Maigas rūpes par sievietes ādu gaidībās un pēcdzemdību periodā!

Tas ir vienreizējs laiks, kad grūtniecības laikā māte un bērns izveido šo ne ar ko nesalīdzināmo saikni – kā garīgi emocionālo, tā ķermenisko.
Maigas rūpes par sievietes ādu gaidībās un pēcdzemdību periodā!

FOTO: Publicitātes foto

Maigas rūpes par sievietes ādu gaidībās un pēcdzemdību periodā!

Deviņos grūtniecības mēnešos mātes organisms noregulējas tā, lai varētu apgādāt augošo bērnu. Šajā laikā var mainīties āda, vielmaiņa un visa ķermeņa sajūtas, tāpēc nepieciešams īpašs atbalsts.

 

Silva Bērziņa
Dr. Hauschka zīmola vadītāja Latvijā

 

Vēlamies Silvai uzdot vairākus jautājumus, lai uzzinātu, kā kopt ādu grūtniecības laikā un pēc tās.

 

Kādas ir ķermeņa pārmaiņas grūtniecības sākumā?

Silva: Tieši grūtniecības sākumā ķermeņa pārmaiņu dēļ daudzas sievietes jūtas ļoti nogurušas. Ja nevarat ietekmēt ārējos apstākļus, pietiekami atpūsties un izgulēties, iesaku uzklāt uz kājām un rokām Dr. Hauschka  Uzmundrinošo toniku rokām un kājām. Arī vīriešiem ieteicams lietot Uzmundrinošo toniku rokām un kājām, ja miegs naktī ir bijis īss un nākamajā dienā jāsteidzas uz darbu. Kontrasta duša kājām kombinācijā ar Uzmundrinošo toniku rokām un kājām veicina venozo asinsriti, stiprina vēnas un novērš kāju pietūkumu. Striju novēršana ir svarīga tēma topošajām māmiņām. Regulāri veicot masāžu ar Dr. Hauschka Tonizējošo dzeloņplūmes ķermeņa eļļu, tā atjaunos un nostiprinās ādu, veicinās tās elastību.


Vai grūtniecības laikā ir ieteicamas vannas?

Silva: Peldes siltā ūdenī topošajai māmiņai sniegs viegluma sajūtu, taču jālūko, lai ūdens nav pārāk karsts, bet patīkami silts. Papildu labsajūtai ūdenim var pievienot kādu no daudzveidīgajām Dr. Hauschka vannas esencēm, piemēram, Nomierinošu sfagnu sūnu lavandas vannas esenci, kas iedarbosies nomierinoši un palīdzēs iemigt.

 

Kā kopt ādu pēcdzemdību periodā?

Silva: Sešas līdz astoņas nedēļas pēc bērna piedzimšanas mātes ķermenim jāatpūšas no grūtniecības un dzemdībām. Šajā periodā svarīgi ir atslābināties un būt mierīgai. Šo periodu vecākiem vajadzētu pavadīt pēc iespējas patīkamāk bez stresa - ja viss ir kārtībā, arī bērniņš jūtas labi. Arī šādā brīdī vecākiem Nomierinoša sfagnu sūnu lavandas ķermeņa eļļa palīdzēs veiksmīgāk norobežoties no ārējiem stresa faktoriem.

 

Vai ir nepieciešams rūpēties arī par jaundzimušā ādu?

Silva: Zīdainis ir nevainības, tīrības un mīlestības iemiesojums, kas pilnībā paļaujas uz savu vecāku rūpēm. Mazuļa āda ir jutīguma simbols. Caur to bērns nodibina kontaktu ar savu māti un apkārtējo pasauli, tāpēc principā nekādi kopšanas līdzekļi jaundzimušā nevainojamajai ādai nav ieteicami. Es iesaku zīdaini mazgāt tikai ar ūdeni un vannot vienu reizi nedēļā. Ja mātei ir daudz piena, to var izmantot kā dabīgu vannas piedevu. Kad bērnam ir apritējuši jau vairāki mēneši  un tas nonāk ielākā kontaktā ar apkārtējo vidi, iesakām izmantot tādus ādas kopšanas līdzekļus kā Dr. Hauschka Rožu dienas krēmu, kas aizsargās bērna ādu no aukstuma, Dr. Hauschka harmonizējošo Barojošo rožu vannas esenci, kas ir lieliski piemērota zīdaiņiem un maziem bērniem. Īpaši iesaku Zīda pūderi, ko var izmantot zīdaiņu ādas kopšanai.

 

 

Vai ir ieteicams veikt bērniem masāžu un no kāda vecuma to var veikt?

Silva: Sākot ar trīs mēnešu vecumu, masāža ir īpaši apburošs veids kā nodibināt kontaktu ar bērnu. Īpaši vēlos izcelt Dr. Hauschka Barojošo rožu ķermeņa eļļu. Pateicoties izmeklētajām, augstvērtīgajām sastāvdaļām un dabiski maigajam rožu aromātam, ķermeņa eļļa ir ļoti piemērota bērniem. Tā sniedz sildošu un aizsargājošu efektu.


www.dr.hauschka.com | Facebook: Dr. Hauschka Latvia | Instagram: drhauschka.lv