Latvijā atgriežas BeActive Pludmales spēles

Šogad Pludmales spēles notiks Ventspilī no 23. līdz 24. jūlijam, un tajās varēs piedalīties ikviens – divu dienu spēļu un paraugdemonstrējumu programmā būs vairāk nekā 30 bērniem un pieaugušajiem pieejamu sporta veidu.
BeActive Pludmales spēles šogad notiks vienlaikus ar ielu sporta un kultūras festivālu Ghetto Games Festivāls 2022.

FOTO: Publicitātes foto

BeActive Pludmales spēles šogad notiks vienlaikus ar ielu sporta un kultūras festivālu Ghetto Games Festivāls 2022.

 Unikālais sporta spēļu modelis radīts, lai meklētu jaunus veidus, kā cilvēkus neatkarīgi no vecuma, veselības iespējām, fiziskās sagatavotības vai prasmēm piesaistīt aktīvam dzīvesveidam, tostarp aktīvai atpūtai pludmalē. 

 

Pludmales spēles Ventspilī notiks sadarbībā ar vairāk nekā 20 Latvijas sporta federācijām un organizācijām. Dalībniekiem būs iespēja izmēģināt spēkus tādos ierastos sporta veidos kā pludmales volejbols un handbols, pludmales futbols un pludmales teniss, kā arī iepazīt pludmales regbiju, sērfošanu, piekrastes airēšanu, disku golfu, boulderingu (klinšu kāpšanu), petanku (metāla bumbu mešanas spēle) un citus aktivitāšu veidus.

Pludmales spēlēs notiks vairākas aktivitātes arī cilvēkiem ar kustību un funkcionāliem traucējumiem – sacensības pludmales sēdvolejbolā un ratiņbasketbolā, kā arī aktivitātes boccia (ratiņsporta veids ar bumbām), trepju tenisā, parašaušanā un vieglatlētikas disciplīnās. 

Reklāma
Reklāma

Dalībai atsevišķās sporta spēlēs būs jāpiesakās iepriekš (jūnija sākumā par to tiks izziņots vietnē www.pludmalesspeles.lv), taču vairumā sporta spēļu un pludmales aktivitāšu varēs piedalīties, ierodoties tieši notikuma vietā.  

BeActive Beach Games jeb BeActive Pludmales spēles pirmoreiz notika 2019. gadā divās valstīs – augustā pilsētas pludmalēs Ķīpsalā un Lucavsalā Rīgā, pulcējot vairāk nekā 4000 dalībnieku, bet septembrī – Portimao sporta spēles notika dabiskajās pludmalēs Portugālē.
BeActive Pludmales spēles šogad notiks vienlaikus ar ielu sporta un kultūras festivālu Ghetto Games Festivāls 2022. Tādējādi Ventspilī, kas ir arī Pludmales spēļu sadarbības partneris, šajā nedēļas nogalē aktīvas atpūtas iespējas būs nodrošinātas dažāda vecuma, jebkuru prasmju un fiziskās sagatavotības cilvēkiem uz pilsētas bruģa, pludmalē un ūdenī. “Esam patiesi gandarīti par iespēju savu tradicionālo ekstrēmo sporta veidu festivālu organizēt vienlaikus ar iekļaujošajām BeActive Pludmales spēlēm, kas paver iespēju sportisku nedēļas nogali nodrošināt ikvienam. Tāpat priecājamies sadarboties ar Latvijas Sporta federāciju padomi, kas jau vairākus gadus nodrošina visaptverošu veselīga un aktīva dzīvesveida kustību Latvijā,” saka Ghetto Games dibinātājs Raimonds Elbakjans.

Saistītie raksti