Vīriešiem! Neesi apmierināts ar savu dzimumlocekli? Viss ir labojams...

Rakstu ieteicams lasīt tikai personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu.

Dažādi pētījumi liecina, ka salīdzinoši daudz vīriešu nav apmierināti ar sava dzimumlocekļa izmēriem, tādējādi iespējami seksuāla rakstura traucējumi. Vairumā gadījumu, kad vīrietis savu “dārgumu” uzskata par mazu, neizskatīgu, no mediķu viedokļa nav patiesi. Pēc apskates vīrietis tiek nomierināts, ka viss ir kārtībā, taču ir gadījumi, kad patiešām nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Par to, ko iespējams Latvijā paveikt šajās lietās, mammamuntetiem.lv stāsta plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis.  

Plastikas ķirurgs atzīst, ka sievietes ir daudz aktīvākas darīt kaut ko lietas labā, lai atbrīvotos no kompleksiem. Vīrieši ir sensitīvi visā, kas saistās ar viņu vīrietību.

FOTO: Arturs Šulcs

Plastikas ķirurgs atzīst, ka sievietes ir daudz aktīvākas darīt kaut ko lietas labā, lai atbrīvotos no kompleksiem. Vīrieši ir sensitīvi visā, kas saistās ar viņu vīrietību.

 

Par īsu?

Viena no problēmām, ar ko sastopas vīrieši, ka viņiem savs dzimumloceklis šķiet par īsu. Arī pavisam nesen kāds jauns pāris vērsās pēc padoma mūsu portālā, ko darīt, jo vīram esot īss krāniņš un, iespējams, tāpēc viņi netiekot pie bērniņa.

J.Ģīlis atzīst, ka dažiem vīriešiem patiešām jau no dzimšanas dzimumloceklis var būt samērā īss. “Grūti lepoties, ja tev ir 2-4 centimetru garš krāniņš. Tas, diemžēl, derīgs tikai urīna nolaišanai,” saka ķirurgs, kura praksē patiešām šādi gadījumi bijuši. Viņš arī apliecināja, ka ar pārāk īsu dzimumlocekli konkrētās seksa pozās ir grūtības ieņemt bērnu.

 

Grūti lepoties, ja tev ir 2-4 centimetru garš krāniņš. Tas, diemžēl, derīgs tikai urīna nolaišanai.

 

Tomēr vairumā gadījumu tas tikai esot paša vīrieša uzskats, ka krāniņš ir par īsu. Kad to aplūkojis speciālists, izrādās, tas ir pilnīgi normāls, standarta izmēra, kā mums, eiropiešiem, pārsvarā visiem ir. Tātad – standarta Eiropā dzīvojoša vīrieša peņa garums ir ap 12-16 centimetru. Ja tas ir garāks, tad tas jau tiek uzskatīts par īpašu gadījumu, jo ļoti gari dzimumlocekļi vairāk sastopami citas ādas krāsas vīriešiem. Piemēram, vīrieti ar 20 vai vairāk centimetru garu dzimumlocekli var uzskatīt par seksa gigantu. 

 

Tātad – standarta Eiropā dzīvojoša vīrieša peņa garums ir ap 12-16 centimetru.

 

Nereti tie vīrieši, kuri savus krāniņus nepamatoti uzskata par īsiem, saskatījušies pornofilmas, kur redzami līdz celim gari daikti. Taču tāda garuma dzimumloceklis no anatomiskā viedokļa nav pareizs. Gadījumos, kad vīrieti māc šaubas par sava dzimumlocekļa izmēriem, labāk aiziet pie speciālista.

Viens gan ir skaidrs – neviens nav vēlējies samazināt savu dzimumlocekli, ir tikai vēlme to padarīt garāku un apjomīgāku apkārtmērā, norāda ķirurgs.

 

Krāniņš pazūd taukos

Daudzi vīrieši, pēc J.Ģīļa teiktā, diemžēl ar gadiem aptaukojas tā, ka viņu krāniņš vienkārši pazūd taukos, un vīrietis domā, ka pēkšņi viņa “dārgums” ir samazinājies.

Ķirurga praksē bijis gadījums, kad krāniņš kā aliņā bijis ielīdis vīrieša pavēderes taukos. Kad šis vīrietis ar gribasspēku, dietologa padomiem un plastikas ķirurga palīdzību bija zaudējis 17 kilogramus tauku, penis uzreiz izskatījies gana normāls. 

 

...krāniņš kā aliņā bijis ielīdis vīrieša pavēderes taukos...

 

Mediķis ikvienam “stiprā dzimuma” pārstāvim iesaka domāt par sava sportiskā gara stiprināšanu, neizlaist vēderu un tad arī pats būs apmierinātāks ar dzīvi.

 

Līks dzimumloceklis

J.Ģīlis atzīst, ka mēdz būt dažādas iedzimtas vai dzīves gaitā iegūtas vainas, tostarp līks dzimumloceklis, kas traucē veikt dzimumaktu. Dažiem šis izliekums ir pat 90 grādu leņķī, kad, protams, noteikti jāvēršas pie ārsta. Dzimumlocekļa izliekumu erekcijas stāvoklī sauc par Peironi slimību. Slimībai ir progresējošs raksturs, un, kad leņķis ir sasniedzis 60 grādus, un progress ir apstājies, tiek veikta ķirurģiska operācija, lai to iztaisnotu.

 

Urīna kanāls neatrodas dzimumlocekļa galviņā

Gan lieliem, gan maziem puišiem mēdz būt tā sauktā hipospādija, kad urīna kanāls neatrodas tur, kur tam normāli būtu jābūt – dzimumlocekļa galviņas vidū. Tas nozīmē, ka urīns tiek izšļākts “kaut kur pa ceļam”. Šādos gadījumos bez operācijas neiztikt. Parasti operāciju veic jau mazajiem zēniem, bet, ja vaina nav likvidēta bērnībā, to var izdarīt jebkurā vecumā.

 

Dzimumdzīvei nespējīgs

Pie dakteriem nokļūst arī gadījumos, kad vīrietim neiestājas erekcija. Proti, vīrietis nav spējīgs dzīvot dzimumdzīvi, un krāniņš vien ir derīgs urinēšanai. Ir dažādi iemesli, kādēļ var būt erekcijas traucējumi. Par to jau esam arī rakstījuši savā portālā no urologa viedokļa, bet, ja erekcijas nav traumas, operācijas vai slimības rezultātā, vai vecuma izmaiņu dēļ, tad atliek vien operācija. Jebkurā dzīves posmā dzimumloceklī var ievietot protēzi jeb implantu, kas ļaus atkal baudīt seksa priekus. Turklāt, kas ir visai svarīgs moments, ar implantu vīretis spējīgs arī radīt pēcnācējus.

 

Šādām operācijām ir 3 iespējas – mehāniskie implanti un pumpējamie. Ķirurgs skaidro, ka arī pumpējamos var itin viegli noslēpt no sievām, draudzenēm. Vīrieša sēklinieka maisiņā tiek ievietots mazs pumpītis, kuru paspiežot, dzimumloceklis tiek eriģēts. Kad nepieciešams, atkal jāpaspiež noteiktā vietā, un tas saplok un ieņem dabisku stāvokli.

 

 

 

Izlasi arī http://www.mammamuntetiem.lv/articles/23431/jaunas-attiecibas-erekcijas-problemas-ir-visai-biezas/

Reklāma
Reklāma

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/23157/man-seksa-laika-sekla-noplust-parak-atri/

 

Saaugusi priekšādiņa

Ir arī pieauguši vīrieši, kuru vecāki un paši puiši nav parūpējušies, lai priekšādiņa būtu atbīdāma. Ķirurgs strikti norāda – pieaugušam vīrietim priekšādiņai jābūt brīvi pārvelkamai dzimumlocekļa galviņai. Ja priekšādiņa ir saaugusi, jāveic ķirurģiska iejaukšanās un ne vienmēr tā ir tā dēvētā apgraizīšana. To veic tikai tad, kad jau radies iekaisums. Parasti pietiekot ar priekšādiņas gredzentiņa pastiepšanu, jo tas ir gana elastīgs. Tiek izdarīts neliels iegriezums, gredzentiņu paplašinot.

 

Gribas resnāku

Jā, dakteris J.Ģīlis piekrīt, ka dažam labam vīrietim dzimumloceklis mēdz būt pat ļoti tievs. Tomēr mūsdienās iespējas ir plašas. Daktera praksē bijis vīrs ar visparastākās pildspalvas resnuma locekli. Pēc divām operācijām panākti 13 centimetri apkārtmērā. Iespaidīgi, vai ne?

 

Vīrieši ir pārāk sensitīvi

Plastikas ķirurgs atzīst, ka sievietes ir daudz aktīvākas darīt kaut ko lietas labā, lai atbrīvotos no kompleksiem. Vīrieši ir sensitīvi visā, kas saistās ar viņu vīrietību. Ja kaut kas nav kārtībā, ārsts esot pēdējais, pie kā apmulsušais vīrietis vērsīsies.

 

Jaunajiem aktuāli ir fakts, ka kāda draudzene, ieraugot pirmo reizi savu puisi kailu, iespurdzas:”Vai, kāds viņš tev maziņš”.

 

Bieži vien kādu problēmu nomāktie vīrieši ieslīgst alkoholismā, izvairās no attiecībām. Jaunajiem aktuāli ir fakts, ka kāda draudzene, ieraugot pirmo reizi savu puisi kailu, iespurdzas:”Vai, kāds viņš tev maziņš”. Tas sagrauj vīrieša pašapziņu. Ja tas vīrietis uzreiz vērstos pie speciālists, kas viņu nomierinātu, jau nākamajā dienā puisis varētu atkal tikties ar meitenēm, bet visbiežāk šie puiši norij pazemojumu un slīgst arvien lielākos kompleksos.  

 

Ar plastiskās operācijas palīdzību vīrietim var:

- novērst iedzimtus dzimumorgānu attīstības traucējumus;

- novērst slimību izraisītus patoloģiskus izliekumus;

- koriģēt dzimumlocekļa priekšādiņas formu un lielumu;

- traumas vai slimības dēļ zaudētu oliņu vietā implantēt mākslīgas oliņas;

- mikroķirurģiski atjaunot asinsriti traumētos dzimumlocekļos, ārstējot impotenci;

- mikroķirurģiski atjaunot sēklas izvadceļus, ārstējot neauglību;

- veikt sterilizācijas operāciju vīriešiem;

- veikt dzimumlocekļa garuma un apkārtmēra palielināšanas operācijas;

- erektīlas disfunkcijas (impotences) ārstēšanai implantēt īpašus dzimumlocekļa implantus.

Ir pieejami vairāki varianti: implanti var nodrošināt nepārtrauktu erekciju vai arī dzimumlocekļa formu var mainīt atkarībā no vajadzības. Iespējams arī ar hidraulisku implantu palīdzību panākt erekciju tikai nepieciešamajos brīžos.

 

Operācijas norit vietējā vai vispārējā narkozē. Stacionārā mediķu uzraudzībā jāuzturas 1 diennakts. 

Rehabilitācijas posms sarežģītākām operācijām var ilgt 2 līdz 6 nedēļās.

 

Neticēt brīnumzālēm internetā

Kāds portāla lasītājs vērsās ar jautājumu, vai reklamētie medikamenti Xstrize var palielināt dzimumlocekļa izmēru. Ķirurgs smej, ka šāda veida medikamenti ir tikai negodīgas konkurences augļi, un nereti maz izglītoti ļaudis arī notic pasakām. Nē, ar tabletēm nav iespējams nedz palielināt, nedz pagarināt dzimumlocekli. To var izdarīt vien ar ķirurģisku iejaukšanos vai arī stiepšanas metodi.

 

Nē, ar tabletēm nav iespējams nedz palielināt, nedz pagarināt dzimumlocekli.

 

Pret stiepšanas metodi gan iestājas urologi, taču, ja stiepšanu veic ar apdomu un ilgstoši, mēnesī to var izstiept pat par 3-4 centimetriem. Šī metode nāk no Āfrikas tautām, kas stiepj dažādas ķermeņa daļas. Bet šis process jāveic ļoti saudzīgi, brīdina ķirurgs. Ja procesu steidzina, proti, stiepj par ilgu, dzimumlocekļa gals var sākt nekrotizēties, un tādi gadījumi daktera praksē bijuši gana daudz, kad vīrieši aiz neko darīt izdomājuši dažādas muļķības, kā savu “dārgumu” uzlabot. J.Ģīlis akceptē ārējās stiepšanas ierīces apdomīgu izmantošanu.