Kā bērnam iemānīt zivju eļļu? Padomi

Zivju eļļa ir unikāla Omega 3 taukskābju un D vitamīna kombinācija. Tās ir sevišķi svarīgas vielas bērna pilnvērtīgai fiziskai un garīgai attīstībai. Par spīti tam, ka zivju eļļas pozitīvā ietekme uz bērna veselību ir zinātniski pierādīta, ne vienmēr bērnam to ir viegli iedot.

Zivju eļļu ieteicams sākt lietot no 4 nedēļu vecuma. Jo agrāk sāksiet to doto, jo vieglāk bērns pieradīs pie zivju eļļas garšas un konsistences. Kadrs no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zivju eļļu ieteicams sākt lietot no 4 nedēļu vecuma. Jo agrāk sāksiet to doto, jo vieglāk bērns pieradīs pie zivju eļļas garšas un konsistences. Kadrs no video.

Tādēļ "Möller’s" daudzu gadu garumā apkopojis dažādus ieteikumus, kas palīdzēs šo ikdienas rituālu padarīt patīkamāku gan jums, gan jūsu bērnam.


Padomi:
1. Sāciet agri! Zivju eļļu ieteicams sākt lietot no 4 nedēļu vecuma. Jo agrāk sāksiet to doto, jo vieglāk bērns pieradīs pie zivju eļļas garšas un konsistences.

2. Lietojiet sasildītu vai plastmasas karotīti! Tā kā mazuļi ir pieraduši pie silta ēdiena, mēs iesakām pirms lietošanas karotīti sasildīt siltā ūdenī. Vēl labāk ir lietot plastmasas karotīti, jo tā nav tik auksta kā metāla karote.

3. Izmēģiniet šļirci! Dodot zivju eļļu mazulim, dažreiz vieglāk ir lietot šļirci nevis karoti. Tā kā bērni vēl nespēj norīt lielāku daudzumu šķidruma, sadaliet dienas devu vairākās nelielās devās.

4. Iejauciet zivju eļļu ēdienā! Kad jūs bērns sāks ēst arī cita veida pārtiku ne tikai mātes pienu, zivju eļļu varat iemaisīt viņa ēdienā, piemēram, kartupeļu biezputrā.

5. Izvairieties no izšļakstīšanās! Lai izvairītos no izšļakstīšanās un traipiem, kurus nereti ir grūti notīrīt, iesakām eļļu dot bērna mazgāšanas vai pārģērbšanas laikā. Varat lietot arī lacīti.

Reklāma
Reklāma

6. Piedāvājiet balvu! Nereti ir daudz vieglāk pārliecināt bērnu iedzert zivju eļļu, ja viņš zina, ka pēc tam saņems kādu kārumu.

7. Rādiet labo piemēru! Bērni parasti seko vecāku paraugam. Ja paši lietosiet zivju eļļu, būs vieglāk pārliecināt to darīt arī bērnus.

Un neaizmirstiet, ka zivju eļļa ir nepieciešama arī jums. Tā palīdz rūpēties par sirds veselību, stipriem kauliem, kustīgām locītavām un labu imunitāti.

 

SKATIES VIDEO AR PADOMIEM!



Uzziņai:
Norvēģijā jau vairāk kā 150 gadus tiek ražota zivju eļļa un omega-3 taukskābju saturošie produkti — "Möller’s". Šie augstvērtīgās kvalitātes produkti iegūti no savvaļā ķertajām zivīm. Ražošanas procesa laikā zivju eļļa no visiem nevēlamajiem piemaisījumiem tiek vairākkārtīgi attīrīta un tās kvalitāte, garša un smarža tiek atkārtoti pārbaudīta. "Möller’s" zivju eļļas 1 tējkarotītē ir 1200 mg omega-3 taukskābju. Šādā koncentrācijā ikdienu uzņemam pietiekamu devu omega-3.
Norvēģijā zivju eļļu saņem katrs mazulis jau no 4 nedēļu vecuma. Pavisam maziem bērniem zivju eļļu dod šķidrā veidā, bet, kad bērns jau paaudzies un kļuvis prātīgāks, viņam var dot košļājamās zivju eļļas kapsulas ar zemeņu garšu "Möller’s Junior". Vecāki bērni un pieaugušie var izvēlēties zivju eļļu kapsulās vai šķidrā veidā ar dažādu garšu. Tā kā "Möller’s" zivju eļļas satur ne tikai omega-3 taukskābes, bet arī A, D, E vitamīnus, tās ir labs palīgs cīņā ar vīrusiem. Ievērojot norādītās devas, vitamīnus nevar pārdozēt.
Zivju eļļas pudelīte pēc atvēršanas jāglabā ledusskapī, tad tā nebojājas un droši var lietot 3 mēnešu laikā kopš atvēršanas.
 
Tikai lietojot kvalitatīvus zivju eļļas un omega-3 produktus, mēs stiprināsim savu organismu un palīdzēsim tam cīnīties ar dažādām saslimšanām!