Vai ESPRICO® uzlabo spēju koncentrēties? Vērtē mammas

Sākot skolas gaitas, bērns sastopas ar jauniem izaicinājumiem. Skolas ikdienai jāspēj pielāgoties. Jauna vide, sveši cilvēki, nezināmi pienākumi. Pēkšņi bērnam ir ilgi jāsēž. Jāspēj koncentrēties 1 – 2 mācību stundas. Vai uztura bagātinātājs ESPRICO® palīdz bērnam uzlabot koncentrēšanās spēju, jautājām portālā mammam.lv/ tetiem.lv reģistrētajām mammām.

FOTO: Ieva Bērtulsone, celiq@inbox.lv

Kas ir uzmanība?
Uzmanība nav spēja, ar kuru bērns nāk šai pasaulē. Tā ir nobriešanas un mācīšanās process. Uzmanība ir mērķtiecīga informācijas uztvere. Mūsu smadzenes mācās atšķirt svarīgo no mazāk svarīgā. Tā no pastāvīgās kairinātāju plūsmas iespējams iegūt informāciju, kas ir nozīmīga konkrētā situācijā. Bērna smadzenes pastāvīgo informācijas plūsmu uztver vēl relatīvi nedalīti. Tās pamazām mācās mērķtiecīgi izslēgt vides kairinātājus. Ja mājasdarbu pildīšanas laikā zvana tālrunis vai garām nobrauc automašīna, viss tiek uztverts kā vienādi nozīmīgs. Bērns nespēj uzmanību kontrolēt, tādēļ reaģē uz katru kairinātāju. Bērns ir neuzmanīgs.

Plūstošas robežas – rūpīgi noteikta diagnoze: UD(H)S
Bērniem ar uzmanības deficīta sindromu (UDS) lielas grūtības sagādā būt uzmanīgiem. Viņi nespēj koncentrēties uz vienu lietu, pastāvīgi skraida apkārt, ir ļoti impulsīvi un labprāt pārtrauc citus. Šādus bērnus sauc arī par hiperaktīviem. Tādēļ saīsinājumā UDHS iekļauts burts H. Grūtības lielākoties izpaužas jau agrīnā bērna vecumā, nav pārejošas un ilgst vairāk nekā 6 mēnešus. Taču: ne katrs neuzmanīgs, nebēdnīgs vai sapņains bērns ir jāārstē. Iespējams, tas vēl tikai spēlējas, ir dzīvīgs un kustīgs sapņotājs. Tādēļ nepieciešams ārsta skaidrojums. Ārsta rīcībā ir skaidri diagnostiskie kritēriji, lai atšķirtu, vai bērns ir ļoti kustīgs vai arī būtu jāārstē. ESPRICO® satur aktīvai dabīgās koncentrēšanās spējas un uzmanības veicināšanai svarīgas uzturvielas – omega-3 un omega-6 tauksskābes, kā arī magniju un cinku, kas ir ļoti svarīgi nervu sistēmai. Košļājamās kapsulas ar augļu garšu satur jūras zivju eļļas maisījumu ar vērtīgām omega-3 tauksskābēm EPS un DHS un dabīgo naktssveces eļļu, kas satur daudz omega-6 tauksskābes gamma linolēnskābes. Sastāvā ir arī minerālvielas magnijs un cinks, kas arī ir svarīgas optimālai smadzeņu darbībai.

Ko pēc ESPRICO®  uztura bagātinātāja lietošanas par savu bērnu koncentrēšanas spējām saka mammas:
Alda Grigale (Narņicka): „1.semestra beigās (uz Ziemassvētkiem) dēls bija klasē piektais labākais pēc sekmēm. Iepriekšējā skolā labāko sarakstā bija tikai 1., 2. klasē, pašlaik mācās 4.klasē. Uz skolu iet ar prieku. Izzudušās arī sāpes pakrūtē pēc saskraidīšanās, par ko reizēm sūdzējās. Klases kolektīvā iejuties labi. Šajā mācību gadā nav slimojis, nav bijušas pat iesnas! Kā līdzekli ar ātru iedarbību, protams, nevaru reklamēt, jo ātri un strauji pamanāmas izmaiņas nenotika, bet kopumā ar šo produktu esmu apmierināta, jo citus produktus ar zivju eļļu dēls lietoja nelabprāt, centās izvairīties no to lietošanas – šo lieto... Nekādas alerģiskas reakcijas vai nevēlamas blakusparādības arī nav novērotas... Arī slimojis nav.”

Sintija Pālena(Celmiņa): „Bijām izmēģinājuši gan neirologu un zāles, gan nomierinošas tējas un tabletes, bet nekādu rezultātu. Nu jau nedēļu mans bērns ir savādāks – pārbaudes darbos atzīmes ir uzlabojušās, mazāk svītrojumu burtnīcās, un beigusies mūžīgā neapmierinātība. Un to ir ievērojuši arī apkārtējie. Neticēju, ka uztura bagātinātājs var dot tādus rezultātus,  prieks, ka beidzot ir atrastas brīnumzālītes.”

Tatjana:  „Pa šo laiku bērns ir palicis mierīgāks, uzmanīgāks, arī sekmes uzlabojas... Agrāk bērns bija ļoti neuzmanīgs, kad pateicu kaut ko izdarīt, pa ceļam jau paspēja aizmirst, kas bija uzdots. Likās – viss jāatkārto desmit reizes. Bērns agrāk arī labprātāk vairāk dzīvoja pa gultu nekā bizoja pa istabu... Kad sāku dot vitamīnus, tad palika daudz uzmanīgāks, kļuva arī dzīvespriecīgāks un aktīvāks. Arī mācībās veicas labāk – pilda un atceras visu, ko saka skolotāja...”

Inga Melberga: „Šo mēnešu laikā neesmu pamanījusi, ka būtu uzlabojusies koncentrēšanās spējas, bet manāmi ir uzlabojusies imunitāte. Kopš dēls lieto šos uztura bagātinātājus, tikai vienu reizi bija neliels klepus un vieglas iesnas. Tas, manuprāt, ir ļoti labs rādītājs, jo līdz šim ziemas sezonās vairāk bija slims nekā vesels. Līdz ar to var secināt, ka ir iedarbība un varbūt arī koncentrēšanās uzlabojas, tikai tas nav tik ļoti redzams kā attiecība uz slimošanu.”

Kristiāna Ozoliņa: „Jāsaka, ka tāda pēkšņa un jūtama uzlabojuma nebija. Bet tomēr decembra laikā izdevās uzlabot vidējo atzīmi par veselu balli. Par ko, protams, arī pati bija ļoti priecīga un gandarīta. Lai gan mūsu savstarpējās attiecības tāpat ikdienā ir ļoti labas, brīžiem man likās, ka nu viņa ir kļuvusi īsts saulstariņš:). Līdz šim mana meita mēdza bieži slimot, bet šoziem viņa pirmo reizi saslima janvārī.  Protams, nezinu vai tas ir Espriko iespaidā, bet gribētos domāt, ka jā. Tāpat arī viņai kā pusaudzei ir pinnes, kuras mazinās, lietojot zivju eļļu.”

VISUS TESTA REZULTĀTUS SKATIES ŠEIT!

 

IZLASI ARĪ: Padomi, kā palīdzēt bērnam ar uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindromu

Reklāma
Reklāma

Bērns skraida pa klasi un neklausa. Vai viņš ir hiperaktīvs?