Kā apgūt jebkuru valodu ar aplikāciju palīdzību. Reāla lietotāja padomi

Aplikācijas šobrīd ir visur. Tās var palīdzēt ļoti dažādos jautājumos – sportiska dzīvesveida organizēšanā, dienas plānošanā, komunikācijā ar draugiem, valodas apguvē. Tev ir jāzina, kā tās pielietot, lai aplikācijas patiesi sniegtu kādu labumu. Lūk, vadlīnijas valodu apguves aplikāciju izmantošanā, ko iesaka reāls lietotājs. 

Aplikāciju veidotāji izglītojošās aplikācijās ir ieviesuši spēļu elementus, kas video spēļu lietotājus padara atkarīgus.

FOTO: Shutterstock.com

Aplikāciju veidotāji izglītojošās aplikācijās ir ieviesuši spēļu elementus, kas video spēļu lietotājus padara atkarīgus.


Tehnoloģijas ir brīnišķīgas. Paņemot tās rokās, tu vari iemācīties jebko, sākot no kodēšanas apgūšanas un beidzot ar valodas apguvi. Arvien populārākas kļūst izglītojošās aplikācijas, un dažreiz pat tās ir alternatīva tradicionālajai izglītībai. Kādēļ? Ir ērti mācīties no kabatas izmēra ierīces, kuru vari nēsāt līdzi jebkur. Labākās aplikācijas ir ļoti intuitīvas, interaktīvas un saistošas, liekot ķerties pie mācīšanās.


Aplikācijas, tāpat kā mācību grāmatas un valodu stundas, ir palīgrīks, caur kuru var tikt apgūta valoda. Tas, kā tu tās izmantosi, ietekmēs to, cik veiksmīgs rezultāts būs. Ja neuzmanīgi šķirstīsi mācību grāmatu vai valodu stundās nebildīsi ne vārda, tev būs ļoti lēns progress. Uzmanīgais lasītājs, kurš vairākas reizes atkārto izlasīto un iesaistās valodu stundās ar pasniedzēju, piedzīvos strauju izaugsmi. Tātad, kā tu vari nodrošināt to, ka iegūsi labāko rezultātu ar aplikācijas palīdzību un ko tev vajadzētu apsvērt pirms spied pogu “Lejupielādēt”?

 


LASI ARĪ: Intuitīvas un kvalitatīvas valodu apmācības aplikācijas. Mācies valodu telefonā!

Pieci svarīgi kritēriji, pēc kuriem izvērtēt labas valodu apguves aplikācijas



1. Uzmanies no aplikācijām, kas sevi dēvē par valodu apguves “Svēto Grālu”. Izstrādāt programmu, kas spēj iemācīt visu, protams, ir ļoti slavējams mērķis aplikāciju izstrādātājiem, bet tas būs arī pildīts ar pašu veidotāju ideāliem. Apjukāt? Cilvēki, kas veido aplikācijas, vēlas radīt vislabāko iespējamo produktu, kā arī viņi paši ir aktīvi valodu apguvēji. Ikviens, kurš būs apguvis kādu valodu, tev teiks, ka skaistākā daļa no valodas pārzināšanas, ir pasaule, ko tā atver. Tā ir pasaule ar dažādiem informācijas avotiem, sākot no avīzēm un beidzot ar TV, radio, mūziku un cilvēkiem. Vai tu sevi ierobežotu ar vienu mediju savā dzimtajā valodā? Visticamāk, nē, līdz ar to, kādēļ darīt to jaunapgūtajā valodā? Es iesaku izmantot vairākas dažādas aplikācijas, nevis tikai vienu.

Reklāma
Reklāma


2. Izvirzi mērķi un plāno mācības: vai vēlies tekoši runāt jau pēc dažām nedēļām? Labas aplikācijas ir veidotas tā, lai pats varētu veidot savu grafiku. Labākās aplikācijas pielāgojas taviem lietošanas paradumiem. Šīs aplikācijas iedrošina plānošanu, kas pastiprina motivāciju atgriezties pie mācībām. Tā vietā, lai no rīta akli pārlasītu epastus, uz kuriem tāpat neatbildēsi, kamēr neieradīsies darbā, labāk velti šo laiku dažu uzdevumu izpildei aplikācijā.


3. Atceries, ka aplikācija ir rīks,  kuru var pielāgot tā, lai lietotājs to vēlas lietot atkal un atkal. Labas aplikācijas pamatā ir spēles princips. Ko tas nozīmē? Aplikāciju veidotāji izglītojošās aplikācijās ir ieviesuši spēļu elementus, kas video spēļu lietotājus padara atkarīgus. Viltīgi? Iespējams, bet tas liek tev atgriezties pie mācībām. Tu reti redzēsi, kādu kurš būs pārliecies pār mācību grāmatu un teiks: esmu atkarīgs no spāņu valodas mācīšanās.


4. Mums ir svarīgs tavs viedoklis. Šis nav pliks lūgums, lai samazinātu sociālo distanci starp nezināmo aplikācijas veidotāju un lietotāju. Atsauksmes ir zelta vērtas. Kādēļ? Divu iemeslu dēļ: pirmkārt, visas runas par revolūciju un pasaules mainīšanu liek visiem aizdomāties. Tas nozīmē, ka ir motivācijas vilnis, kas virza aplikāciju izcilības, un aplikācijas veidotāji novērtēs jūsu ieskatu. Otrkārt, jebkas, kam pieskaries aplikācijā, var tikt ātri un viegli pielāgots un uzlabots, lai visiem būtu ērtāka lietošana. Ja nebūsi 100% apmierināts ar aplikāciju, tad tās veidotājiem noteikti būs iemesls apdomāties. Tādēļ saki, ko tu domā, vai uzraksti savas domas epastā. Viss var un būs labāks!


5. Padari to sociālu. Nē, ar to nav domāta progresa publicēšana Facebook lapā. Ar to ir domāta socializēšanās realitātē. Ja atrodi kādu, kurš vēlas apgūt valodu ar tevi kopā, novēro savu progresu, salīdzinot ar otru cilvēku. Papildini savas mācības ar vakara nodarbībām. Aizņemies grāmatu. Iegādājies grāmatu. Rezervē nedēļas atvaļinājumu un dodies valodu apgūt ārzemēs. Galvenais neaizmirsti paņemt līdzi savu telefonu.

 

Teksts: Ed M. Wood

Avots: www.babbel.com