns.lv