5 iedarbīgi soļi, kā pareizi mazināt savas bailes

Ikviens, kurš zina, ko nozīmē fobiskas bailes, apgalvos, ka ar tām tikt galā ir neiespējami. Taču tā nebūt nav. RigaBrain® smadzeņu treniņu centra speciālisti atklāj iedarbīgas metodes, kas ļaus ja ne atbrīvoties no savam bailēm, tad vājināt to iedarbību gan.
Bailes tāpat vien neatkāpsies, tās ir jāuzveic tev pašam. Speciālisti atklāj iedarbīgas metodes, kā to izdarīt.

FOTO: Shutterstock.com

Bailes tāpat vien neatkāpsies, tās ir jāuzveic tev pašam. Speciālisti atklāj iedarbīgas metodes, kā to izdarīt.

Maini domāšanu un uzvedību

Tu vari kontrolēt savas domas. Ja spēj apzināti ilgāku laiku domāt par vienu lietu, tu to vari! Ļauj sev domāt par pozitīvām lietām. Tiklīdz prātā ienāk negatīvās domas par bailēm, pārtrauc tās, domājot par kaut ko, kas sagādā prieku.Trenē šo domāšanas veidu katru dienu!

 

Palūkojies uz realitāti 

Tas, ko mēs iedomājamies, lielākajā vairumā gadījumu ir daudz briesmīgāk, nekā patiesībā. Patiesība tavā prātā ir tikai tāda, kādai tu pats tici.

 

Dodies bailēm pretī 

Ja tev piemīt kāda no fobijām, piemēram, bailes atrasties pūlī, palikt vienatnē, bailes no noteiktas krāsas vai jebkurš cits fobiju paveids, dodies šīm bailēm pretī! Paņem līdzi kādu draugu, kam uzticies un kam nepiemīt noteiktā tipa fobija. Ja tev ir bail no melnas krāsas, palūdz, lai draugs palīdz tai pieskarties. Tu redzēsi, ka nekas slikts nenotiek. Ja tavu baiļu objekts ir zirneklis, mēģini tam pietuvoties. Kad sapratīsi, ka nekas slikts nenotiek, tevi pārņems apjausma, ka patiesībā baidies tikai no vizuālā fobijas attēla.

Reklāma
Reklāma

 

Aizmiršanas metode

Izstāsti visiem saviem draugiem par savu baiļu avotu. Lūdz, lai viņi to apspriež kompānijā. Piedalies šajā sarunā un, iespējams, kādā mirklī piefiksēsi, ka esi piemirsis, ka draugi patiesībā runā par tavām bailēm.

 

Jautrā metode 

Izprintē savu baiļu objekta fotogrāfiju, iesit tai, izķēpā to ar krāsainiem zīmuļiem, piezīmē dažādas uzjautrinošas detaļas. Tas ne tikai liks tev justies labāk, bet, iespējams, palīdzēs bailes arī pārvarēt, ja vien ikreiz, realitātē sastopoties ar baiļu objektu, iztēlē atcerēsies, cik smieklīgu to padarīji.

Saistītie raksti