Dabiski "glabējlīdzekļi" vīrusu laikam, ko vērts iekļaut ikvienā mājas aptieciņā

​Cīņai ar niknajiem rudens vīrusiem ir daudz dažādu viltību - rūdīties ledainā dušā, nēsāt kabatās ķiplokus, ēst dzērvenes ar medu, daudz gulēt utt. Taču ir reizes, kad vīruss pielavās tik un tā, turklāt parasti pavisam nepareizā laikā, piemēram, brīvdienās vai vakaros, kad visas aptiekas ciet un ģimenes ārstu sazvanīt nevar. 

Lietojot homeopātiju, jāatceras, ka visi preparāti darbojas regulējoši.

FOTO: Shutterstock.com

Lietojot homeopātiju, jāatceras, ka visi preparāti darbojas regulējoši.

Ārste homeopāte Anna Kaļķe iesaka šādiem brīžiem sagatavot nelielu mājas aptieciņu ar dažiem iedarbīgiem homeopātiskiem preparātiem, kas dabiski, saudzīgi, bet vienlaikus efektīvi spēj palīdzēt pret iesnām, klepu, drudzi un citām akūtām kaitēm gan bērniem, gan pieaugušajiem.
 

Rīkojies uzreiz!
Ja jūti, ka slimība lavās klāt, pareizā taktika ir rīkoties uzreiz. Ārstējoties ar homeopātiju, tas ir īpaši būtiski, jo šo zāļu uzdevums ir stiprināt organisma paša iekšējos resursus cīņai ar slimību – jo ātrāk tiks uzsākts prettrieciens, jo labāki būs rezultāti.

„Ikviens, kas ir pamēģinājis, zina, ka homeopātija īsā laikā spēj mazināt akūtus simptomus ātri un efektīvi. Nav taisnība, ka homeopātija iedarbojas pēc nedēļas vai mēneša. Šāds mīts radies, jo cilvēki bieži sāk domāt par ārstēšanos tikai tad, kad veselības problēma kļuvusi ļoti nopietna vai pat hroniska, piemēram, mēnešiem klepo, līdz attīstās plaušu karsonis, vai iestaigātas iesnas pāriet deguna blakusdobuma iekaisumos,” stāsta A.Kaļķe.

Kaut gan homeopātijā galvenais princips ir katram cilvēkam atrast vienu zāļu līdzekli, kas piemērots tieši viņa slimībai, tas prasa laiku un ārsta homeopāta apmeklējumu, kam cilvēki ne vienmēr ir gatavi. Šādiem gadījumiem ir radīti kompleksie homeopātiskie preparāti no dažādām zāļu sastāvdaļām ar domu - kāds no tiem slimības gadījumā būs piemērots. Tie ir meklējami Homeopātiskajās aptiekās, taču kurus vislabāk izvēlēties mājas aptieciņai?


Ko likt aptieciņā?
Vairums saaukstēšanās slimību parasti sākas ar drudzi jeb paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Šādā situācijā, īpaši, ja gadījies pārsalt vai pavadīt ilgu laiku aukstā vējā, pirmā izvēle būs Aconitum komplekss. Šis universālais preparāts, kura sastāvā ir zilā kurpīte, vilkoga u.c., palīdzēs arī pret sāpēm muskuļos, locītavās, ja izrauts zobs vai veikta operācija.

Akūtu iesnu gadījumā, kas parasti pavada visas saaukstēšanās slimības, pirmā palīdzība būs preparāts no dārza sīpola – Allium cepa. Te uzskatāmi parādās homeopātijas princips „līdzīgs ārstē līdzīgu”, proti, mazās devās tiek lietots preparāts, kas lielākās devās izraisa ārstējamai slimībai līdzīgus simptomus. Iesnas, ko bieži pavada acu asarošana, nieze un kniešana degunā, uzveic ar sīpolu, kas spēj izraisīt tos pašus simptomus.

Ja slimības sākumu raksturo ne tikai strauji kāpjoša temperatūra, bet arī ausu un kakla sāpes, labākā izvēle būs Belladonnas komplekss.

Klepus gadījumā universāls līdzeklis ir Ihtiola komplekss. Savukārt, ja augstu temperatūru pavada arī kakla sāpes un spiedoša sajūta aizdegunē, pirmās palīdzības līdzeklis ir Ferrum fosforicum.
 

Reklāma
Reklāma

Vēdera sāpju, kuņģa zarnu trakta darbības traucējumu novēršanai aptieciņā ir labi iekļaut Arnikas kompleksu pilienos vai vemjamrieksta jeb Nux vomica graudiņus, kas noderēs pie bieži sastopamajiem vēdera vīrusiem, sliktas dūšas, vemšanas. Savukārt pret nervozitāti un bezmiegu noderēs Avena komplekss, kura sastāvā ir visiem labi zināmās auzas.
 

Noregulē tā, lai justos labi
Ļoti svarīgi, ka homeopātiskās zāles parasti neizraisa blakusparādības. Tās droši var lietot grūtnieces, zīdaiņi, arī māmiņas, kas baro bērnu ar krūti.

Ja veselības problēmas ir nelielas, piemēram, gadījies saaukstēties, ikviens var droši doties uz Homeopātisko aptieku, konsultēties ar farmaceitu un izvēlēties līdzekļus pašsajūtas uzlabošanai. Taču, ja slimība ir nopietnāka, noteikti ir nepieciešama ārsta homeopāta konsultācija. Nopietnu diagnožu gadījumos var tikt ieteikti vairāki homeopātiskie preparāti ar dažādu lietošanas ilgumu, kā arī sniegta informācija, ko darīt, kad stāvoklis uzlabojas, vai, gluži otrādi, pasliktinās, – visas šīs nianses var pārzināt tikai ārsts homeopāts.

Lietojot homeopātiju, jāatceras, ka visi preparāti darbojas regulējoši. Ārsts homeopāts katrā individuālā gadījumā atrod tieši konkrētā pacienta stāvoklim vispiemērotākos preparātus, jo homeopātija ārstē slimnieku ar visām viņa sūdzībām un traucējumiem, nevis atsevišķu slimību vai diagnozi. Līdz ar to viens un tas pats līdzeklis var palīdzēt pacientiem ar pilnīgi atšķirīgiem slimības simptomiem, uzlabojot pacienta stāvokli līdz viņam atbilstošajai normai, lai cilvēks labi justos.