Tase kakao var uzlabot sirds veselību un mazināt stresu

Nomoka stress? Tad nevediet sevi pretim infarktam, bet uzņemiet flavanolus, ko satur augļi, dārzeņi un pat tase kakao.
Ja kakao nav gluži tas, kas jums garšo, varat uzņemt flavanolus no āboliem, tumšajām vīnogām, kazenēm, avenēm, pākšaugiem kā lēcas un pupiņas un pat no zaļās tējas.

FOTO: Shutterstock.com

Ja kakao nav gluži tas, kas jums garšo, varat uzņemt flavanolus no āboliem, tumšajām vīnogām, kazenēm, avenēm, pākšaugiem kā lēcas un pupiņas un pat no zaļās tējas.

Flavanoli var jūs aizsargāt no stresa ierosinātas sirdslēkmes, insulta un trombozes. Kad ir satraukums, tie palīdz saglabāt veselīgas asinsvadu funkcijas.

Jau konstatēts, ka garīgs stress ietekmē asinsvadus, un nu pētnieki ir atklājuši, ka tase ar flavanoliem bagātīga kakao strespilnā laikā var tos pasargāt.

Pētnieki no Birmingemas Universitātes lika grupai vīriešu veikt nogurdinošus prāta uzdevumus. Puse no pētījuma dalībniekiem 90 minūtes iepriekš saņēma tasi kakao.

Reklāma
Reklāma

Vīriešiem, kas dzēra kakao, bija labāka asins cirkulācija un veselīgāk funkcionēja asinsvadi salīdzinājumā ar tiem, kas nesaņēma kakao.

Taču, ja kakao nav gluži tas, kas jums garšo, varat uzņemt flavanolus no āboliem, tumšajām vīnogām, kazenēm, avenēm, pākšaugiem kā lēcas un pupiņas un pat no zaļās tējas.

Un tiešām ir svarīgi, ko jūs darāt. Pat viena garīgā stresa epizode var palielināt sirdstriekas risku, un pavisam noteikti tā palielina jūsu sirds ritmu un paaugstina asinsspiedienu.