Skaistuma konsultantes padomi mirdzošai ādai un matiem svētku laikā

Nav noslēpums, ka rūpēm par ādas skaistumu un veselību jānotiek ilgtermiņā ik dienas. Tomēr ik reiz pirms svētkiem un dažādiem īpašiem notikumiem mēdz piemeklēt vēlme eksperimentēt, izskatīties labāk un panākt vēlamo rezultātu daudz ātrāk. Kādiem ādas kopšanas eksperimentiem noteikti nevajadzētu ļauties pirms svētkiem un kas palīdzēs ādai un matiem izskatīties labāk? Konsultē "BENU Aptiekas" skaistuma konsultante Liene Graudiņa.
Mūsu ādas mirdzumu ietekmē arī ikdiena un dzīvesveids – ja mūsu dzīvē ir daudz stresa, nepietiekams miega daudzums un mazkustīgs dzīvesveids, tas veicinās ādas blāvumu, pelēku un neveselīgu tās izskatu.

FOTO: Shutterstock.com

Mūsu ādas mirdzumu ietekmē arī ikdiena un dzīvesveids – ja mūsu dzīvē ir daudz stresa, nepietiekams miega daudzums un mazkustīgs dzīvesveids, tas veicinās ādas blāvumu, pelēku un neveselīgu tās izskatu.

Lai svētku laikā un ne tikai āda izskatītos svaiga un starojoša, par to ir jārūpējas katru dienu, to labi attīrot un rūpējoties par to ar atbilstošu krēmu savam ādas tipam, uzsver skaistuma konsultante Graudiņa. Starojošas ādas pamatā ir regulāra ādas mitrināšana, lietojot gan mitrinošus sejas ādas kopšanas līdzekļus, gan arī pietiekošu ūdens daudzumu ikdienā. Mūsu ādas mirdzumu ietekmē arī ikdiena un dzīvesveids – ja mūsu dzīvē ir daudz stresa, nepietiekams miega daudzums un mazkustīgs dzīvesveids, tas veicinās ādas blāvumu, pelēku un neveselīgu tās izskatu.
 

Kas palīdzēs ādai starot?

Ja ikdienā ir sanācis paslinkot ar saviem ādas kopšanas rituāliem, tad varam izmantot līdzekļus, kas var palīdzēt mūsu ādai izskatīties starojošai un skaistai svētkos. Tie ir dažādi krēmi, kas paredzēti, lai ādai palīdzētu izskatīties mirdzoši. Palīdzēs arī dažāda veida maskas – gan intensīvi mitrinošas, gan tādas, kas ādu papildu pabaros ar skābekli, gan arī maskas, kas palīdzēs ādai izskatīties mirdzošai.

 

C vitamīnu saturoši krēmi un serumi arī būs tie, kas palīdzēs uzlabot mūsu ādas izskatu, to padarot gaišāku un starojošāku. Taču jāņem vērā, ka tos ir jāsāk lietot jau krietnu laiciņu pirms svētkiem, lai sasniegtu vēlamo efektu, skaidro Graudiņa.

Lai arī īpaši labi izskatīties vēlamies tieši svētku laikā, rūpējoties par savu ādu ikdienā, mēs varam justies kā svētkos katru dienu. Tādēļ svarīgi atcerēties regulāri attīrīt ādu, izmantot savam ādas tipam atbilstošus krēmus un serumus, palutināt savu ādu reizi nedēļā ar kādu masku vai izmantot kādu skrubi vai pīlingu, kas palīdzēs atbrīvoties no vecajām ādas šūnām. Āda noteikti būs pateicīga arī, ja pietiekami izgulēsimies, lietosim uzturā mazāk saldu un treknu ēdienu, samazināsim stresa līmeni un pavadīsim laiku svaigā gaisā. Sabalansēts uzturs arī būs viens no faktoriem, kas veicinās to, ka ādai izskatīsies veselīga un skaista.

Vitamīni, kas palīdzēs mūsu ādai izskatīties labi, būs A un E vitamīni, kā ar biotīnu un kolagēnu saturoši līdzekļi.

 

Reklāma
Reklāma

Lai svētku grims izskatītos pēc iesējas labāk, zem tā noteikti derēs krēmi, serumi un arī maskas, kas sniedz mitrinošo efektu, jo grims vislabāk gan klāsies, gan turēsies uz labi mitrinātas ādas.
 

Neeksperimentējiet pirms svētkiem!

Pirms svētkiem mēs vēlamies saposties un izskatīties skaisti, tāpēc bieži papildus ikdienas ādas kopšanas rituāliem izvēlamies kādas ādas kopšanas procedūras. Tomēr neilgi pirms svētkiem vai citiem svarīgiem pasākumiem nevajadzētu izvēlēties agresīvas sejas kopšanas procedūras, piemēram, ķīmiskos pīlingus, dziļo ādas attīrīšanu, Meso procedūras un līdzīgas, jo āda pēc tām var ilgāku laiku būt apsārtusi un jutīga.

Ja pirms svētkiem vēlaties attīrīt ādu no vecajām ādas šūnām ar kādu skrubi, tad jāizvēlas skrubis ar smalkām daļiņām, kas nebūs ļoti abrazīvs, iesaka skaistuma konsultante. Tāpat šajā laikā nevajadzētu izmēģināt jaunus, spēcīgus ādas kopšanas līdzekļus un procedūras, jo nevaram paredzēt, kā mūsu āda uz tiem reaģēs.
 

Skaistu matu padomi svētkiem

Ātrs risinājums matu izskata uzlabošanai svētku laikā ir eļļas vai serumi, kas pabaros matus, padarīs tos gludus un piešķirs mirdzumu, nepadarot smagnējus. Pirms ieveidošanas un žāvēšanas ar fēnu noteikti jāizmanto līdzekļi, kas pasargā matus no karstuma iedarbības.

Svarīgi atcerēties, ka, lai mati izskatītos skaisti un veselīgi, par tiem ir jārūpējas ikdienā ar atbilstošu šampūnu, kondicionieri un masku, kā arī papildus jālieto kādu līdzekli, ko neizskalo, stāsta Graudiņa.


Pēcsvētku skaistuma padoms

Svētku grima notīrīšanai derēs ikdienā lietojamais sejas attīrīšanas līdzeklis, taču, ja ir izmantota ūdens noturīgā kosmētika, tad tās noņemšanai noteikti noderēs divfāžu kosmētikas noņemšanas līdzeklis, uzsver skaistuma konsultante. Eļļas fāze šajā līdzeklī atvieglos tieši ūdens noturīgās kosmētikas noņemšanu. Pēc kosmētikas noņemšanas uz ādas ļoti ieteicams uzklāt kādu mitrinošu krēmu vai arī masku. Masku var izvēlēties arī tādu, ko var atstāt visas nakts garumā.