Kā saglabāt starojošu izskatu visa mūža garumā? Katrai vecuma grupai atbilstošāko procedūru saraksts

Sen jau pagājuši laiki, kad sievietes - un arī vīrieši - par maksimālo procedūru klāstu uzskata tikai kosmetologa sniegtos pakalpojumus - sejas maskas, pīlingus, masāžas, dažādas fizikālās terapijas procedūras. Kosmetoloģijā ir daudzi jaunumi, tāpēc šeit katrai vecuma grupai piemērotāko procedūru saraksts! Vairāk stāsta Mikroķirurģijas centra sertificēta plastikas ķirurģe, mikroķirurģe un rokas ķirurģe Anda Gaile.

Ne visām sievietēm tikai ar veselīga dzīvesveida palīdzību izdodas saglabāt sejas ādu nevainojamu.

FOTO: Kaiva Dombrovska, photography.blogspot.com

Ne visām sievietēm tikai ar veselīga dzīvesveida palīdzību izdodas saglabāt sejas ādu nevainojamu.

Mūsdienās rūpes par savu ārējo izskatu un vēlme saglabāt jauneklīgu vizuālo tēlu nav tikai kaprīze. Tas ir ikdienišķs, pašsaprotams process, kas sevī iekļauj visdažādākās manipulācijas. Sen jau pagājuši laiki, kad sievietes, un arvien vairāk vīriešu, par maksimālo procedūru klāstu uzskata tikai kosmetologa sniegtos pakalpojumus - sejas maskas, pīlingus, masāžas, dažādas fizikālās terapijas procedūras. 

 

FOTO: Mikroķirurģijas centra sertificēta plastikas ķirurģe, mikroķirurģe un rokas ķirurģe Anda Gaile.

 

 

Bieži vien klienti vēlas, lai viņiem pastāsta, kādas būtu vēlamās procedūras tieši viņu vecuma grupai. Lai gan pilnīgi 100% atbilstošu algoritmu nevar izstrādāt, tomēr, ņemot vērā katra klienta individuālo ādas tipu, dzīves ritmu, ārējo faktoru iedarbības intensitāti, ir iespējams uzskaitīt katrai vecuma grupai biežāk pielietoto procedūru klāstu.

 

 

25-35 gadi:

Šajā vecumā novēro pirmās ādas novecošanās pazīmes un nevēlamo krunciņu veidošanos. Gribētu rekomendēt sievietēm vismaz 1-2 reizes gadā veikt sejas ādas mitrinošu un barojošu procedūru. Ideāls preparāts šī mērķa sasniegšanai ir hialuronskābes, aminoskābju un vitamīnu kompleksus saturošais Filorga firmas preparāts.

 

FOTO: Hialuronskābes efekts uz krunciņu.

 

Neliela krunciņas izlīdzināt palīdzēs hialuronskābes preparāts, kas mitrina ādu un koriģē jau sīkas krunciņas. To var izmantot dažādu pirmo statisko krunciņu korekcijai - nasolabiālai jeb deguna-lūpu krokai un asaru rievai. Tas izmantojams arī pieres horizontālās krokas, glabellas rajona (starp uzacu lokiem) krokas korekcijai, kuras pilnībā neizlīdzinās pēc botolīntoksīna iedarbības, vai ja paciente nevēlās veikt botulīntoksīna injekcijas.

FOTO: Botulīntoksīna injekcijas uzacu ptozes korekcijai

 

Neskatoties uz sabiedrībā esošiem mītiem un baumām, es ieteiktu botoīntoksīna injekcijas tieši mīmikas krunciņu korekcijai. Biežākās jeb populārākās botolīntoksīna injekcijas zonas ir piere, dusmu kroka starp uzacīm, acu zona jeb tā sauktās vārnu kājiņas. Ar šo preparātu lieliski var koriģēt arī nedaudz noslīdējušas uzacis.

Ir vēl citas mazāk zināmas problēmzonas, kurām var izmantot botolīntoksīna injekcijas - marionetes zonas jeb uz leju vērsta mutes kaktiņa gadījumā, tā saucamo smaganu smaida korekcijai, kad smaidot augšlūpa paver ne tikai zobus, bet arī smaganu daļu, kā arī deguna krociņu korekcijai.

FOTO: Smaganu smaida korekcijas efekts 

 

Reklāma
Reklāma

Reizēm klienti šajā vecuma grupā jau interesējas par augšējo plakstiņu korekciju. Šajos gadījumos jāizvērtē, vai plakstiņu ādas krokas veidošanos rada liekā āda, vai neliela uzacu noslīdēšana. Ja uzacu noslīdēšana ir neliela, tad korekciju var panākt ar botolīntoksīna injekcijām. Gadījumos, kad tā ir izteikta, rekomendēju veiktu kādu no uzacu pacelšanas operācijām. Plašu atzinību un arvien pasaulē biežāk pielietojamākais operācijas veids ir endoskopiskā uzacu pacelšana, kuras laikā galvas matainā daļā tiek veikti nelieli ādas griezieni, caur kuriem ievada endoskopu un speciāli šim mērķim veidotus instrumentus. Šīs operācijas rezultātā uzacis tiek paceltas vēlamajā estētiskajā pozīcijā, samazinās pieres un starpuzacu zonas krunciņas un acs zonas krunciņas. 

FOTO: Uzacu korekcijas efekts. Endoskopiskās uzacu pacelšanas laikā tiek veiktas 3-6 ādas incīzijas galvas matainā daļā.

 

35-45 gadi:

Šī ir vecuma grupa, kurā būtu pēdējais laiks kaut ko darīt lietas labā, ja iepriekš nekas nav darīts. Arī šajā vecuma grupā ļoti daudz var panākt ar botolīntoksīna un hialuronskābes preparātiem, arī ar mezoterapiju. Biežāk veiktās operācijas sejas zonā šajā vecuma grupā ir augšējo un/vai apakšējo plakstiņu korekcija. Novecojot samazinās acs plakstiņu ādas un saistaudu tonuss, tie paliek mazāk elastīgi un rodas ādas kroka, kura pārslīd augšējo plakstiņu skropstu līnijai, rodas tā saucamās taukaudu trūces, kas vizuāli labāk novērojamas apakšējiem plakstiņiem. Šajā vecumā var ieteikt arī augstāk minēto uzacu pacelšanas operāciju. Kura tieši no šīm metodēm klientam nepieciešama, to palīdzēs konstatēt plastiskais ķirurgs.

  

Viena no pēdējā laikā arvien populārākām procedūrām ir tā saucamo "Siluet soft" diegu ievadīšana zemādā, ar kuru palīdzību var koriģēt nelielu sejas ādas noslīdējumu, veikt kakla zonas korekciju. Šī procedūra ir lieliska metode, lai pagarinātu laiku līdz sejas pacelšanas jeb "face lift" operācijai.

 

45-55 gadi:

Šajā vecuma grupā rekomendējam turpināt jau iesāktās manipulācijas - botolīntoksīna, hialuronskābes preparātu injekcijas, "Siluete soft". Tiem, kas vēlas izmantot krunciņu korekcijai savus audus, ir iespēja veikt savu taukaudu injekcijas. Operācijas laikā tiek paņemti pacienta taukaudi un ar speciālām kanulēm injicēti dziļajās ādas krokās un tiek veikta noteiktu zonu (vaigu, zoda līnijas) piepildīšana.

 

FOTO: Mezoterapijas zonas.

 

Tāpat uzmanība vēršama uz sejas centrālo daļu, acu zonu.  Šajā vecumā izmaiņas sejā vairāk saistītas ar audu un kaulu struktūras masas zudumu. Izteiktāka kļūst nazolabiālā kroka, padziļinās asaru kroka, noslīd vaigu tauku spilventiņš. Šis ir laiks, kad visu šo izmaiņu korekciju un manāmu uzlabojumu var iegūt ar sejas centrālās daļas pacelšanu jeb "midface lift" operāciju. Šīs operācijas pamatā galvenokārt ir noslīdējušā tauku spilventiņa prepozīcija - tauku spilventiņa novietošana tā sākotnējā pozīcijā vaigu zonā, jo tieši pilnīgi, apaļīgi vaigi rada jauneklīgu izskatu. Šo operāciju iespējams veikt vienlaicīgi ar apakšējo plakstiņu korekciju un endoskopisko uzacu pacelšanu.

FOTO: Sejas centrālās daļas pacelšana jeb "midface lift".

 

55 un vairāk:

Šis ir vecums, kad sejas ovāla uzlabošanai, papildus visām jau minētajām manipulācijām, ir īstais laiks veikt sejas ādas pacelšanu jeb "face lift" operāciju, kā arī kakla zonas korekciju ar kakla platā muskuļa korekciju. Nereti šajā vecuma grupā tiek veikta atkārtota augšējo vai apakšējo plakstiņu korekcija, vairāk tiek pievērsta uzmanība vaigu zonas pildījuma korekcijai. Brīnišķīgu rezultātu var iegūt, ja pēc "face lift" operācijas tiek veikta sejas ādas virsējā slāņa apstrāde ar lāzeru.