Lai rētas pieder pagātnei!

Dzīves laikā mūs skar dažādi notikumi. Vairāki no tiem var atstāt pēdas – rētas. Dažas rētas mēdz būt traucējošākas nekā citas, īpaši, ja tās atrodas uz redzamām ķermeņa daļām.
Lai rētas pieder pagātnei!

FOTO: Publicitātes foto

Ādai sadzīstot pēc traumas, var veidoties rēta kā dabiska dzīšanas procesa sastāvdaļa.  Tikai brūces, kuras neskar dermu, var sadzīt bez rētām. Normāli rētaudi ir rozā vai sārtā krāsā, bet pamazām tie iegūst baltu nokrāsu. Tie ir ādas līmenī, rēta var būt platāka, šaurāka, lielāka, mazāka un nerada audos ne savilkumus, ne diskomfortu. Pastāv arī iespēja veidoties patoloģiskiem rētaudiem, piemēram hipertrofiskas rētas – rētaudi aktīvajā dzīšanas periodā paceļas virs ādas līmeņa, veidojot reljefa defektus, un arī pēc 6–9 mēnešiem saglabā šādu izskatu. Ja ķermenis rada daudz papildu audu, būs redzama paaugstināta rēta, kas būs lielāka nekā sākotnējā brūce. Šāda veida paaugstinātu rētu sauc par keloīdu. Arī keloīdi ir patoloģiski rētaudi. Tā vietā, lai rēta uzsūktos, notiek bioķīmiski procesi, kas pastiprina rētaudu aktivitāti, turklāt to var pavadīt diskomforts – nieze, kņudināšana, tirpšana. Šī fāze var saglabāties pat gadiem ilgi, rēta izskatās bieza, pacelta, masīva un pat pēc 6–9 mēnešiem rēta saglabājas sarkana.

Daudzas no mums iemācās sadzīvot ar rētām, taču skaistuma vai veselības vārdā mēģinam tās likvidēt. Tagad ir iespējams tās pabalināt un padarīt mazāk redzamas. 

Smagu rētu gadījumā ir pieejamas vairākas medicīniskas procedūras, kuras var veikt dermatologi, ķirurgi un citi medicīnas eksperti. Invazīvas metodes var ietvert kortikosteroīdu injekcijas, lāzerterapiju vai operāciju.

 

Efekts, ko var sasniegt, ir atkarīgs no rētaudu novietojuma, ģenētikas, ādas spējām atjaunoties un reaģēt uz veiktajām manipulācijām. 

 

Bieži rētu redzamību var samazināt ar neinvazīviem, lokāliem līdzekļiem, sasniedzot labus rezultātus. Lai sasniegtu šos labos rezultātus ir jārēķinās, ka šie līdzekļi jālieto regulāri un ilgstoši. Mūsdienu steidzīgajā laikmetā ir būtiski, lai ārstēšanas līdzekļa lietošana nebūtu laikietilpīga, apgrūtinoša un neprasītu īpašu sagatavošanos. Hansaplast Scar Reducer apvieno lieliskas īpašības - pētījumos pierādītu efektivitāti un pilnīgi minimālu piepūli lietošanā. 

 

Ir klīniski pierādīts, kas Hansaplast Scar Reducer izlīdzina un mīkstina rētaudus un padara rētas gaišākas. Klīniskie pētījumi ir parādījuši pozitīvus rezultātus pēc 8 nedēļu ilgas lietošanas vismaz 12 stundas dienā. Pirmie rezultāti ir redzami pēc 3-4 nedēļām. Plākstera lietošana ilgāk par 8 nedēļām var vēl vairāk uzlabot rētas izskatu. 

Hansaplast Scar Reducer ir pašlīmējoši plāksteri rētu aprūpei:

 

  • Piepaceltām, biezām, apsārtušām hipertrofiskām un keloīdrētām
  • Piemēroti jaunām un vecām rētām uz ķermeņa vai sejas
  • Īpaši izstrādāti garākām, piemēram, ķirurģiskām un ķeizargrieziena rētām
  • Pirmie rezultāti redzami jau 3-4 nedēļu laikā

 

 

Hansaplast Scar Reducer plāksteru priekšrocības: 

 

  • Caurspīdīgi, diskrēti - lieliski piemēroti atklātām ķermeņa daļām
  • Elastīgi un elpojoši - nodrošina augstu valkāšanas komfortu
  • Piemēroti jutīgai ādai 
  • Ūdensizturīgi 
  • Viegli lietojami pašlīmējoši plāksteri, var izmantot bez fiksācijas
     

 

Plāksteri nopērkami klātienes aptiekās un internetaptiekās: