Zaļā gaisma pret migrēnu? “Jā”, saka zinātnieki

Šī patiesi ir priecīga ziņa tiem, kurus regulāri nomoka migrēnas lēkmes. Arizonas universitātes Medicīnas koledžā veiktie klīniskie pētījumi apliecina, ka hronisku galvassāpju gadījumā regulāra zaļās gaismas terapija samazina lēkmju biežumu un intensitāti.
Atklāts vēl viens iedarbīgs ierocis cīņā ar mokošo migrēnu.

FOTO: Shutterstock.com

Atklāts vēl viens iedarbīgs ierocis cīņā ar mokošo migrēnu.

Eksperimenta rezultāti publicēti starptautiskajā medicīnas žurnālā par galvassāpēm “Cefalalģija” (Cephalalgia). Publikācijā teikts, ka 

divarpus mēnešus ilga eksperimenta laikā tā dalībnieki katru dienu divas stundas tika apstaroti ar zaļo gaismu, un vairumam no viņiem galvassāpju biežums samazinājās vismaz divreiz. 

Reklāma
Reklāma

Kā stāsta pētījuma darba grupas vadītājs, Medicīnas koledžas profesors neiroķirurģijā Mohabs Ibrahims pirmo reizi klīniskajos eksperimentos vērtēta fototerapija kā līdzeklis cīņai ar hroniskām galvassāpēm. Un rezultāti esot pārsteidzoši labi. “Tagad man ir vēl viena papildus metode, ko izmantot, ārstējot pacientu ar migrēnu, kas ir viena no sarežģītākajām neiroloģiskajām saslimšanām,” pavēstīja profesors.  
Savukārt viņa kolēģis, Medicīnas koledžas Anestezioloģijas un farmakoloģijas nodaļas profesors Amols Patvardans norādījis, ka šī fototerapija uzlabo arī miegu un citas dzīves kvalitātes.
Jāpiebilst, ka migrēna ir viens no izplatītākajiem nervu sistēmas traucējumiem, kas skar apmēram miljardu cilvēku visā pasaulē, un 1,7–4% pieaugušo galva sāp vismaz 15 dienas mēnesī. 

Saistītie raksti