Uzmanīgi: “TikTok” publicēts bīstams video padoms, kā tikt vaļā no blaugznām

Vietnē “TikTok” publicēto video ar pamācību, kā efektīvi atbrīvoties no blaugznām, noskatījušies jau teju 5 miljoni cilvēku. Tikmēr matu kopšanas eksperte Nikola Pitija norāda, ka tas var būt bīstami.
“Skābi, ko izmanto sejas ādas kopšanā, nav paredzēts klāt uz galvas ādas, saka eksperte.

FOTO: Shutterstock.com

“Skābi, ko izmanto sejas ādas kopšanā, nav paredzēts klāt uz galvas ādas," saka eksperte.

Videoklipā “TikTok” lietotāja ar segvārdu “@calistatee” uz saviem matiem uzklāj glikolskābi, norādot, ka divus mēnešus pēc procedūras uzsākšanas viņas mati ir brīvi no blaugznām. "Šis triks darbojas gan pret blaugznām, gan pret galvas ādas lobīšanos," viņa piebilst.

 

Glikolskābe ir vienkāršākā hidroksikarbonskābe, tā pieder pie AHA skābēm, kas ir dabiskas izcelsmes skābes. Lai gan to plaši izmanto kosmetoloģijā, īpaši sejas kopšanā, matu eksperte Nikola Pitija brīdina, ka 

jebkuras ādas kopšanas skābes lietošana uz galvas ādas var izraisīt ķīmiskus apdegumus.

 

“Skābi, ko izmanto sejas ādas kopšanā, nav paredzēts klāt uz galvas ādas. Glikolskābes stiprums ir atkarīgs no koncentrācijas pakāpes un pH līmeņa. Ja nebūsit izvēlējies pareizā stipruma pakāpi, varat apdedzināt galvas ādu,” skaidro Nikola.

Reklāma
Reklāma

"Lielākā daļa patērētājiem pieejamo glikolskābju ir mazāk nekā 10% koncentrācijā, bet tiešsaistē var atrast skābes ar koncentrāciju līdz pat 70%. Šāda stipruma skābes drīkst lietot tikai profesionāļi, lai ārstētu ekstrēmas ādas problēmas, un, ja tās lietos nepieredzējuši cilvēki, tās var viegli izraisīt ķīmiskus apdegumus,” piebilst matu eksperte.

"Galvas ādas apdegumi var izraisīt virkni problēmu, tostarp pastiprinātu sausumu, lobīšanos un matu izkrišanu." 

 

Nacionālais Veselības dienests norāda, ka blaugznas ir izplatīta problēma, un labākais veids, kā tās ārstēt, ir izmantot aptiekās nopērkamos specializētos šampūnus. 

Saistītie raksti