Vīrs krāc, sāku apsvērt gulēšanu citā istabā. Vai krākšanu mūsdienās var izārstēt?

"Vai tiešām krākšanas problēmu ir iespējams izārstēt? Vīrs atsakās iet pie ģimenes ārsta, es savukārt sāku apsvērt domu atteikties naktīs gulēt ar viņu vienā gultā."
Krākšanas ārstēšanai nepietiks ar ‘’kaut ko iepilināt degunā vai iepūst kaklā’’, bet būs nepieciešami plašāki izmeklējumi.

FOTO: Shutterstock.com

Krākšanas ārstēšanai nepietiks ar ‘’kaut ko iepilināt degunā vai iepūst kaklā’’, bet būs nepieciešami plašāki izmeklējumi.

Atbild Kristīne Broka, LOR klīnikas otolaringoloģe:
"Jā, pacientiem ar krākšanas problēmu, mūsdienās ir lielas iespējas palīdzēt! Miega medicīnas nozare pēdējo gadu laikā ir ļoti attīstījusies un ir spējīga sniegt efektīvus risinājumus katram pieņemamā veidā.

 

Krākšanas gadījumā tāds vispārējs algoritms nebūs. Tāpat krākšanas ārstēšanai varbūt nepietiks ar ‘’kaut ko iepilināt degunā vai iepūst kaklā’’, bet būs nepieciešami plašāki izmeklējumi, tomēr kopumā mūsdienās, šo problēmu var ļoti labi un efektīvi risināt, tādējādi uzlabojot pacienta miega kvalitāti.

Reklāma
Reklāma

 

Krākšanas ārstēšanā vissvarīgākā ir individuāla pieeja katram gadījumam, nepieciešama rūpīga pacienta diagnostika, plašs skatījums uz pacientu kopumā un paša pacienta vēlme uzlabot savu dzīvi. Tā kā krākšanu var izraisīt mehānisks nosprostojums un vibrācijas augšējos elpceļos jebkurā līmenī, sākot no deguna priekšējām atverēm līdz trahejai, tad mans ieteikums būtu sākotnēji apmeklēt otolaringologu, kurš izvērtēs pacienta augšējo elpceļu stāvokli, nozīmēs nepieciešamos diagnostiskos izmeklējumus un, iespējams, tālāk novirzīs pie citiem miega speciālistiem, ja problēmas novēršanai būs nepieciešama plašāka diagnostika.

Saistītie raksti