7 zelta likumi sievišķībai

Apavi ar papēdīti un ziedu raksti kleitās. Kopti mati un ķermenis. Patiess smaids sejā. Un blakus vīrietis, kuram ļaujam būt vīrišķīgam. Zelta likumus, kas sievieti dara sievišķīgu, atklāj tērpu māksliniece Ilze Patmalniece un NLP meistare Sarmīte Šmite. 

Viens no likumiem ir – mīlēt sevi! Tā dziļi, no visas sirds. Tad mūsos sāk mājot iekšējā LAIMES sajūta...

FOTO: Mārcis Baltskars, http://www.baltskars.lv/

Viens no likumiem ir – mīlēt sevi! Tā dziļi, no visas sirds. Tad mūsos sāk mājot iekšējā LAIMES sajūta...

Mēneša tēmu "Ērti, koši un dzīvespriecīgi" atbalsta apģērbu un aksesuāru zīmols "Piazza Italia", kurš jau 20 gadus veiksmīgi darbojas modes pasaulē. Pateicoties apģērbu kvalitātei un demokrātiskām cenām, "Piazza Italia" ir iekarojis pircēju uzticību Itālijā un citur pasaulē.

 

Sievietes jautājums sadaļā Jautā speciālistam:

„Sakiet, kādi, jūsuprāt, tādi kā zelta likumi sievietēm jāievēro, lai viņas izskatītos un justos sievišķīgi? priecāšos, ja dalīsities kādos 3-5 savos likumos:) protams, var arī vairāk!:)”


Likumi, lai tu justos sievišķīgi:

1. Mīlēt sevi;

2. Sakārtot savu domu pasauli;

3. Kopt savu ķermeni, matus;

4. Izvēlēties apģērbu, kas saskan ar tavu būtību;

5. Ar apģērbu pasvītrot visu skaisto, kas tevī ir;

6. Sievišķīgo sajūtu atraisi, velkot apavus ar papēdīti; 

7. Atļaut savam vīrietim blakus būt vīrišķīgam...

(un kāds ir tavs zelta likums?)

 

Atbild Ilze Patmalniece, tērpu māksliniece (vada stila nodarbības Gudro Sievu skolā)

Man jāsaka godīgi - lai justos sievišķīgi un skaisti, pirmais likums nav par apģērbu. Tas būs par savu iekšējo pasauli un tās sakārtošanu. 

Kas attiecas uz apģērba likumiem – pirmais noteikti ir: apģērbam ir jāsaskan ar jūsu būtību. Ja sirdī esi kā delverīgs pašpuika, izvēloties apģērbu, tas ir jāņem vērā, taču, protams, tas nenozīmē, ka nevari būt sievišķīga un izcelt visu sievišķīgo, kas tevī mīt. 

Lai izskatītos sievišķīgi, tev sevī ar apģērbu jāpasvītro visu, kas tevī skaists, savu sievišķīgo „es”: vidukli, krūtis, kājas. Matiem allaž ir jābūt koptiem, tīriem. Ar attiecīgi izvēlētu apģērba krāsu tu vari izcelt arī savu acu, sejas un matu krāsu. Grims – neuzkrītošs. 

Reklāma
Reklāma

Sievišķīgu tēlu radīs ziedu raksti, volāni, mežģīnes. Neaizmirsti arī par apaviem uz papēdīša – kolīdz tādus uzvelkam, tā jūtamies un pat kustamies savādāk, nekā, ja skrienam zemu papēžu apavos. 

Un vēl viens zelta likums sievišķībai – patiess smaids!

 

Atbild Sarmīte Šmite, NLP meistare (vada nodarbību "Kā iemīlēt pašai sevi")

Patiess smaids! Kad tas ir patiess?

Patiess smaids atnāk tad, kad mīlam un pieņemam pašas sevi. Tātad viens no likumiem ir – mīlēt sevi!

Tā dziļi, no visas sirds. Tad mūsos sāk mājot iekšējā LAIMES sajūta, kura vairs nav atkarīga no tā, kas notiek apkārtējā pasaulē. Ja tas tā ir, tad patiess smaids sievietei ir uz lūpām pat tad, kad viņa vienatnē dodas kaut vai iepirkties. Kad skatāmies uz lietām bez ilūzijām, tās redzam tādas, kādas tās ir... Jo ne jau vienmēr viss ir tikai balts, mēdz būt arī pavisam citādi. Arī citādais ir jāizdzīvo, ja to pieņemam kā mācībstundu un uz tās pamata augam, izejam savu dzīves skolu.

Jo sievišķīgāka sieviete kļūst, jo vīrišķīgāks viņai blakus top vīrietis... Sieviete vairs nav cilvēks, kurš uzņemas visu dzīves smagumu uz saviem pleciem un izkomandē savu vīrieti.

Mīlēt sevi... Atrast sevī iekšējo sievieti, sajust to, iepazīt, uzrunāt. Dzīvot ar to, ieklausīties viņā. Kad tas izdosies, pamazām mainīsies acu skatiens, kustības, attieksme pret sevi, pretējo dzimumu. Jo sievišķīgāka sieviete kļūst, jo vīrišķīgāks viņai blakus top vīrietis, tētis, dēls, kolēģis... Sieviete vairs nav cilvēks, kurš uzņemas visu dzīves smagumu uz saviem pleciem un izkomandē savu vīrieti. Bet ar savu dzīves gudrību un iekšējo sajūtu panāk, ka vīrietis ir laimīgs, ja viņš ko var darīt savas sievietes un ģimenes labā. 

Sievietei ir daudz vairāk iekšējās enerģijas, nekā vīrietim. 

 

Sakārtot savu domu pasauli! Domas taču materializējas. Pavērosim, kas notiek mūsu ārējā pasaulē, kā pret mums izturas līdzcilvēki. Mūsu iekšējā pasaule ir spogulis tam. Iekšējais atspoguļo ārējo.

Atlikt malā visas „zāģmašīnas” un domāt par to, ko ES varētu darīt, lai mans vīrietis celtos, ietu un darītu. Savu vīrieti atbalstīt it visā. Dot viņam iespēju būt vīrietim. Ja tas jau notiek, tad sieviete ir sievišķīga...

Jā.

Sieviete ir stipra, bet šis spēks sievietei izpaužas viņas valdzinājumā, acu skatienā, gaitā, it visā, ko viņa dara. Sievišķīgas sievietes klātbūtnē vīrietis vēlas būt vīrišķīgs un galants. 

Būt sievišķīgai sev pašai, lai tas ir dabiski, jo šajā dzīvē esam taču atnākušas sievietes ķermenī.

Kopsim savu ķermeni, savas domas, savu dvēseli, tātad savu iekšējo starojumu!

Radīsim katra savu – īpašu sievietes pasauli! Katrai tā būs citāda. Katrai ar savu „odziņu”.