Ardievu, dakteri "Google"! Vai tiešām pazudīs alternatīvā informācija par veselību?

Vai drīz vairs internetā nevarēs iegūt alternatīvu informāciju par veselību?

 

FOTO: Shutterstock.com

Ko jūs darāt, kad pirmo reizi uzzināt diagnozi? Vai – kad ārsts jums nozīmē jaunu medikamentu? Protams, meklējat informāciju "Google". Bet kāpēc jūs meklējat informāciju "Google", ja tikko esat bijuši pie ārsta un viņš vai viņa jums, jādomā, izstāstījuši visu, kas jāzina? Iespējams, tāpēc, ka īsti nesapratāt, kas jums tika teikts, vai, kas varētu būt vēl vairāk iespējams, vēlaties iegūt vēl kādu viedokli.

Jau pirms laba laika veselībai un medicīnai veltītas vietnes – it īpaši alternatīvās medicīnas vietnes – popularitātes ziņā apsteidza pornogrāfiju, kas iepriekš bija galvenais temats, ko cilvēki meklēja internetā. Populārākas kļuva meklēšanas frāzes “alternatīva (šeit ievietojiet medikamenta nosaukumu)” vai “alternatīvs veids, kā izārstēties no (šeit ierakstiet slimības nosaukumu)”. Laipni lūgti brīnišķīgajā Dr. Google pasaulē!

 

Tagad ir ļoti grūti iegūt informāciju par alternatīvo medicīnu, pirms tam lapu pēc lapas nepārskatot neskaitāmas tradicionālas medicīnas vietnes

Taču pēkšņi viss ir mainījies. Pagājušā gada vasarā "Google" veica nopietnas izmaiņas veselības un medicīnas tēmai veltītu vietņu meklēšanas algoritmā, kas gandrīz momentā maina kritērijus, kuri nosaka to, kurus meklēšanas rezultātus redzat pirmos. Īpaši šīs pārmaiņas skar vietnes, kas “piedāvā informāciju par medicīnas vai veselības tēmu, kas varētu ietekmēt jūsu veselību.”

Vienas nakts laikā dažādās vietnēs, piemēram, www.prevention.com un https://draxe.com/, datplūsma samazinājās uz pusi. Vietnes, kas reiz bija starp pirmajiem "Google" meklēšanas rezultātiem, tagad iekritušas, piemēram, 52. lapā, kur kaut ko meklētu vairs tikai paši nenogurstošākie un neatlaidīgākie.

Tagad ir ļoti grūti iegūt informāciju par alternatīvo medicīnu, pirms tam lapu pēc lapas nepārskatot neskaitāmas tradicionālas medicīnas vietnes, kuras, protams, jūs ved pa “pareizo” taku un kurās, protams, jūs varat izlasīt to pašu, ko pirms tam teicis jūsu ārsts.

Reklāma
Reklāma

"Google" nav vienīgā, kas ierobežo informāciju par alternatīvo medicīnu. "Vikipēdija" – neuzticams avots slinkajiem – ir izdzēsusi vietni par Dr. Malkolmu Kendriku (Malcolm Kendrick), kurš pauž citādu viedokli par holesterīna teoriju un sirds slimībām.

 

 

No portāla Jauns.lv