5 ieteikumi pareizai medus lietošanai

Vēsajā laikā, kad mēdzam saķert iesnas vai jūtam, ka tūlīt, tūlīt būs klāt saaukstēšanās, lielisks palīgs ir medus – liekam to pie tējas, sūkājam. Kā medu lietot pareizi, lai ne tikai ātrāk kļūtu vesels, bet arī stiprinātu organismu?

Neiznīcini vērtīgo medu, pievienojot to karstai tējai vai ūdenim.

FOTO: Shutterstock.com

Neiznīcini vērtīgo medu, pievienojot to karstai tējai vai ūdenim.

Dari tā

  • Lai medus saglabātu savas vērtīgās un unikālās īpašības, glabā to tumšā vietā labi noslēgtā stikla traukā. Šādi uzglabāts, medus arī pēc gada būs tikpat dziedniecisks, kā tikko izsviests.
  • Uz medu droši var attiecināt teicienu laba daudz nevajag, pilnīgi pietiks, ja veselības stiprināšanai ik dienu no rīta tukšā dūšā apēdīsi 1–2 tējk. medus. Slimošanas laikā tās var būt 3–4 tējk., bet ne vairāk, jo medus satur daudz cukura.
  • Vislabāk medu ēst tukšā dušā, tad organismam būs vieglāk paņemt sev visu nepieciešamo.
  • Neiznīcini vērtīgo medu, pievienojot to karstai tējai vai ūdenim, jo, tiklīdz tas sakarst siltāks par 40 grādiem, kļūst bezvērtīgs. Ja vēlies dzert karstu, ne siltu tēju, medu apēd kādu laiciņu pirms vai pēc tējas dzeršanas.
  • Ir vērts izvēlēties tādu ziedu medu, kas spēcinās tieši tavu organismu, piemēram, liepziedu medus uzlabo aknu un nieru darbību, palīdz pie saaukstēšanās, griķu medu lieto, lai ārstētu anēmiju, bet rapšu medus lieliski noder kuņģa ārstēšanai. Pļavas ziedu un āboliņa medu ieteicams lietot pret saaukstēšanos un lai ārstētu klepu.

 

Reklāma
Reklāma

Padomos dalās "100 Labi Padomi"

Saistītie raksti