Pamācība, kā kopā ar meitu uztaisīt (nevis uzšūt!) svārkus

Tām mammām, kuras ar šūšanas darbiem ir "jūs" - šie svārki netiek šūti, bet sieti! Tieši tāpēc liels palīgs šeit būs mazā meitiņa un jebkurš ģimenes loceklis, kura rociņas jau ir pietiekami veiklas. 

Svārciņus darina 4 gadus vecā Lība un viņas mamma, portāla mammamuntetiem.lv vadītāja Inga. Foto: Edijs Pālens, speciāli mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svārciņus darina 4 gadus vecā Lība un viņas mamma, portāla mammamuntetiem.lv vadītāja Inga. Foto: Edijs Pālens, speciāli mammamuntetiem.lv

 

Kuplie tilla svarciņi, ko dēvē arī par tutu bruncīšiem, Latvijas mazo dāmu garderobēs parādījās jau sen. Un tomēr tie aizvien ir lielā cieņā! Vēl jo vairāk, ja tos darinājusi māmiņa kopā ar meitiņu - tā ir lieliska un radoša kopīga nodarbe, turklāt izmaksas salīdzinoši ar veikala cenām ir niecīgas. 

 

Nepieciešams:

Gumija - atkarībā no apkārtmēra 

Adata un diegs - gumijas sašūšanai

Tills - daudzums atkarīgs no vēlamā svārku garuma. Kupliem četrgadnieces lindraciņiem vajadzēs vismaz 5-6 metrus!

Mērlente 

Šķēres

 

Reklāma
Reklāma

 

Svārku darināšana pa soļiem:

1. solis. Nomēri apkārtmēru, kā arī svārku vēlamo garumu.

2. solis. Dodaties iegādāties gumiju un tillu! Ieklausies savas meitiņas vēlmēs - varbūt viņa gribētu krāsainus brunčus, kombinējot dažādus toņus un tādās variācijās, kādas tev pat prātā nav nākušas;). Tillu izvēlaties ļoti maigu, mīkstu, lai mazajai valkātajai ir patīkami. Tiesa, raupjāks, asāks tills maksās lētāk, taču tas neatmaksājas!

3. solis. Tills jāsagriež aptuveni 10-15 cm platās strēlēs un dubultā garumā no izvēlētā svārku garuma. Strēles platums ir aptuvens - parēķini, cik centimetru palatai jābūt katrai strēlei, lai neveidojas pārpalikums. 

4. solis.  Sašuj gumiju un nostiprini tādā vietā, lai uz tās būtu ērti siet tilla strēlemes. Mēs izvēlējāmies gumiju aplikt ap krēslu.

5. solis. Sākas siešanas darbi! Tās, kuras ir sējušas šallēm bārsktis - to dara tieši tāpat! Proti, katru strēli pārlocītā veidā pārliek pāri gumijai un garos galus izvelk cauri cilpiņai.  Sien tik daudz strēmelītes, līdz izveidojas vēlmais kuplums. 

tutu svārku šūšana