7 matu krāsošanas gudrības, ja ar skaistumkopšanu nodarbojies mājās

Matu meistare Inga Brigadere-Johansone atklāj dažas gudrības, kuras palīdzēs iegūt ne tikai vēlamo rezultātu, bet arī maksimāli pasaudzēt matus.
Taupības nolūkā nereti izvēlamies matus krāsot pašu spēkiem. Meistares padomi noderēs gan pieredzējušiem, gan pagaidām ne tik veikliem matu krāsotājiem.

FOTO: Shutterstock.com

Taupības nolūkā nereti izvēlamies matus krāsot pašu spēkiem. Meistares padomi noderēs gan pieredzējušiem, gan pagaidām ne tik veikliem matu krāsotājiem.

7 lietas, kas vēl jāatceras

  1. Mājās drošāk ir krāsot matus tonī, kas līdzīgāks dabīgajam, jo “cilvēks nezina, kādu krāsu meistars iepriekš lietojis, turklāt dažādu firmu krāsas savā starpā var “kauties” un cerētā rezultāta vietā var sanākt kaut kas pavisam negaidīts”.
  2. Ķīmisko matu krāsu liek uz nemazgātiem, bet tonējošo – uz tīriem matiem. Ja tie mazgāti no rīta, bet krāsot iecerēts vakarā, viss kārtībā – matus jau var uzskatīt par netīriem, jo galvas ādu segs dabīgs tauku slānītis, kas pasargās to: gaišās matu krāsas tik ļoti nekodīs, bet tumšās neieēdīsies ādā.
  3. Ja gadās apdedzināt, sabojāt matus tā, ka tie pēc izmazgāšanas ir staipīgi, galvenais ir neķemmēt tos. Šādos gadījumos jāuzliek kondicionieris vai kāda atjaunojoša matu maska un ilgāk jāpatur, bet tad jānovērtē, vai izdevies atdzīvināt matus. Šī procedūra jāatkārto vairākkārt.
  4. Ja ir iespēja iegādāties profesionālo matu krāsu, to nevajag darīt, jo, sajaucot nepareizas proporcijas, var iegūt ne tikai sliktu rezultātu, bet arī apdedzināt galvas ādu un krietni sabojāt matus. Šīm krāsām nav pievienotas instrukcijas, un frizieri apmeklē speciālus seminārus, kur soli pa solim mācās, kā tās lietot. Veikalos nopērkamās parastās krāsas ir ražotas tā, lai nekādu lielu ļaunumu cilvēks sev nespētu nodarīt.
  5. Ja pēc matu krāsošanas ir skaidrs, ka nav iespējams sadzīvot ar iegūto toni, pārkrāsot var uzreiz – mūsdienās matu krāsas ir krietni saudzējošākas, salīdzinot ar tām, kas bija pirms 20 gadiem. Arī salonā bieži, piemēram, vairākas reizes ņem ārā tumšo pigmentu, tad vēl krāso un to visu dara vienā dienā. Protams, jāseko līdzi tam, kā jūtas mati.
  6. Ja rodas vēlme nokrāsot šķipsnas folijā, pašam labāk to nedarīt. Ir jāzina, kā pareizi ielikt šķipsnu un nostiprināt foliju. Krāsa vai balinātājs reakcijas gaitā uzpūšas, un folija var sākt slīdēt nost. Rezultātā sanāk pleķaini mati, bet tos izlabot ir ilgs un grūts darbs, ko paši mājās nemaz nevar izdarīt. Ja tomēr gribas izveidot kādu šķipsnu, tad labāk to krāsot kaut kur starp matiem, bet ne galvas augšējā daļā – lai šķipsna it kā ir, bet tajā pašā laikā nav uzkrītoši redzama. Un noteikti nevajag foliju sildīt ar fēnu vai kā citādi, lai mati no karstuma nesāk kūpēt – šis materiāls jau pats par sevi silda.
  7. Krāsot uzacis ar matiem paredzētajām krāsām nevajadzētu. Āda ap acīm, tostarp uzacīm, ir krietni plānāka un jutīgāka, tāpēc matu krāsa var to pamatīgi sakairināt vai pat radīt vēl nopietnākas sekas.


Ja gadās, ka pēc matu krāsošanas galvas āda niez, deg vai pat lobās, jāņem palīgā kaut kas skābs – pavisam viegls etiķūdens vai vislabāk biolakto bezpiedevu jogurts. 

 

Reklāma
Reklāma

Pienskābei mazliet piemīt nomierinoša darbība, un tā atvēsinās sakarsušo galvas ādu. 

Saistītie raksti